Šta je novo?

Kvalitetan TV-OUT /?/?/

• Začetnik teme Začetnik teme FTN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Pozdrav ljudi!!!

Posjedujem GeForce 4 MX 4000 (LEADTEK WinFast-A180Bt) i imam problema sa TV izlazom. Slika je jednostavno "losa". Boje su blijede i nemaju svoju ostrinu a takodje kada uspijem da izostrim u tamnim scenama sa malim zracima svjetlosti bijela boja pocinje da se "siri i preliva na osvjetljenim mjestima". Znaci prakticno nemam nikakva uzivanja tokom gledanja neceg. Nemojte mi sad reci da problam da podesavam sa TVtool , da mijenjam boje na televizoru jer je sve to bezuspijesno. Znaci to mi je problem i sada molim za pomoc.

Koju biste mi preporucili graficku karticu (nije bitno ATI ili nVidia) s kojom bih imao odlican TV-izlaz , gotovo identican onom originalnom na kompjuteru, takodje ta graficka ne mora da posjeduje neke "azdaja" performanse jer ne koristim igrice ni malo tako da mozhe biti najloshija samo da ima dobar izlaz, znaci samo da ima odlicna Tv izlaz, nisu bitne ostale karakteristike.

Toliko od mene....

Pozdrav za sve ljude na forumu!!!

Ne znam u cemu gresis, ali GF4 MX serija kartica ima prilicno dobar TV-out, nevezan za proizvodjaca konkretne karte, posto je resenje integrisano u sam chip.

Koji TV je u pitanju?

Inace, TV Tool-om ne mozes nista vise da postignes sa tom kartom, nego sto mozes iz samih drivera.

p.s. Na TVu nikada ne mozes da ocekujes kvalitet ni slican monitoru u bilo cemu sto nisu filmovi.

SONY, ono proizveden u zadnjih goidnu dvije, znachi odlichan moderan TV....

Ne znam sha je problem..

Bilo koja novija ATI gk ima sjajan tv out, recimo da bi sa svakom firmiranom 9600 pa navise bio zadovoljan.

Kakvu vezu izmedju kartice i TV-a koristis?

@jaksa:
GF4 MX imaju sasvim OK TV-out i nisam primetio neku prednost ATI-ja u odnosu na njih...

Nema veze...znachi uzecu sve navishe od ATI 9600 😀

prvo dobri konetori i kvalitetan kabal i sto krace rastojanje 🙂)) i kakav tv izlaz i ulaz koristis, s, cincevi, skart, .......

Ja imam 9600XT i meni je slika odlicna, a gledao sam i 9200SE i 9550 i sve po meni imaju slican TV out. cisto sumnjam da je i kod Nvidie mnogo slabiji TV out moguce je da si bas nabo neki los primerak 🙁

Ja sa mojom GF4 440MX i 15m kabla imam odlicnu sliku na TV-u. I uopste ne koristim tvtool. Mozda da probas druge drajvere?

Na GF kvalitet tv-out zavisi proizvodjac kartice. Isto vazi i za ATI-a. Probao sam razne kartice na 10m udaljenosti. Vidi se razlika. Eagle je recimo katastrofa od proizvodjača. Svaka kartica poznatijeg/kvalitetnijeg proizvodjaca daje mnogo bolju sliku na tv-out nego neka kun-fu kartica sa istim cipom. Provereno u praksi.

BigBoy je napisao(la):
Na GF kvalitet tv-out zavisi proizvodjac kartice. Isto vazi i za ATI-a. Probao sam razne kartice na 10m udaljenosti. Vidi se razlika. Eagle je recimo katastrofa od proizvodjača. Svaka kartica poznatijeg/kvalitetnijeg proizvodjaca daje mnogo bolju sliku na tv-out nego neka kun-fu kartica sa istim cipom. Provereno u praksi.
Sve zavisi od primerka. Moj Eagle GF2MX sa CH7008 čipom i 15m kabla daje perfektnu sliku.

Starije ATI karte "presvlace" konkurenciju u TV-outu. Jos uvek masa ljudi ostane bez teksta kada vidi sliku na TV-u sa radeon-a 64 (prvi radeon, valjda ga preimenovali posle u 7200). Ta kartica ima poseban chip na sebi, ATI theater, a sve takve karte su build by ati.

Ako cemo tako, Voodoo3 rula... :smoke:

Matrox rula, ali to ovde nije tema razgovora.

Nazad
Vrh Dno