Šta je novo?

Kvalitetne slusalice za mob

Ne znam koju vrstu muzike slušaš i kakav zvuk voliš, ali od mene svaka preporuka za CX-300. Takođe uparene sa već drugim HTC-om, toliko mi prija njihov zvuk da mi ne nedostaje manjak ekvilajzera. Neme prenaglašene visoke i niske, nego je kriva zvuka lepa ravna, rekao bih nefrustrirajuća ni najmanje - pogoduje vrsti muzike koju slušam. Poprilično izoluju spoljne zvukove, ali ne sasvim, tako nisu opasne po život kao neke druge slušalice.

Posle više od godinu dana korišćenja nemaju nikakvih tragova habanja na kablovima ili gumenim završecima, tako da i sa strane kvaliteta svaka preporuka.

Hvala nidzo, vec sam cuo da su dosta ishvaljene ove slusalice cx300, uzecu i njih u razmatranje. pozz

Pa ne znam koliko bluetooth sluske i slusanje muzike izvlace kesa iz dzepa :D Videh BT i odmah sam odustao od predloga.
Ako uzimas cx300 onda obavezno II model, a od mene imas preporuku za Sennheiser cx150 za 25e.

Jos jedna preporuka za Sennheiser, one koje ti se uklapaju u budzet.

a, da...nisam napisao koliko bih izdvojio za sluske, od 5.000-7.000din

Mislim da je to previse kesa samo za mobilni telefon.

Evo ja kao zahtevan korisnik mogu da kazem da su cx150 taman za Galaxy s/Wave npr, isti audio cip je u pitanju.
Ali kako god hoces.. ja bih za 25e uzeo cx150, ostalo ulozio u sluske za komp i zvucnu xonar dg :D

meni trebaju bas dobre sluske za mob i necu zaliti do 50,60e, jer je problem sa SGS2, on ima neku budjavu zvucnu (Yamaha) i ne postoji voodoo sound kao na SGS1, tako da moram jedino dobrim slusalicama da popravim zvuk, a cuo sam da to rade Bluetooth slusalice, ne znam sta da radim....cuo sam i za ove Sennheiser da su dobre ali ne znam koliko su bolje u odnosu da fabricke i u odnosu na bluetooth slusalice u tom cenovnom rangu?

Znaci treba mi nesto bolje zato bih ulozio malo vise novca. pozz

Pa i cx150/cx300 II su neki optimum za SGS I npr, moras prvo da cujes ovaj kvalitet i onda ces ukapirati da je sve ostalo bacanje para.

A posebno sgs II koji ima malo losiji yamaha cip, tek za njega je taman neki od ovih modela. Nemoj bacati pare bezveze, ja kao audiofil amater :d trazim sto bolji kvalitet zvuka pa sam zadovoljan sa cx150. Ne mozes da nakacis in ear bubice od 450e na Galaxy S i sa voodoo i da ocekujes da ce poboljsati kvalitet zvuka, cak i taj najbolji cip iz mobilnog telefona je limitiran na cx300 II npr.

ahaa...ok..ako je tako onda koje su bolje, cx150 ili cx300II?

Ili ima jos neke koje bi se bolje cule, neka novija serija CX-a? :)

mozda sam dosadan ali hocu da kupim stvarno neke od boljih slusalica, jer mi je SGS2 sa fabrickim slusalica pravo razocaranje po pitanju zvuka u odnosu na moj prethodni iPhone3gs, pa bih slusalicama da dovedem malo to u red :) pozz

i jos samo jedno poredjenje, 99% cu uzeti cx150 ili 300 ali evo naleteo sam na jos ova dva para slusalica koje korisnici:http://www.dobarpazar.com/proizvod/bluetooth/bluetooth-slusalice/bluetooth-nokia-BH503 i http://www.itsvet.com/proizvod/manhattan-hands-free-176866/comp_comp_headphones/729/1148

ne znam sta bi bilo najbolje, da li CX serija ili nesto ovih drugih proizvodjaca?

Poslednja izmena:
ponosni vlasnik cx150 medjutim ako ti treba bas kupi 300 ... ove no name bt sluske nemaju veze s vezom ...a ove nokia verujem da su ok ...jer koristio sam i njihove zicne wh 701 i wh205 zvuk je predobar ali kvalitet samih slusalica nikakav ...iskidaju se posle 3 meseca garantovano tako da imam punu kesu iskidanih sluski :D .... 150 su za 25 e vise nego dobre a posle pola god koliko ih koristim na njima nema apsolutno nikakvih ostecenja....ali kad vec imas para cx300 su svakako bolji izbor mada vecina kaze da je razlika u nijansama ..

jos koje pitanje pred kupovinu :D

citao sam svakakve komentare i stvarno je sennheiser ishvaljen do bola :) , e sada me interesuje jel neko koristio CX500? i jel velika razlika izmedju CX300 i 500?

i jos jedno pitanje, procitao sam gde neki kazu da BT slusalice dosta mogu da pojacaju zvuk, pa se sada dvoumim izmedju sennheiser i neke BT upravo zbog toga sto se moze kao na njima dodatno pojacati zvuk???

Pogledaj ovde utiske o cx500, uglavnom su precenjene slusalice a ja ti iskreno savetujem da ne uzimas bt nego cx150 [prva preporuka jer za mob. telefon ne treba bolje] ili cx300 II, dakle II da imaju u nazivu jer su dosta bolje od ''obicnog'' cx300 modela.

http://www.testfreaks.com/headphones-headsets/sennheiser-cx-300-ii/

Ja bih cx500 odmah otpisao jer su preskupe i nepotrebne za mob telefon.

Sto se tice Sennheiser brenda, polako mi postaju bozanstvo :D

Ja sam ove moje cx150 u pocetku bas cuvao jer deluju sitno i osetljivo ali ne zelis da znas sta su sve prezivele, uglavnom slucajna maltretiranja, tipa neko ih ne vidi i sedne na njih dok su na krevetu, ja sam film od 2h odgledao sedeci na njima i rade kao da su izvadjene iz kutije. Pazim ja na njih u sustini, retko kada ih drzim zguzvane itd ali eto, desava se..

Kvalitet :) A o zvuku da ne pricam ;)

Imam i ja cx150. Sledeca klasa je cx300 ali i cena je 2,5 puta veca. Za mobilni je svakako glupo davati mnogo para. Ipak su bubice u pitanju. Probao sam i jeftinije slusalice od cx150 i mogu reci da zvuk nije drasticno losiji. Obe sluske nemaju ni B od basa, tako da mislim da nista skuplje od cx150 (oko 2500din) ne treba gledati.

e pa hvala Vam drugari, cim ste toliko za cx150, onda cu 99% njih kupiti, i sto je najveci plus jeftine su, da ne bacam sad toliki novac kad razlike nisu velike sa ovim dosta skupljim slusalicama, a ipak je mob.telefon u pitanju. pozz

Obe sluske nemaju ni B od basa

Ako mislis na seljacki ili rejv bass nemaju jer su ovo budzetne audiofilske sluske ;)

A to da nemaju bass je glupost, pa koje slusalice imaju bass ako ne in ear :d :d

Sve se to sredi sa ekvilajzerima, npr kod mene na Wave-u su dosta i rock ekvilajzeri pa da se trese u glavi ali ne na racun opsteg kvaliteta zvuka ;)

Ali za ovakve slusalice i sgs/wave mp3 plejer preporucujem samo 320 kbps jer sam juce 6h u toku puta slusao 320 kbps albume i smorio sam se kada sam pustio 192 i 128 kbps. Moze i Flac ali mislim da je 320 kbps optimalan format.

Ako mislis na seljacki ili rejv bass nemaju jer su ovo budzetne audiofilske sluske ;)

A to da nemaju bass je glupost, pa koje slusalice imaju bass ako ne in ear :d :d

Sve se to sredi sa ekvilajzerima, npr kod mene na Wave-u su dosta i rock ekvilajzeri pa da se trese u glavi ali ne na racun opsteg kvaliteta zvuka ;)

Ali za ovakve slusalice i sgs/wave mp3 plejer preporucujem samo 320 kbps jer sam juce 6h u toku puta slusao 320 kbps albume i smorio sam se kada sam pustio 192 i 128 kbps. Moze i Flac ali mislim da je 320 kbps optimalan format.

Ne, ne mislim na bas koji drma case i razbija prozore. Mislim na taj audiofilski bas. Imam i Sennheiser HD555 i kada ih uporedim sa ovim "sranjcetom" vidim da cx150 imaju bas kao na kineskim kasetofonima. ;)

Ne bih da komentarisem ovoliku kolicinu gluposti i prepotentnosti u jednoj recenici ;)

Za ovu cenu cx150 pruza sasvim dovoljno a to sto ti imas sluske od 100+e, drago nam je ali niko normalan ih nece porediti a ovo za kineski kasetofon.. :d

Ne bih da komentarisem ovoliku kolicinu gluposti i prepotentnosti u jednoj recenici ;)

Za ovu cenu cx150 pruza sasvim dovoljno a to sto ti imas sluske od 100+e, drago nam je ali niko normalan ih nece porediti a ovo za kineski kasetofon.. :d

Drago mi je da ti je drago. Znam da ti je Sennheiser bozanstvo ali moras se spustiti na zemlju i realno sagledati stvari. ;) Bila je prica o basu. I ja sam rekao da u cx150 ne moze da se nadje ni b od basa. Jesu dobre sluske ali ipak, za tu cenu Sennheiser je morao da ponudi vise. Probao sam i Sonijeve bubice od 1100din i nisam cuo veliku prednost cx150. Prica se ovde a i na nekim drugim forumima kako bas na cx150 razvaljuje koliko je dobar a jednostavno kazem:"Ne moze da razvaljuje kada ga nema".

A vidim tebi je Senn bozanstvo samo ako je debelo placen a ;)

Ma da, Sony od 1100 din je u rangu sa cx150- ovim si diskreditovao sebe, verodostojno je kao da je velja ilic ocenio acid jazz album :d :d

Bas na cx150 ''ne razvaljuje koliko je dobar'' nego je umeren- normalan a kvalitet zvuka je poprilicno audiofilski za ovu cenu ali ne treba ocekivati cuda ;) A ta cuda veliki broj korisnika i ne moze da cuje, kao ti npr ;)

Jedini pravi konkurent cx150 kod nas, po slicnoj ceni, je Denon c252 koji ima malo jaci bass. Ali ovaj model imaju samo na stanju, uvek im stize u sledeci ponedeljak :d dakle nikad. I da, Razer proTone m100, bassy model sa generalno malo losijim kvalitetom zvuka i 1m kablom, 20cm kracim od cx150.

ovim bih zavrsio ;) pis ma' men :d

Poslednja izmena:
Ma da, Sony od 1100 din je u rangu sa cx150- ovim si diskreditovao sebe, verodostojno je kao da je velja ilic ocenio acid jazz album :d :d

Bas na cx150 ''ne razvaljuje koliko je dobar'' nego je umeren- normalan a kvalitet zvuka je poprilicno audiofilski za ovu cenu ali ne treba ocekivati cuda ;) A ta cuda veliki broj korisnika i ne moze da cuje, kao ti npr ;)

:laugh:
Rece covek koji na audiofilskim slusalicama pali ekvilajzer. Toliko o poznavanju zvuka i kvalitetnih slusalica.
Nemam nameru da vise polemisem sa tobom, nisi zasluzio. Mozda kada prodjes prvi razred kvalitetnog zvuka. ;)
Pozdrav

Napisa covek koji poredi budzetne in ear sa modelom od 130e :d

A ni sam nisi svestan da si ili standardni njakac po forumima ili si probao kinesku kopiju cx150 :d Ili si jednostavno previse ponosan na svoju skupo placenu robicu :d

Pises gomilu gluposti poredis nesto sto ne moze da se poredi, to da cx150 nemaju bas i da su kao kinesko djubre- ne bih da komentarisem stvarno ;)

I kao sto rekoh, Ic okej ma' men, sluske na usi i samozadovoljavaj se.

Covek je ovde trazio preporuku za in aer model koji je optimalan za najbolji audio cip u mobilnom telefonu, mozda bi dobio jos neku preporuku da je izbor modela kod nas veci, ovako mu se ne isplati nista skuplje od cx300 II a ti svojim ego tripovima mozes slobodno da prestanes da nas trujes ;)

Čekaj malo Ace pa evo ja čujem solidan bas preko tih sluški...e sada ne mogu da poredim sa nekim skupljim modelima, ali se ovde sasvim lepo čuje..
Evo npr ova pesma ima solidan bas i čuje se dosta dobro... http://www.youtube.com/watch?v=OOAMfUJ3tsc

Ne, ne, gresis, pazario si saku kineske plastike i gume ;)

Ovako : lik je trazio preporuku za in ear model za mobilni telefon. E sad, SGS je u pitanju i uz voodoo i dalje ima najbolji kvalitet zvuka na trzistu, uz Wave I/II, IP4/4s.
Ja mislim da je optimalan model za wolfson audio cip upravo cx150 jer je 25e a moze slobodno da uzme cx300 II ako hoce da plati taj model, sve preko toga je nepotrebno i skuplji modeli nece pokazati pun potencijal. Nesto sumnjam da je ovaj Wolfson bolji od solidnih integrisanih zvucnih u novijim-skupljim plocama.

Takve preporuke je i dobio.

I sta se onda desava- forum k'o forum, uvek mora da naleti neki njakac :d

Dakle, i pored ociglednog pitanja lika koji je postavio temu ti dodjes i pocnes da prosipas svoju audiofilsku pamet? :) Pa jos da pricas sve te gluposti :d Ja ne branim Sennheiser i cx150 bez pokrica, upravo zbog odnosa cena/kvalitet sam ih i uzeo a ne samo ja, ko zna koliko ljudi jos. A pre toga sam trazio savete i citao testove itd. Ali realno, konkurencija je kod nas nikakva, u sustini sam hteo Denon c252.

Dakle, klasican primer njakanja bez potrebe i pisanja necega sto nema veze s'mozgom. Ja ne dovodim u pitanje to da li si ti sluhista i audiofil/entuzijasta ali se pitam da li si i psihic ;)
Da lik hoce da kupi slusalice za studijsku upotrebu pa da mu neki hsv.stoned preporucuje neke canyon od 15e samo zato sto je tek kupio i odusevljeno drma glavom uz trash house i Guetta bass, pa i da te razumem ali cela ova tvoja prica nema veze s'mozgom :)

Covek je dobio preporuke, realne i dobronamerne, kraj price, sve ostalo su stvari za strucnjake u nekim drugim oblastima ;)

Poslednja izmena:
Čekaj malo Ace pa evo ja čujem solidan bas preko tih sluški...e sada ne mogu da poredim sa nekim skupljim modelima, ali se ovde sasvim lepo čuje..
Evo npr ova pesma ima solidan bas i čuje se dosta dobro... http://www.youtube.com/watch?v=OOAMfUJ3tsc

Kada kazem bas, mislim na onaj odsecan ton. Kod jeftinijih modela (pa i ovog) kada se uporedi sa skupljim bas se rasipa na sve strane i o tome sam govorio kada sam uporedjivao kvalitetan bas sa basom iz kineskih tranzistora. Skuplje slusalice sam uzeo kao referentnu vrednost da bih mogao da kazem kakve su ove slusalice. Uporedjivao sam ih i sa 2,5 puta jeftinijim slusalicama i rekao sam da razlika u zvuku nije tolika da bi opravdala tu cenu. Sennheiser ume da podbaci sa tim jeftinijim modelima. Ali kao sto rekoh coveku, vise para (a narocito za mobilni telefon i ovakvu vrstu slusalica) ne vredi dati.

@hsv.stoned
K' nozi!

Ma sve si u pravu ;) :d

Vrh Dno