Šta je novo?

Kvaliteta prikaza slike kod plazmi - Plazma vs LCD 2009

O, blagi Boze, dokle vise sa tom temom i sa reklamiranjem nizerazrednog sajta?

Koji ti je viserazredni na ovim prostorima?

Pa sta ti mislis da cu da konsultujem taj tvoj sajt sa "kvalitetama" slike i prikaza? Sa ne jasnim recima i nebulozama!
Naravno da cu prvo otici na strani jer kao prvo sajt ti je pristrasan plazmi i to nije dobro, a kao drugo ne razumem pola teksta.

Thierry Henry bas si fudbaler u svakom smislu!

Upozorenje:

Ako sajt smatrate suvišnim, zaobiđite ga. Ako vam smeta jezik, zaobiđite ga. Ako sadržaj smatrate neistinitim, osporite ga. Ali sa činjenicama i realnim argumentima.

Svaki sledeći "niski start" će vam doneti bodove.

OK je sajt, samo malo revizija imaju, tu bi trebali vise da se potrude.I ova inicijativa za povezivanje mislin da je dobra ideja jer bilo koja drzava sa prostora bivse juge je suvise malo trziste.A da su strani sajtovi cvecke i nisu i tamo ima sarenila od placenih testova za hvaljenje a tako i za pljuvanje po konkurenciji, dobrih mozes na prste nabrojati.

Narucili smo test opremu-colormetre i software za testiranje i recenziranje televizora. Sklopili mso ugovor sa firmama koje ce nam ustupati av opremu na testiranje. Darko i Ivan pisu za podrucije Hrvatske, Ja sam za podrucije BIH.
Takodjer trazimo nekoga na podruciju Srbije ko bi se prikljucio nasem timu i pokrivao modele i novitete kao i firme.

Poslednja izmena:
Meni jedino sto fali ovom tekstu (btw koji je odlican:)) uporedjivanje high end modela plazme i lcd. da se konkretno vide razlike, nedostaci i prednosti.
To bi mi onda bas bio kompletan tekst.

To smo ostavili za direktno testiranje kada se domognemo 2009 modela ;)

[QUOTE="Nani]kada se domognemo 2009 modela[/QUOTE]
Necemo testirati 2008 modele, cekamo novu generaciju.

Poslednja izmena:
Aha, znaci imate autorski tekst na temu "Kvaliteta prikaza slike kod plazmi - Plazma vs LCD 2009", a testiranje cete objaviti naknadno...?!

A super vam je i ona tabela preporucene udaljenosti od TV-a iz 2007. sa podacima koji su i tada bili smehotresni.

Slobodno se ukljuci da das koji pametni komentar ;)

ovo sam pitanje vec postavio u drugoj temi zato ako moderator zeli moze ga izbrisati, kad se pojavljuju nove plazme da li ce to biti nedelju dve ili za nase podnevlje jedno 3 meseca.

i kakav je sistem ocenivanja da li ce to biti samo u vidu podataka (rezulatati dobijeni merenjem) ili i subjektivni utisci

Nismo djeca da dajemo subjektivne utiske, brojevi i mjerenja samo, subjektivni utisci mogu se dati na izgled tv-a, za sliku instrumenti govore.

Nismo deca ali smo korisnici i ekrane gledamo i očima a ne samo instrumentima.
Ovaj forum jeste hardverski i tehnički ali na njemu ne diskutuju roboti, krajnje je vreme da ublažiš malo stav ako misliš da postoji neka normalna diskusija, valjda vidiš da ovako ne ide...

Poslednja izmena:
Pa ako ti oci ne vide blur, "video look" kod upaljene interpolacije, slab vidljivi ugao onda nemamo o cemu raspravljat.

Da li vrijedjam nekog, DEREM SE, podbadam ili pricam neistinu da mi kazes da "ublazim stav"?

Sve si rekao zar ne ;)

i ja nesto da izjavim za televiziju
Ma koliko god pricali uglovi vidljivosti se i dalje osete

Nismo djeca da dajemo subjektivne utiske, brojevi i mjerenja samo, subjektivni utisci mogu se dati na izgled tv-a, za sliku instrumenti govore.

Paaaaa.... Ako nema subjektivnih utisaka onda nikakve diskusije i nisu potrebne.
Tu su brojevi i merenja što je apriori tačno i kraj diskusije.

Ali nije baš tako. Ljudsko oko kao nesavršeni "instrument" reaguje kod svakog čoveka drugačije. Slično kao sa zvukom kada neki ljudi čuju frekfencije "kao slepi miševi" dok drugi ni ne znaju da to postoji, tako je "tromost" ljudskog oka drugačija kod svakog čoveka kao i percepcija boja.
Podsećanja radi tromost oka je fenomen zahvaljujući kome je moguće napraviti "pokretne" slike: film, televiziju, računarske monitore itd.

Znači subjektivan doživljaj tv slike je jaaaaaako bitan. ono što jednom čoveku odogovara i prija nije obavezno da je dobro i za drugog. Iz tog razloga pre kupovine TV-a ili računarskih monitora najbolje je videti konkretan model u radu pa tek onda oceniti da li vam odgovara ili ne.

Samo lud covjek procijenjuje kvalitetu uredaja prema instrumentima pa da je tako pola hi-fi uredaja visoke klase nebi ni svirali a kamoli bili visoka klasa, instrumenti mogu dati samo osnovne smjernice sve ostalo mora sam korisnik da ocijeni kao sto je vec receno nismo roboti i svako drugacije vidi i svakom se drugacije svida.

Nazad
Vrh Dno