Šta je novo?

Kurs za fotografa

djolew

Cenjen
Učlanjen(a)
29.05.2012
Poena
169
Da li moze neko da mi preporuci neki dobar kurs za fitografa? Da li neko ima iskustva sa sae institutom i skole foton. Znam da cete mi sada reci da ovo sve mogu naci i na netu za dz, ali cini mi se da se nekako brze uci kada ti neko pokaze i kada te usmerava na pravi put.

Haha, nazalost nemam ja vremena za to, ali cu rado na nekom skupu objasniti sve sto nije jasno. Mislim da nema potrebe placati kurs, pogotovo po tim skolama gde je to sve kao "skola", po meni je mnogo efikasniji svaki workshop, bitno je odlepiti se od nule, a onda to nadogradjivati eksperimentisanjem i praksom uporedo sa workshopovima po netu (moras da imas fotoaparat sa manuelnim komandama), i veruj mi da cesh brze nauciti gledajuci workshop nego na nekom kursu kod nas. Toliko dobrih ima da mislim da svako za par dana moze da nauci koliko na celom kursu.

A ti workshopovi po netu mogu da se nađu gde?

Pocni od www.creativelive.com. Tu non stop imas tematske workshopove koji su besplatni u direktnom prenosu, dok se snimci naplacuju, ali se i mogu skinuti sa torrenta, tako da odmah mozesh da pogledas sta te interesuje i potrazis na torrentu.

Kada dodjes do bliceva, obavezno skini One Light Photo od Zack Ariasa, to je bukvalno enciklopedija gde za sat vremena naucis neverovatnu kolicinu stvari i spreman si odmah da eksperimentises sa advanced koriscenjem blica (bliceva).

Za najosnovnije stvari bukvalno mozesh da kucas na youtube "beginner photography" ili "introduction to photography", ima gomila dobrih videa koji ce te za kratko vreme na najefikasniji moguci nacin nauciti osnovama koje kasnije nadogradjujes po potrebama i interesovanjima...

Privatni torrent trackeri.

Nazad
Vrh Dno