Šta je novo?

Kursor misha skakuce po ekranu

BojanNS

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2007
Poena
309
Naime meni se desava da mi kursor misa plese po ekranu kada ga ne diram. Sam od sebe se pomera cak i aktivira desno dugme ide po menijima.Znaci meni je bilo smesno al tako moze i da obrise nesto, premesti ili bog zna sta da napravi. Ne znam sta moze biti problem.Bezicni je u pitanju inace...

Da je smesno je stvarno :)
Znaju ovi opticki i slicni da svrljaju malo po desktopu ako je podloga na kojoj su sjajna ili sarena.
Ali da sam od sebe vrslja po meniima :) ... tu nemam ideju sem da se pokvarilo nesto na tom tasteru pa se nekontrolisano ukljucuje.

Poslednja izmena:
Da li je u pitanju laptop ili desktop?

Mi u kabinetu za informatiku imamo dosta miseva sa slicnim simptomima, setaju se i klikcu sami od sebe. Zajednicka osobina im je da su svi do jednog najgori krsevi. Ne znam kakav je taj tvoj mis, ali moze da se desi da je prosto los. :)

Desk je komp. Mis je neki a4 tech. Mozda je prsla i tastatura posto se na njoj nalazi risiver za signal misa. Mis je bezicni a tastatura ne. :)

I mani se ponekad desi da kursor seta po ekranu i to obicno lagano klizi na levu stranu sve dok na pomerim misa. Mis je opticki i kablom je povezan sa komp. (tj. nije bezzicni) tako da je to vjerovatno kao sto neko rece zbog glatke podloge!!!!!

Da,verovatno je samo u pitanju glatka podloga.I meni je tako kursor šetao dok nisam kupio malo "hrapaviju" podlogu.Sad više toga nema.

Desk je komp. Mis je neki a4 tech. Mozda je prsla i tastatura posto se na njoj nalazi risiver za signal misa. Mis je bezicni a tastatura ne. :)

100% je tastatura!! ja sam imao (na laptopu) potpuno iste simptome i mislio sam da je do touchpada :) Zamenili tastaturu (navodno se neki tasteri zaglavili:)) i sad radi ko sat :)

Poslednja izmena:
Probaj da instaliras original drajver(utility) za misa ako nije instaliran. Ili skini najnoviji sa A4 sajta.

Obavezno da znas Zlatno pravilo,podloga za misa uvek miora biti jednobojna,kada je opticki mis u pitanju.Ako ima samo malo sarenila na podlozi onda nastaju problemi!

Sarenilo nije toliki problem osim kod bas krs miseva, veci je problem crvena boja na sjajnim podlogama, tu ce svaki opticki mis da zasteka.
Ali cak ni to nece aktivirati desni klik ;)
Nekad je i mobilni telefon u blizini problem ali ni on nece aktivirati desni klik :d
Tako ja najverovatnije risiver problem kao sto je RoboCop rekao ;)

Promeni tastaturu..pa javi sta si uradio(pozajmi od nekog)

Nekad je i mobilni telefon u blizini problem ali ni on nece aktivirati desni klik :d
Tako ja najverovatnije risiver problem kao sto je RoboCop rekao ;)

Na ovo moram da dodam jedan off topic...

Imao je drugar neki stari 14'' monitor kojem kada je u blizini mobilnog koji prima poziv (treba da zazvoni) počne nekontrolisano da menja rezoluciju...mi smo vrištali od smeha:D

Vrh Dno