Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

A onda "el prezidente" postane "upravnik" i opet mu se ne pusta "optika" u ulaz jer ce mu jos novih kanalica opet nagrditi stubiste...
Ne mozes bez njega kako god okrenes jer na formularu koji TS potrazuje, potpisi moraju biti potvrdjeni pecatom i potpisom "upravnika", ranije "el prezidentea"...
Kako god okrenes mrka kapa.

Poslednja izmena:
Па што сте дозволили да вам свакакви председникују зградама, требало је на време мислити о томе. У мојој згради председник ради све што му кажем. ;)

Мтс се још није појавио, били су једном из Ориона и нису се (ваљда) појавили у договорено време али ће сви да добију шансу у нашој згради.

Sa ovim cenama su praktično spržili pare na infrastrukturu bez šanse da isplate investiciju. Ovo može da plati 1% korisnika.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Ма они имају навику да дају 50% па ће гарант и ово да буде тако, само да крене.

Ako bude, može da se razgovara, ovako mi ne pada na pamet da uzimam optiku. Doduše, ona bi mi više odgovarala zbog ovih beneficija koje nude, tipa gratis stb, hd... nego zbog dow/up, ali po ovim cenama je meni neisplativo, jer opet dolazim u situaciju da nešto plaćam više nego do sada, zauzvrat bržeg neta koji mi u principu i ne treba.

Ma bre oni su stavili ove sumanute cene da ih ne smaraju ljudi. Kad to bude pusteno u rad 2022e, bice cena kao i adsl-a..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

nisam ni znao da je nakaceno na mojoj zgradi,komsa nije ni oprijavio jer sbb placa 20 eura mesecno da stoju tu :). jel zna neko za sta je,drugi komsija kaze da je cu tu stajati valjda pojacivac za optiku neku ups i brojilo za struju. stoji vec 2 meseca :)

IMG_20180529_180822.jpg

jel ima neko pojima kako stoje radovi u pancevu

nisam ni znao da je nakaceno na mojoj zgradi,komsa nije ni oprijavio jer sbb placa 20 eura mesecno da stoju tu :). jel zna neko za sta je,drugi komsija kaze da je cu tu stajati valjda pojacivac za optiku neku ups i brojilo za struju. stoji vec 2 meseca :)

Povecali upload. Rok za prikljucenje 7 dana od prijave. Danas bio prodavac od vrata do vrata - blok 37. Izleda da pocinju sa prikljucenjem
bee4027f531ec8dd801afdac1fa4e958.jpg

Послато са GT-N8010 уз помоћ Тапатока

Da ne izvrcu ljudi glavu, reupload :D
optika.jpg

Mogli su ove nize pakete,10.20.50 da stave u neku razumniju cenovnu kategoriju.Inace i standardan box 3 sa vdsl od 50 ,om je cenovno slicni /600 dinara/kao novi sa optikom od 100mb tako da je to jedino sto u ovoj ponudi je dobro

Povecali upload. Rok za prikljucenje 7 dana od prijave. Danas bio prodavac od vrata do vrata - blok 37. Izleda da pocinju sa prikljucenjem
bee4027f531ec8dd801afdac1fa4e958.jpg

Послато са GT-N8010 уз помоћ Тапатока
Sta pocinju, ovo ko standardna vdsl ponuda osim onog box 2 koji ima 150/20, i 250/30 sve ostalo ja na vdslu imam.
Nije mi jasno!!!

Sad bas gledam, laaadno su hteli da puste one smesne UL brzine 2Mb preko optike :lupko:
Koliko je sve zbrzano i neplanski pokazuje ispravljanje na promo letku hemijskom....
Na nasu zalost izgleda da kolega koji je najavio mnogo jeftinije optika pakete nije bio u pravu...

Naravno da nije bio u pravu. Poenta je zaduziti firmu za nove tehnologije pa, zbog nemogucnosti vracanja kredita, predati % kreditoru. A usput i pokupiti/rasprodati staru infrastrukturu...

To prepravljeo je za VDSL pakete.

Na flajeru kaze BOX OPTIKA 2 i 3.
Cak su i promo mesece smanjili u odnosu na VDSL ponudu.

Ovo jos nisu oni paketi o kojima je pricano.
Ovo su neki hibridi, brzine vdsl2 tehnologije a kao naziv i realizacija preko optike.
To je ocigledno ponudjeno nekima kao opcija ako ne zele vece brzine.
Te stoga i cene kao obican box koje su po meni ok.
Slazem se uvek moze jeftinije, ali nije ni skupo(bar po mojim standardima/primanjima).
Bice to sve bolje brze i jeftinije kad stvarno puste "u pogon" bas ftth pakete sa adekvatnim brzinama za tu tehnologiju, a to svakako nisu 10/1, 20/4, 50/8 i 100/10, koje ja kao korisnik vdsl2 mogu da imam(trenutno mi je ruter setovan na 76/10 Mbit a procenjuje preko 140/40)
Sem ona dva paketa brzina koje bi bar prvi mogao da imam vec sad a drugi bi mogao da imam lagano ukoliko bi uradili vectoring na mojoj centrali, tako da to nije bas "pustanje optike" onakvo kako se ovde prica, pa pogledajte i sami nema jos uvek pravih fiber paketa na sajtu, a kao ni ovih paketa iz letka koji je neki matori a to se vidi po brzinama jer tad nisu ni razmisljali o povecanju uploada nego su rucno dopisali vece brzine.
Znaci, ovaj letak je stariji od mesec dana(cenim da je stampan bar pre 2-3 meseca) i nema veze sa ftth ponudom koja ce izaci za koji mesec ;)

I VDSL ce ici preko optike, bar tamo gde ga ni nema ili je daleko od centrale i gde se centrale raspadaju (vecina posle par godina).

Na ovom flajeru je novi samo taj deo koji se odnosi na optiku sa brzinama VDSL-a.

Donji deo je odsečen, gde piše BOX 3, to je 150/20, 250/30 i 1000/100. A tu su verovatno one cene 4400 din itd.

Tačno. Nisam slikao donji deo ponude jer nije bilo promene. Najbitniji argument prodavca danas za prelazak na optiku je bio taj da "realno" ne treba veći download od 50 i upload od 8 i da se dobija neograničeni saobraćaj u fiksnoj mreži. Prva tri meseca 1dinar.
Meni je bilo interesantno to što su konačno počeli sa prikljucenjima
Na ovom flajeru je novi samo taj deo koji se odnosi na optiku sa brzinama VDSL-a.

Donji deo je odsečen, gde piše BOX 3, to je 150/20, 250/30 i 1000/100. A tu su verovatno one cene 4400 din itd.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

"VDSL će ići preko optike"... Ccc.
Pa ako ide do korisnika putem optike onda to nije VDSL (kod VDSL-a se naravno koristi optika od centrale / isturenog stepena) tehnologija.

A to da će na optici biti i paketi tj brzine koje su do sad bile na VDSL-u je sasvim OK (iako je "malo" apsurdno u istu rečenicu staviti optiku & FTTH i 10/1 brzinu :d) i ako im brzine ovih 150+ Mbps paketa ostanu ovako skupe to je čak i poželjno imati izbor... da dobiješ brzine koje su više u skladu sa tvojim novčanikom a da takođe dobiješ i stabilnost koju nudi optička infrastruktura vs 30+ godina star bakar.

Napisana je rečenica koja nema smisla. Tako da ne, nije jasna.

Ne bi ja reko da su krenuli s s prodajom optike? To u 37. bloku sto nude je bilo i ranije. Tosin bunar i okolina.

• Like
Reagovanja: M J
Upravo sam o tome i pisao, nema to veze sa ftth paketima o kojim mi pricamo.
Bice ponovo reklame kad bude krenulo definitivno prikljucenje sa pravim ftth brzinama/paketima.

Počeli su da raskopavaju Suboticu, po ćoskovima su masovno krenuli da niču nosači ormara za čvorišta.

4edde6cfdfdf672405cccb78068bf2a0.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Inace po ovim ormaricima koji nicu svuda, se sem optickog cvorista nalaze i ploce za VDSL, i tu vezuju bakarne parice i pustaju VDSL ljudima :)

Vrh Dno