Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
I ja sam oko ovoga razmišljao dosta; na kraju sam prelomio i uzeo Wiz smart led traku. Treba da je postavim za nekih 7-8 dana, pa ću da prenesem iskustvo valjaju li...
Rade odlično. Mogu da se dimuju namenskim Osram napajanjem. CRI je >90 (vrlo retko za naći), svetlo je 3000K.
Dok fotografišem npr. uz samo to osvetljenje, WB se jako lako podesi, što govori da zaista imaju (skoro) kompletan spektar.
Radnja gde sam to kupovao je u NS, i sada više ne radi.
Nemam pojma gde bi se sada mogle naći.
Uopšte nisu jeftine.
Gledao sam da od ovih no name proizvođača mnogo bolje karakteristike imaju COB led trake od običnih led traka. Takođe, COB led trake deluju kao da je svetlost ravnomerno raspoređena a ne u tačkastom rasporedu kao kod obične led trake.
Ova Philips Wiz mi na prvi pogled izgleda dobro. Traka deluje robusno i pomalo kruto. Može da se menja temperatura bele boje ili da se izabere bilo koja boja svetla. WiZ aplikacija je OK.
Uzeo sam osnovni kit (2m trake sa napajanjem i wifi adapterom), dodatni metar trake i daljinski. Naišao sam na neki popust pa je sve ispalo oko 7.5k
Jedno pitanje, ko se razume; moram da promenim napajanje pošto mi suviše kratak kabl na onom koje je stiglo uz traku.
Treba mi 30W za trake, da li je OK uzmem napajanje od recimo 75W ili 100W (napon 12V kao originalni adapter)? Od napajanja će ići kabl oko 3-4m do wifi adaptera i onda na trake.
Pored Philips Wiz, uzeo sam i neku Kinesku traku (slika je u prilogu). Značajno je jeftinija i košta oko 5k (5m trake, wifi adapter, napajanje, daljinski).
Mogu slobodno da kažem da je to najveće smeće i totalno bacanje para. Philips Wiz je i do 2x akuplji, a odnos kvaliteta je bar 10x razlika.
Ova smeće traka nema ni belu boju, već nekakvu imitaciju bele.
Postavio sam je na terasu gde palimo svetlo par puta godišnje, samo da je ne gledam.
U prilogu je i slika kutije, da se još neko ne prevari
Takođe fotografija Wiz i ove kineske trake.
Ja sam postigao vrlo pristojne rezultate sa ovim trakama sa Aliexpressa. Varijanta 24V, toplo belo, kotur od 5m dođe oko 15 USD s poštarinom. Mogu direktno da se povežu na Ikea TRADFRI drajver od 10 ili 30W. CRI verovatno nije bog zna šta, ali ko voli da se zeza sa smart home konceptom u DIY izvedbi, odlično rešenje.
Koju led traku i trafo uzeti za osvetljenje stana? Treba mi 36m trake ukupno. Samo prodavnice/KP dolaze u obzir jer ne mogu da cekam 2 meseca da stigne nesto sa Alija.