Šta je novo?

Kvalitet LG combo-a

Bad MF

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
649
Kakav je LG 48/24/48/16 combo kao cd rezac u poredjenju sa, recimo, aktuelnim lg i liteon modelima rezaca? Jel ima neke razlike u kvalitetu?

Takodje, kakav je kao DVD citac? Da li moze da se otkljuca sa firmware-om, kako cita slabije cd-eve, ima li neke mane...

Interesuju me i opsti utisci, da li se ovo isplati ili je bolje uzeti samo cd rezac (lg, liteon?) , pa se posle stekati i za DVD citac.

Pozdrav

Bad MF je napisao(la):
Kakav je LG 48/24/48/16 combo kao cd rezac u poredjenju sa, recimo, aktuelnim lg i liteon modelima rezaca? Jel ima neke razlike u kvalitetu?

Takodje, kakav je kao DVD citac? Da li moze da se otkljuca sa firmware-om, kako cita slabije cd-eve, ima li neke mane...

Interesuju me i opsti utisci, da li se ovo isplati ili je bolje uzeti samo cd rezac (lg, liteon?) , pa se posle stekati i za DVD citac.
Pozdrav

Ja mislim da je bolje uzeti dva odvojena uredjaja,jer ce tako duze da traju.A inace o LG combu su ovde svi rekli reci hvale,pa je sigurno dobar.

p.s.Za ostale informacije pitaj ove sto ga poseduju.

Ja ima 32/10/40716 i on mi je odlican. Cita sve sto mu dam, jedino nije dobar sa audio Cd-ovima (navikao sam se na Creative 36Xmx, koji je zakon za Audio CD-ove, steta sto sam ga prodao). Imao sam prilike da vidim taj 48... model, njesra je.

Ako imas para, kupi 2 odvojena uredjaja ako ces svaki cas da koristis diskove. Ako neces, kupi combo.

Lg 10x

Ja imam taj LG 48/24/48/DVD 16 kupio sam ga na preporuku....a usput sam procitao puno superlativa i dobrog o njemu u nekim casopisima....
Na ploci na kojoj je VIA 694 chip "Compag P III 933 Mhz" ponasa se katastrofalno u klasicnoj funkciji kopiranja...Da budem jasniji kad ocu da prebacim fajlove sa CD na HDD bilo da je u pitanju jedan fajl (film) ili puno malih (slike) brzina prenosa je toliko mala da je to nezamislivo za uredjaj ovih karatkteristika...metodom velicine fajla...vremena transfera i upotrebe klasicne stoperice (sa sata) dobijaju se porazavajuci rezultati.. brzina mu nije presla 6-10x (sve kombinacije na ploci su probane..kablovi menjani..bios setovan...Win2k. takodje) ali se brzina nije promenila
CD-R/RW je ok i drzi se nazivnih brzina...ali kako nemam CD na masini vec samo kombo onda mozes znati kako je kad kopiram disk....20 min da napravi imidz i 4 minuta da ga nareze (na TEAC 16/10/40..to je sve trajalo oko 10 minuta imidz i rezanje na 16x) ... par prijatelja ima slicno iskustvo u radu...
Mada kod buraza koji ima isti combo sve radi ok i kako bi trebalo (VIA 266 AMD XP 1800+) izgleda da postoje oscilacije u kvalitetu proizvodnje pa kako ti se zalomi

Jel tacno da ne podrzava Mt. Rainer?

Dilema

Nisam probao jer nemam zasad potrebu za tim...ali mislim da ne mada na nekom sajtu sam procitao da podrzava (uz odgovarajuci softwer ???) moracu da proverim...

U vezi loseg kopiranja:
Da li ti radi u udma33 ili u pio modu? Da li je sam na ide grani?

Evo jedan review:
http://www.cdrlabs.com/common/print.php?type=review&id=186
Nije bas odusevio, mada nije ni los... Jedino sto kazu da ne podrzava mt. rainier, mozda sa novim firmvare-om?

Pozdrav

Sam i u PIO Modu

Iz naslova mozes zakljuciti bio je sam na drugoj grani na prvoj su bila dva harda (20 i 10 Gb ATA 100) ostavio sam ga u PIO modu.....zadnji put koliko se secam????
PS
Menjao sam ga za TDK 48/24/48

Ako hoces performanse, uredjaj mora biti u DMA modu.
Mene je nervirao taj kombo sto svejedno sporo grebuje i radi sa RW-ima. Po Smarty pishe 10x umesto 12, i sa novim fw-om.
TDK 48/24/48x je LiteOn.

I kakvi su utisci sa TDK combo uredjajem radi li bolje od LG-ja?Jel dobra kupovini ili se bolje drzati proverenog LG-ja?

TDK nije combo

Par reci o TDK 48/24/48.... nije combo.... podrzava sve standarde.....
Postoje dve verzije PAZI SAD..
Prva verzija na prednjoj masci ima jednu led diodu i u tom uredjaju se nalazi LiteOn mehanika...drugi uredja ima dve led diodice i ima ORIGINAL TEAC mehaniku...provereno....ovaj drugi ....full pack kosta oko 65 EUR napolju....(cuo sam da je kod nas oko 60 EUR O:) )
Na forumu sam postavio pitanje o TEAC 52/24/52 i dobio interesantne odgovore....To mi je dalo za pravo da prosle nedelje kad sam bio u Belgiji popricam sa jednim dizajnerom koji radi u TEAC fabrici (audio)
Istina je da TEAC posle 40x vise neproizvodi svoje CD/RW uredjaje
a ustvari prava istina je da on sad pakuje tudje uredjaje (mehanika..eletronika) u svoja kucista....(razmena tehnologija zarad trzisne konkurencije) a sam se posvetio DVD, DVD-RW (moje licno misljenje je da se tu krije tikova verzija pionirove mehanike) i Combo DVD/CD-RW za laptopove....
Ipak ostao dosledan tako da isporucuje svoje FULL TEAC uredjaje firmama koji to mogu da palate (zasad TDK...AMPEX...)
TDK je uradio reviziju svog CD-RW uredjaja i presao na teac zbog AUDIO ekstrakcije i njenog kvaliteta..... (setite se TDK audio kaseta cheers )
Moje licno misljenje je da oni koji rezu >10 CD dnevno kupe PLEXTORA ... YAMAHA ili RICOH CD-RW
Za one koji rezu 10 CD mesecno/godisnje svaki uredjaj ce biti dobar....

Vrh Dno