Šta je novo?

KVM switch

pavlla

Poštovan
Učlanjen(a)
03.12.2016
Poena
52
Zdravo, hteo bih da povezem na jedan monitor dva uredjaj - gaming PC i working laptop. Malo sam gledao i video da to moze preko KVM switcha. Takodje moze da se povezu mis i tastatura i koriste istovremeno na oba uredjaja, prebacivanjem klikom na jedan taster.
Zanima me da li neko kotisti neki slican uredjaj, na sta je potrebno obratiti paznju prilikom kupovine, sta preporucujete, jer je monitor 4k 144hz i ne bih da negde gubim performanse.

Hvala.

Svojevremeno sam hteo ovo isto da uradim. Medjutim, ako se dobro secam, taj switch mi je delovao skupljikavo, a imao je na sebi i VGA prikljucak (sto me je nerviralo, jer mi je delovalo da je prevazidjen i da ce mi samo smetati), a drugo sto sam pomislio, citajacu po netu, da cu imati gubitak u kvalitetu slike zbog potencijalne kompresije/obrade slike koju switch (mozda) radi. Stoga sam uradio sledece - kupio sam jedan obican usb switch na kojem su mi nakaceni samo mis i tastatura. Monitor sam istovremeno povezao i sa laptopom i sa racunarom (odvojenim kablovima), obzirom da moj monitor ima podrsku za to i onda switchovanje monitra radim preko menija samog monitora na kojem biram source signala (da li je npr. HDMI ili DP). Jeste jedan klik vise, ali meni ne smeta.

Poslednja izmena:
Da se nadovezem na temu.
Imam monitor koji ima KVM switch od Dell-a ali izgleda da jedino rade Dell bezicni misevi i tastature sa njihovim softverom, da li mozda neko zna ima li resenje za druge brendove miseva i tastatura. Softver im je prilicno los.
Ako neko ima iskustva, mozda postoji i neka caka....?

Imam prastari D-Link, dvostruki kvm switch. Radi sa ps/2 mišem i tastaturom i d-sub monitorskim priključkom. To lepo radi, ali postoji ograničenje; da bi prikazivao sliku mora da bude uključen i ps/2 za tastaturu, na primer. Dakle, nije mogao samo za monitor.

Kod kuće, radim nešto slično kao i @Shobe ; laptop je povezan na d-sub, a desktop na dp port na monitoru. Na samom monitoru menjam koji izvor slike ću da koristim. U poslednje vreme koristim i bluetooth tastaturu, pa se i na taj način lako prebacujem sa jednog aktivnog računara na drugi. Miševi su odvojeni.

@pavlla ; koje kablove koristiš da bi priključio monitor na računare?

Nazad
Vrh Dno