Šta je novo?

Kvadrilema oko izbora kartice

BuckyBgd

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2008
Poena
304
Zeleo bih da kupim jednu od sledecih kartica:
- ati radeon 8500/900/x serija
- nvidia gforce 3/4/FX/6/7
Koja od gore pomenutih kartica je najjaca? Da li "XFX GF NVIDIA 8600GT 540M 1024Mb DDR2 DVI TV-OUT" ili "XFX GF 8500GT 1024MB DDR2 128bit 450MHz DVI VGA TV-OUT PCI-E" ulaze u gornji spisak.
Kao sto se da zakljuciti, ne poznajem bas dobro ovu temu, :wall: pa vas molim da mi pomognete.
HVALAAAAAA!!! :wave:

Zeleo bih da kupim jednu od sledecih kartica:
- ati radeon 8500/900/x serija
Koja od gore pomenutih kartica je najjaca? Da li "XFX GF NVIDIA 8600GT 540M 1024Mb DDR2 DVI TV-OUT" ili "XFX GF 8500GT 1024MB DDR2 128bit 450MHz DVI VGA TV-OUT PCI-E" ulaze u gornji spisak.
Kao sto se da zakljuciti, ne poznajem bas dobro ovu temu, :wall: pa vas molim da mi pomognete.
HVALAAAAAA!!! :wave:
8500 i 8600 ne ulaze u gore navedeno!
Koliko para planiras da das,koj je komp u pitanju,malo vise informacija!

Palit Radeon HD 2600 Pro Sonic PCI-E 256MB DDR3 128bit

Asus EAH3650 TOP HTDI 256M

Palit Nvidia GF 8600GT Sonic+ 256MB DDR3 1.0ns PCIE

(Poređane od najjeftinije ka najskupljoj.)

Napiši kakav računar imaš, za šta ti grafička kartica treba i koliko novca za nju možeš da izdvojiš.

Pre svega, da li je AGP ploca ili PCIe. Najlakse ces nam reci, ako nam kazes koji ti je procesor!

Zahvaljujem se na odgovoru, ali mi se čini da ni jedna od ove tri ponuđene kartice ne ulazi u moj spisak. Mene interesuje koja je najjača među onima koje sam ja naveo, a što se tiče računara - Intel(R) Pentium(R) D CPU 2 x 2,66GHz. Naravno, ovakva kartica mi sigurno nije potrebna za Word, Excel ili Photoshop, već za igre, ali ne želim da se previše razbacujem novcem. Odvojio bih oko 100€.
Koliko se sećam, odgovarala bi i AGP i PCIe.

Poslednja izmena:
Pogledao ja ovu temu, ali ću morati da je odštampam, pa natenane da je proučim.
Samo me interesuje koja je kartica najjača od onih koje sam ja naveo, a da košta oko 100€.

Zahvaljujem se na odgovoru, ali mi se čini da ni jedna od ove tri ponuđene kartice ne ulazi u moj spisak. Mene interesuje koja je najjača među onima koje sam ja naveo, a što se tiče računara - Intel(R) Pentium(R) D CPU 2 x 2,66GHz. Naravno, ovakva kartica mi sigurno nije potrebna za Word, Excel ili Photoshop, već za igre, ali ne želim da se previše razbacujem novcem. Odvojio bih oko 100€.
Koliko se sećam, odgovarala bi i AGP i PCIe.

:zgran:

skini program koji se zove everest, instaliraj i procitaj sta ti pise pod stavkom computer/summary/motherboard pa napisi ovde. Ovako ne vredi. I zasto bas neku od tih serija kad ima brze za 100e ???

Poslednja izmena:
Ne uzimaj nista dok ne vidis jel AGP ili PCIe :D
I CPU-Z na mainboard tabu iscita GPU interfejs tako da i on moze da posluzi, a manji je za skidanje od everesta.

Pogledao ja ovu temu, ali ću morati da je odštampam, pa natenane da je proučim.

A ju ću da odšampam ovu tvoju temu kao primer kako ne treba postavljati temu pre nego što razmisliš šta ćeš da pitaš.

A ju ću da odšampam ovu tvoju temu kao primer kako ne treba postavljati temu pre nego što razmisliš šta ćeš da pitaš.

Pročitaj sam početak teme pa će ti biti jasno da sam baš znao šta da pitam, samo ne dobih sve odgovore. Prvo pitanje: - ati radeon 8500/9000/x serija
Koja od gore pomenutih kartica je najjaca?
NEMA ODGOVORA
Drugo pitanje: Da li "XFX GF NVIDIA 8600GT 540M 1024Mb DDR2 DVI TV-OUT" ili "XFX GF 8500GT 1024MB DDR2 128bit 450MHz DVI VGA TV-OUT PCI-E" ulaze u gornji spisak?
DOBIH ODGOVOR i zahvaljujem se Madness-u.

Osim toga, naveo sam da se ne razumem u ovu oblast. Da nije tako ne bih ni postavljao pitanja.

Poslednja izmena:
odgovara i AGP i PCI-e? WTF?!?

Idi na Palita (ako vec moras taj cenovni rang , ali usreciti se neces) zbog 1ns...

Da li Palit spada među one koje sam naveo na početku teme?

U ono shto si ti naveo u prvoj temi spada i BMW crveni kabriolet LOL

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
da def. prvo proveri koja kartica ti treba...koju maticnu imas??!
...a za 100evra, i ne mozes bas mnogo da se usrecis sa super grafickom...mozes da racunas na neki donji srednji kvalitet..(uf..ala sam ga definisao :D)

Ne, uopšte se ne zezam. Nisam baš toliko glup da ne znam da je gforce 7 novija i, verovatno, bolja od gforce 6, ali me interesuje da li to 6 ili 7 znači seriju 6000 i seriju 7000.
Još samo kada bi mi neko rekao npr.: Uzmi ati radeon 9000 jer je ona bolja od nvidia gforce 7, pa da tako dobijem odgovor na svoje pitanje.

Ako taj crveni BMW crveni kabriolet LOL može da se kupi za oko 100€ onda daj pet komada.

A što ideš glavom kroz zid? Ljudi ti govore iz najbolje namere šta da uzmeš za 100e , interesuju se da ti pomognu kako bi se najviše ovajdio za taj novac, a ti ne samo da ne daješ povratnu informaciju na pitanja o ploči već odbijaš svaki dobar savet. Ne valja ti to.... Evo ti moj savet: uzmi 3 komada 9600pro pa jednu stavi u računar a sa dvema žongliraj:d

Poslednja izmena:
Pa glavno je da ti kazes do koje cene kupujes karticu i da li ti treba AGP ili PCI-e graficka.

A što ideš glavom kroz zid? Ljudi ti govore iz najbolje namere šta da uzmeš za 100e , interesuju se da ti pomognu kako bi se najviše ovajdio za taj novac, a ti ne samo da ne daješ povratnu informaciju na pitanja o ploči već odbijaš svaki dobar savet. Ne valja ti to.... Evo ti moj savet: uzmi 3 komada 9600pro pa jednu stavi u računar a sa dvema žongliraj:d

Naravno da ću i podatke o matičnoj da napišem, samo je sada to nemoguće. Ne pamtim ih, a na poslu sam. Samo znam da je u pitanju Foxcon, a ostalo kada stignem kući.
Hvala svima na razumevanju!!!

Pa glavno je da ti kazes do koje cene kupujes karticu i da li ti treba AGP ili PCI-e graficka.

Mislim da na matičnoj imam 3 x PCIe i 1 x AGP. A da li mi treba AGP ili PCI-e to već ne bih znao da kažem. U principu, koja je razlika među njima?

Mislim da na matičnoj imam 3 x PCIe i 1 x AGP. A da li mi treba AGP ili PCI-e to već ne bih znao da kažem. U principu, koja je razlika među njima?

to sigurno nemas, jedino je moguce 3x PCI i 1x AGP, znaci treba ti agp kartica, i moja preporuka je 7600gs, nista preko toga ti se ne isplati, a da sam na tvom mjestu i ovu bih uzeo polovnu...
PS. u svakom slucaju provjeri jos jednom kad dodjes kuci koja ploca je u pitanju...

Ne ozbiljno proveri sta imas u kompu,znaci koja ploca je u pitanju,tako cemo ti najlakse pomoci oko odabira karte!

Ajde da krenem ovako:

Imas 3xPCI, i 1 AGP. (Vise informacija [wiki]AGP[/wiki]|||[wiki]PCI[/wiki])

PCIe, je sasvim nesto drugo (PCI Express, standard koji je razlicit od PCI-ja)

Kod radeona su aktuelne (mogu da se nadju) 9600(Pro i XT), X8xx serija (X800/X600/X700/X850), X1xx0 serija (X1950Pro samo), X2600 (X2600Pro i XT), i X3850.

Kod nVidie ima da se nadje sve od FX do serije 7.

Ne znam koji ti je ostatak konfe, ali cu da pretpostavim da je neki AMD, 1Gb rama... Znaci najbolje bi ti se uklopila neka 7600GS ili 7600GT.

Poslednja izmena:
kao sto kaze CooLa (definitivno podrzavam njegov izbor), bolje od toga nema svrhe uzimati, jer neces dobiti neko poboljsanje...Ako si zainteresovan mozes baciti pogled i na neke od Ati-jevih kartica..i potrebno je da znas da IMAS AGP!
Btw...ukoliko zelis da furas igrice, opet se neces mnogo usreciti :p...recimo, radice ti posao koliko toliko :)

E.... tema je ... boli glava ;(

Momak je vise zbunjen od dva ludaka u buretu. LOL (sorry za off)
E ajde sad ovako, da se ne gadjamo sa ciframo ati 123456789 ili nVidia 123456789 posto ti cifre ocigledno ne idu od ruke uzmi ti lepo pa napisi koje ti komponente imas u kompu i reci koliko para hoces da das na grafu tj. tih 100e, a ceo forum ce da ti iznese svoje misljenje koju graficku da kupis za predvidjeni novac. Koja kartica ima najvise glasova nju uzmi i resi svoje probleme.;)
Pozdrav. :wave:

Nazad
Vrh Dno