Šta je novo?

Kurs za Photoshop i Corel

Serbianboss

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
360
Pozdrav svima,

Zanima mog ortaka gde bi mogao da ide na kurs za Photoshop i Corel. Znaci gde je po vama najkvalitetniji program.
Ako se promasio sobu neka moderatori premeste.

pozdrav

Postoji gomila PDF knjiga na netu za te programe, pa ne vidim zasto bi bacao pare na neki glupi kurs... ;)

znam, ali ortaku bi vise odgovarao za pocetak neki kurs. Gde bi bilo najbolje ici?

pa, bas pocetnicki, zna nesto malo vrlo malo. Jer postoji neki dobar kurs kako bi naucio osnovu a kasnije ce morati sam da vezba.

Najbolje se uči u nekoj štampariji, uz rad (gledanje šta drugi rade, pa i preko ramena ako mora, i uz povremeno zapitkivanje...), ili u redakciji nekog časopisa (ako vam se pruži takva retka šansa) koji ima odeljenje koje radi pripremu. Imam na poslu koleginicu koja je bila 7 dana na nekom kursu Photoshopa.. Katastrofa. To što je tamo naučila mogla je i sama (i više) iz neke dobre knjige. Više vremena gubim uz nju (pošto me stalno zivka) nego što nešto efektivno radim (gazdina ćerka)...
Zamislite nekog ko je preskočio osnove Windowsa (nikad pre toga u životu nije seo za računar) i otišao na kurs jednog ovako specijalizovanog programa....
Šta hoću da kažem? Shvatite bilo koji kurs tek kao osnovu koja će vam omogućiti da se lakše krećete kroz program i da ne morate baš sve, pa i najbanalnije stvari, da pitate... Sve ostalo uči se kroz rad.

Poslednja izmena:
Vrh Dno