Šta je novo?

Kvalitetna 10Gbit lan kartica

nidzakv

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2012
Poena
475
Moja oprema  
Laptop
Legion 5 pro
Mobilni telefon
S21 Ultra
Steam
esknikola
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Crkla mi je Visiontek Bigfoot Killer Nic 2100.. 12 godina mucenja i 2 kompa je nadzivela. Kako sam bio prezadovoljan, uzeo bih nesto novo, ali ponude gotovo da i nema.
Na KP sam nasao neku Asusovu ali svi kazu da nije na stanju.

Ima li neke alternative? Moze i konkretno neki model, pa cu je ja dovuci iz inostranstva.. Bitno samo da bude 10Gbit jer je planiram za narednu deceniju :) Samo PC, ne serverske varijante...

Hvala unapred.

@nidzakv

Izvini , zbog cega nije dovoljan integrisani 1Gbit adapter na maticnoj ploci ?
Koji net koristis - koji paket ?

ako je RJ45 onda ASUS imas da je plativ, za sfp+ mellanox stvarno radi posao jeftin je i ima ga u srbiji kod uvoznika .

Da da, nasao sam za stotinak € u inostranstvu. Taman.

@sasa022 Menjam stari lan kabal koji je provucen kroz celu kucu, ide svuda cat6a, pa rekoh da kupim i to.. Volim da to sve radi na leru. A bice narednih godina brzine preko 1gbit 100%... Nije neophodno, ali i nije ni neka investicija..

2.5Gbit imaju skoro sve "pristojne" novije ploce, prosto greota dati 100e za 10Gbit karticu, kada ploca od 100e ima 2.5Gbit u sebi sto ti sigurno dosta dok ne bude 10Gbit mreza i neka nova ploca.

Da da, nasao sam za stotinak € u inostranstvu. Taman.

@sasa022 Menjam stari lan kabal koji je provucen kroz celu kucu, ide svuda cat6a, pa rekoh da kupim i to.. Volim da to sve radi na leru. A bice narednih godina brzine preko 1gbit 100%... Nije neophodno, ali i nije ni neka investicija..
Ja sam koristio par Meseci Asus XG-C100F i SFP+ RJ-45 Modul, Max protok sto sam izmerio Dow 8 / Upl 7 Gbit

Nazad
Vrh Dno