Šta je novo?

Kvalitet baterija na laptopovima:(

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Posle samo 10 meseci potpuno regularnog koriscenja FSC laptopa (mislim na tretman baterije), dosao sam do toga da ona izdrzi tek nekih 50 minuta.
Mom bratu koji laptop Gericom ima nekih godinu dana, traje svega 15 minuta.
Ortak koji je kupio Dell-ov laptop pre nekih 15 meseci, vec je kupio novu jer mu je stara baterija poodavno vrisnula.
Sramota, nikada niko nije rekao da baterije tako kratko traju i da su ******.
A cena nove baterije...180 evra :mad: Zasto da dam tolike pare, zarad trajanja od jedva 2 sata i to u roku od godinu dana opet da kupujem novu, SUTRA MALO.
Ovako ce ova moja da mi dodje kao neki UPS. Cisto ono ako nestane struje u toku rada da sve pozatvaram. I tako moj laptop postade desktop. Kako s njim ici negde van kuce kad se baterija istrosi dok si rek'o keks.
Ima li neko kome baterija traje duze od godinu dana a da nije izgubila 50% snage ili cak 100%?

evo drugar ima nesto preko godinu dana gericom i i dalje drzi kao prvi dan. mozda je i oslabila nesto malo, ne znam. nisamo bas merili u minut da li drzi dva sata ili dva i 10min. ;)

Od januara 2004 Toshiba A30, baterija drzi 95% vremena od novog.

Toshiba je Toshiba... Ovi iz Fujitsu Siemensa (verujem da je baterija Siemensova), japanci ipak ne bi stavili bateriju od samo 400mAh. Pa za moj fotoaparat sam nabavio baterije od 2300mAh a ovi mi u laptop ubace 400mAh. KATASTROFA :mad:

Ma nema pravila kod baterija za laptopove, to je cista lutrija. Najgore od svega je sto svaki proizvodjac ima svoje baterije, i to razlicite i po modelima. Sve dok se ne uvedu neki standardi na tom polju, tj izvrsi neko unificiranje situacija ce biti haoticna. Medjutim to proizvodjaci namerno rade, jer svako zeli za sebe sto vece parce kolaca a kupca ko j...

Kod mene na ovom Compaq-u iz potpisa i posle godinu i kusur baterija traje i do 5h (bez zezanja) naravno na nezahtevnim stvarima kao sto je surfovanje a kad odgledam neki prosecan DVD (od recimo 2h) ostane mi jos skoro za jos jedan film i jaaaako sam zadovoljan!Naravno punio sam je kad je laptop ugasen,praznim bar jednom u par nedelja do kraja i eto kako drzi,skoro isto kao nova!
Pozdrav ,)

Ja imam HP nx9020 već godinu dana i baterija drži isto kao kada sam ga kupio, a ne vodim nešto posebno računa o punjenju i pražnjenju.

Evo, kao 'okaljeni' korisnik laptop računara da kažem i ja nešto. Dakle, laptopove koristim godinama, isključivo (nemam desktop) i zamenio sam 6-7 komada. Neke sam imao duže, neke kraće. Moj je zaključak da je vek trajanja baterije uglavnom zavisna od korisnika, tj načina korišćenja iste. Ukoliko ste od onih korisnika koji bateriju svakog dana iscrpi, onda ne postoji idealna baterija, svaka će da crke posle max godinu dana. Sa druge strane, ja do sada NIKAD nisam imao problema sa baterijama, ni jedna nije bila ni blizu toga da bude za zamenu, ali opet, ja laptop u 99% slučajeva koristim na struju... Naravno, postoje bolje i lošije baterije, i one sa fabričkom greškom (FSC je pre par meseci povukao seriju od 100.000 baterija, tj besplatno je menjao korisnicima) ali to uglavnom zavisi od kategorije laptopa. Pri kupovini, važno je gledati kapacitet baterije, ali na žalost jeftini laptopovi uglavnom idu sa prilično lošim baterijama. To je to.

Ma da je bio jeftin ne bih se bas slozio. Ali bateriju sam koristio najkorektnije sto je bilo moguce. A sada mi izgleda da je zveknula jer se od 100% do negde 70% trosi ujednaceno brzo i onda odjednom ostane 10% koji mi traju jos nekih 20 minuta. Ono od 70% do 10% nestane u trenutku. Baterija ne spada u one koje je FSC menjao (po oznaci na njoj F1C1). A bar da je od tih :wall:

Drugar ima Sony Vaio PCG-Z1RA laptop evo vec skoro dve godine, baterija mu jos uvek drzi preko 2h (kad je bio nov, drzala je preko 3h). S vremena na vreme (recimo jednom mesecno) ju je praznio do kraja, dok se laptop ne ugasi, i punio do vrha. Vecinu vremena (tj. 24h dnevno, sem kada putuje) laptop je nakacen na struju i baterija je na tkzv. trickle charge-u.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno