Šta je novo?

Kursor misa koji bezi!

ivica77

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2003
Poena
609
Imam problem sa misem Logitech MX300. Naime, desava mi se povremeno da kursor misa jednostavni odleti negde u stranu. Instalirani su mi original drajveri po WinXP-om. Neznam u cemu je problem. Ima li neko iskustva?

Menjaj podlogu.exe. Najbolja je ona "krpena" od 50 dindži, em se ne prljaju klizači na pacovu, em radi perfektno. Verovatno imaš neku sa velikom refleksijom ili jako šarenu, ili voziš pacova po stolu koji nije baš "homogene" strukture.
Pozzz!

Provereno. Uzmes bilo koju jednobojnu podlogu i vozis. :bottle:

Ne mora da bude do podloge. Da li kursor uvek beži u istu stranu? Uvek istom brzinom? Ili samo skoči u jedan ćošak?

Sigurno nije do podloge. Ja sam imao jednog Geniusa sa istim simptomima, na kraju sam ga zamenio...

PozZdraw

A jel si probao drugu podlogu ? :)

Samo skupljim mishevima podloga ne smeta (Logitech provereno), ovi jeftiniji koje vecina kupuje imaju problema sa sharenim i reflektujucim (glatkim) podlogama. Samo treba uzeti jednobojnu mat podlogu i nema problema.

Ja imam optickog misa logitech M-BT58 i meni se desava slicna stvar, kursor spontano i polako pocinje da se krece na neku stranu i cim pomerim misa prestane, koristim jednobojni krpeni mouse pad a probao sam i druge i ista stvar. Nema pravila neki put se nedeljama ne desava nista a neki put non stop. Ko zna sta je tu u pitanju, cudni su putevi silikonski :)

@ivica77

Menjaj podlogu

@astan
Tebe malo zeza mis.

4 astan:
Tu pojavu sa misem koji se polako pomera sam video n puta na masinama pod WIN XP-om tako da ti je mis ispravan 99%. Nisam siguran ali mi se cini da se to cesce desava nakon instalacije Service pack 2.
poz

@Driver: reče čovek da ima Logitech MX300, zašto mu onda preporučuješ da proba drugu podlogu? :d

@ivica77: odnesi kod nekog druga i probaj na neki drugi komp. Da nisi stavio preteranu akceleraciju, pa zato `leti`.
Nisam imao ovakva iskustva, ali proveri da nije možda neki virus u pitanju.

astan je napisao(la):
Ja imam optickog misa logitech M-BT58 i meni se desava slicna stvar, kursor spontano i polako pocinje da se krece na neku stranu i cim pomerim misa prestane, koristim jednobojni krpeni mouse pad a probao sam i druge i ista stvar. Nema pravila neki put se nedeljama ne desava nista a neki put non stop. Ko zna sta je tu u pitanju, cudni su putevi silikonski :)

Izgleda da ti neshto nije u redu sa mishem. Imam 3 BT58-ce i ni jedna nema takvih problema na bilo kojoj podlozi /OS-u...

Poz:wave:

ako je ukljucen automatski apdejt za npr antivirus,onda u trenutku njegovog starta oce tako mis da pobegne. meni se to desavalo sa bitdefenderom. probaj da iskljucis sve to [ autom. apdejtove ] pa vidi

Imam Logitech BJ69 i MX510 zakacene na masinu, u isto vreme (ne pitajte zasto).
Desava mi se, kao sto se i pre desavalo kad je bio samo BJ69, da kursor sam krene gore-ulevo polako da se pokrece. Za to vreme dioda na misu svetli jace, kao kad ga pomeras, iako fizicki stoji u mestu. Taknem li misa, kursor stane i vise se ne pomera. Da napomenem, ovaj BJ69 je 99% vremena samo ukljucen, stoji na stolu pored monitora, niko i nista ne dolazi u kontakt sa njim a lampica zasvetli jace bar 10 puta na sat, kao da ga neko pomera. Kad je samo MX510 ukljucen, nikada nema ovakvih "problema".

Takodje, u igrama, kad je samo MX510 ukljucen, ne desava se da mi se "zavrti" slika, kao kad bi neko cimnuo misa nalevo i nagore, sto se desava sa BJ69.

Zakljucak je lako izvuci:
jeftiniji mis = losiji senzor = problemi
skuplji mis = bolji senzor = no problemo :smoke:

tvister je napisao(la):
4 astan:
Tu pojavu sa misem koji se polako pomera sam video n puta na masinama pod WIN XP-om tako da ti je mis ispravan 99%. Nisam siguran ali mi se cini da se to cesce desava nakon instalacije Service pack 2.
poz
Upravo tako. I ja sam sretao ovaj problem više puta, a imam ga i na sopstvenom računaru otkako sam počeo da koristim SP2. Promenio sam u mašini dva miša i dve matične ploče, a problem je ostao, dakle definitivno softverska brljotina. Blame it on Bill.

>

Moguce je da je software-ska brljotina, ali i da je problem
do samog misa. Neces znati dok ne probas nekog drugog misa.
A za slucaj da je problem do misa, u 99% slucajeva je
problem u kablu i to na mestu gde ulazi u misa. Ako si
spretan sa lemilicom ili znas nekog ko je s njom spretan,
to je posao od 10 minuta skratiti malo kabl....

Blame it on Bill.
@moribius
čovek ima logitech, a ne microsoft miša ;)

@ivica77
pretpostavljam da si prvo pogledao da li je senzor sa donje strane miša čist, tj da nije npr dlaka ili nešto slično upalo u prostor između senzora i podloge.
ovo može da napravi problem dok koristiš miša.
takođe probaj miša sa jednobojnoj običnoj podlozi.
ako se strelica kreće dok ne koristiš miša onda je u pitanju ipak nešto drugo.
softver ćeš da proveriš deinstalacijom drajvera za miša. pa ako se problem i dalje manifestuje onda je najverovatnije problem hardverske prirode-kabal, senzor, elektronika u samom mišu...

javi šta si uradio...
samo što je u tom slučaju problem bio što je nesretni genius miš bio dosta lakši od spostvenog kabla, koji uzgred bio prilično krut, tako da kada se miš posle rada pusti, kabal ga jednostavno vuče u stranu.
izgleda da su trebali da stave još jeftiniji tj. tanji kabal :D:D:D

I običan beli A4 papir vrši posao, ako ti se ne daje 50 dindži za podlogu :D

tvister je napisao(la):
4 astan:
poz

morbius je napisao(la):
Upravo tako. I ja sam sretao ovaj problem više puta, a imam ga i na sopstvenom računaru otkako sam počeo da koristim SP2. Promenio sam u mašini dva miša i dve matične ploče, a problem je ostao, dakle definitivno softverska brljotina. Blame it on Bill.

Po tome ispada da ce morati da prave miseve sa rucnom kocnicom :D
U zadnjih 10 godina nisam video ni jedan takav slucaj...

Mislim da to nema veze sa SW, pogotovo ne sa SP2. To mora biti samo neki HW problem... kabal, elektronika misa, mozda cak i da nije dobro utaknut...

I običan beli A4 papir vrši posao, ako ti se ne daje 50 dindži za podlogu
ma ok, bilo kakva jednobojna podloga po kojoj miš može da kliza.
čisto da se proba.
znači ne mora podloga da bude specijalno za miša.

Viruse nemam definitivno. Probacu sa nekom podlogom pa cemo da vidimo.

to se i meni desi i da kliza polako, a i da mi ode naglo u neku stranu. ali retko pa se ne uzbudjujem. osim kada me u MP COD2 tako proda.

Beki Bekic je napisao(la):
Sigurno nije do podloge. Ja sam imao jednog Geniusa sa istim simptomima, na kraju sam ga zamenio...
Ovde su ljudi kukali da Genius "beži", meni optički Genius nije nikad pobegao pod Win2k, ali je taj isti miš počeo da beži na XP. Uspeo sam da napravim da se to retko dešava igrajući se sa raznim podešavanjima za miša (bafer itd). Ne mislim da je podloga tu mnogo bitna.

P.S. Pričam o naglom skoku kurzora negde u stranu, ne dešava mi se da se polako pomera negde.

Poslednja izmena:
Sta je to mis?

Nego, imao sam ka slicnu situaciju: Imao neki .scr, bio jako lep, i ja vol'o da ga gledim.
I gledio ga ja dok mi nije dosadio, a na 5200 je i kocio, ki baba neka....
E sad, uzmem ja novu grafiku, i setim se da ga o5 instaliram da vidim kako radi. I instaliram ja, podesim, upali se posle zadatog vremena i ugasi se posle 10ak sec. Ja rekoh sta se deilo, ne kontam. I ja stavim na 1min da se pali .scr ali uvek ista prica, radi 10ak sec i onda se vrati desk. Reinstaliram ga ja, cackam podesavanja ali nista. I vec poludeo, odem kod ortaka instaliram iz ocaja, tamo radi ovde ne. E sad, mogu ja i bez njega [kao sto sada mogu ;)] ali nije u tome fora, kopka mene zasto ne radi. I ja se zainatim, menjam drajvere za grafiku, nema sta nisam probao. Sve dok nisam destiklirao "exit on mouse move", znaci u winu se ne vidi da se pomera nikada i nikako ali mi je klao .scr samo tako. Tek sam posle skontao da se on pali povremeno, mislim ledara, ali se mis ne pomera. Mis je genius za 600 kinti :D ali radi...

Ajde da ne otvaram novi topic ..meni se desava da kada kliknem na neki program
u task baru KURSOR odleti (ili se stvori) u gornjem levom cosku ekrana i tako nekoliko puta za redom .. inace mis ne bezi ne proklizava i ok je u normalnom radu. (mx300)

Nazad
Vrh Dno