Šta je novo?

Kurirske službe

Meni u dva slucaja nisu isporucili subotom, morao sam cekati ponedeljak (D Express paketomat), izgleda da nema pravila...
Sto se tice mog problema, Post Express u mom slucaju ne moze da se preusmeri na paketomat kao D Express. Dobio sam kod za pracenje posiljke, ali nema opcije za preusmeravanje na paketomat.
Posto je sutra subota, bas me zanima da li ce mi stici paket...
 
Paket je možda veličine laptopa 15.6 pa koliko kapiram to ne prelazi te dimenzije, valjda može da stane. Pokušaću pa kad bude. Sve je bolje od natezanja sa njima. TOga sam imao i previše, jedan paket čekao 12 dana usred godine kad nije bilo ni praznika niti bilo čega drugog što bi ih usporilo. Neću naravno ni sad da očekujem čuda, ali verujem da će pre odneti na paketomat nego meni doneti lično.
 
Na njihovom sajtu piše da se poruke za paketomat šalju Viberom, a ja imam blokirane servisne poruke da me ne bi spamovao kako ko stigne. Moram li to da odblokiram, hoće li stići SMS ili je Viber jedini kanal komunikacije sa njima?
Ja ne koristim Viber i do sad su mi uvek slali SMS sa podacima za preuzimanje paketa iz paketomata.
 
Danas sam preusmerio paket na paketomat. U uslovima izmedju ostalog pise da se PIN za paketomat salje Viberom i da korisnik mora imati Viber, a odmah sledeca stavka, da ako korisnik nema Viber PIN stize sms-om.
 
Nema ništa od čarobne dostave na paketomat posred subote. :) Nisam zapravo ni najmanje iznenađen.. Ako konjima i zapregom otpreme u ponedeljak, biću srećan.
 
Ako je bilo hitno, mogao si direktno u njihov magacin da odeš i preuzmeš.
 
Istina. Mogao sam. Samo ne znam onda čemu usluga koju plaćam. Čak su mi tri puta i predlagali ranije. Kad sam video juče čime mi je paket poslat, osedeo sam. Od deset pošiljaka preko njih u poslednje 4 godine, za osam sam morao oči da im vadim da bi ih dobio. Kao da tražim milostinju. Ostaje samo da se nadam da će ovu ostaviti jednom u svoju mašinu. Rekord čekanja je trenutno, pazite sad, 17 dana. Ispod 5 nikad nije prošlo. A sad još crni petkovi, ovo i ono... MOgu samo da mislim kako će divno da mi bude. Spremam se za još jedno šamaranje.
 
Meni je jutros posiljka bila na paketomatu, a juce sam je preusmerio, posle neuspesnog urucenja. Prijatno sam se iznenadio. Beograd je i pitanju.
 
Ja nnemam neuspele isporuke. Nikad ih nisam ni imao. To su jednostavno preganjanja oko prve dostave. Svašta sam već radio sa njima. Pisao reklamacije, direktoru... Jednu pošiljku su mi doneli van svakog radnog vremena, u subotu u 17:00 jer sam toliko poludeo pošto je to bio deseti dan čekanja i slao mejlove svima koji tamo rade. Stvarno ih izbegavam kad god je to moguće.
Hajde da vidimo kad će se setiti da je dopreme do paketomata. Biće stvarno čudo ako u ponedeljak bude tu. Izgleda moj deo grada nije te sreće da me subotom obraduju.
 
Dexpres do sada uvek dan za dan tj.kad preuzmu pošiljku odmah je prebacim na paketomat i sledeći dan dobijem poruku da mogu da preuzmem.
Ovih dana je guzva zbog BF pa i ne zameram što kasni. Razumem ih apsolutno i kad su ovakve situacije već se spremim na to da će sve biti usporeno . U sredu su preuzeli paket, danas oko 17h dobijem poruku da je ista na paketomatu.
Recimo supruga u četvrtak nešto naručivala iz Zare (ne znam ko im nosi pakete) odmah dobila poruku da očekuje isporuku 9. decembra :)
 
A moze da se desi da nema slobodnog ormarica za tu velicinu paketa, pa je onda posiljka kod kurira par dana dok se ne oslobodi ormaric. Imao sam i to iskustvo.
 
Pošiljka jutros na paketomatu. Pismena stvar. Sad bar znam da je uvek preusmerim i ne čekam epskog konjanika.
 
Slucajno naletim ne znam ni kako, sponzorisan video pa iskocio valjda..

 
Mozda ce nekome znaciti info:
Stigla mi je jos jedna post express posiljka, ovog puta sam dobio poruku preko vibera da mogu da preusmerim posiljku na paketomat (isti princip kao d express). Malo je glupo sto sam poruku dobio u 16h, a mogucnost preusmeravanja u paketomat je samo do 17h, ali dobro. I druga stvar, nije mi jasno zasto za prethodnu posiljku nisam imao opciju preusmeravanja, valjda firme od kojih sam kupovao imaju razlicite ugovore sa postom?
 
Sve funkcionise sjajno sa paketomatom dok ima slobodnog paketomata.
 
Sve funkcionise sjajno sa paketomatom dok ima slobodnog paketomata.
Meni ne bas, bar kad je postin paketomat u pitanju. Juce kad sam hteo da uzmem paket, sanduce se nije otvorilo, a za paket je pisalo da je preuzet i nisam imao nikakvu mogucnost da opet probam otvoriti sanduce. Spasila me radnica iz poste, pre nego sto je ona naletela, pokusao sam da zovem korisnicku podrsku, ali osim zauzete linije nista nisam cuo. 😅
 
Mora da je neka velika gužva sa kurirskim službama, vidim da se 2 dana čeka da pokupe paket (kreiran tracking kod, čeka se na preuzimanje).
 
Poštovanje svima.
Bio bih zahvalan ako možete da mi pomognete oko početničkog pitanja.

Pošto nemam žiro račun, da li kurirske službe nude mogućnost dostave otkupnine u kešu?
Nisam nikad slao ništa sa otkupninom do sada...
Malopre sam recimo instalirao aplikaciju Dex-a ali ona za popunjavanje obrasca za slanje traži popunjeno polje žiro računa. Isto i aplikacija Pošte.

Je l' mogu makar u Pošti da predam paket i tražim otkupninu preko neke uputnice?

Hvala unapred.
 
U bilo kojoj kurirskoj možeš da pošalješ tako da ti vrate keš, Aks, Bex, Dex ... to rade po difoltu, ne moraš da instaliraš aplikaciju ili popunjavaš na webu, nazoveš ih telefonom i prijaviš paket tako, ne traže broj žiro računa.
U pošti tj. post expresu ti treba samo unet broj lične karte (pričam o njihovoj aplikaciji) a otkupninu možeš, pored uplate na računu, da primiš i u kešu, donese ti kurir ili putem post-neta, dobiješ sms poruku sa brojem, odeš u poštu i kažeš "dobio sam uplatu na post net, broj je taj i taj" verovatno će tražiti i ličnu kartu, i isplate ti lovu na šalteru.
 
Sledece nedelje paketomat kod poste 33, Neznanog junaka 2a.
 
Sve funkcionise sjajno sa paketomatom dok ima slobodnog paketomata.

Ili ako kurir ne stavi paket u poslednju pregradu. Nisam razmišljao o visini paketomata, dok pre neki dan iz kola nisam video devojku/ženicu kako se muči da zatvori vrata (paket drži u ruci). Skočila je i udarila vrata, da se zalupe. Gledam je i razmišljam, kako li je tek izvadila paket?!

Paketomat je na benzinskoj pumpi u Ugrinovačkoj, skoro, pa na sred ulice, svakako bi joj neko pomogao da je tražila pomoć.
 
Nisam peške prošao pored, ali onako iz kola, deluje da je OK visina paketomata, ali je devojka prilično niska.
Specifični problemi o kojima većina ljudi ne razmišlja.
 
Sta se desava ako je paket u paketomatu ostecen/otvoren? Kako se zaliti na to i ima li smisla zaliti se? Cisto da znam za ubuduce. Meni je paket bio ostecen i otvoren, ali sam proizvod je srecom bio neostecen. Ne znam da li je slucajno nastradao ili je kurir hteo da vidi sta je unutra.
 
Ja sam pre dve nedelje imao sličnu situaciju sa CE, Beograd za Beograd, prvo je pošiljka 3 dana stajala u magacinu, a onda je 3 dana "neuspešno" isporučivana iako sam ja uredno sva tri dana bio kod kuće i čekao isporuku (dva puta napisali da nisam na adresi, jednom Vanredna situacija). Žalio se prvo CE nekoliko puta, oni se potpuno prave ludi, kao nemaju pojma šta se dešava. Zatim sam se žalio nekoliko puta pošiljaocu, oni su urgirali kod CE da promene tog kurira koji je neuspešno isporučivao i sledećeg dana je porudžbina uredno stigla.
Eво и ја учим школу да избегавам City Express.

16.12.2022 11:08:31
Beograd: Stavljeno u skladište
16.12.2022 08:05:12
Beograd: Pošiljka uneta u sistem
15.12.2022 10:33:49
Beograd: Stavljeno u skladište
14.12.2022 17:14:00
Beograd: Preuzeto
Наводно је требало да стигне 15 децембра, но међутим изненада су га вратили у складиште па неће стићи ни 16.
Call центар и даље бескористан, нико не диже слушалицу.
Bgd generalno ume da bude problem jer je najveci grad a kuriri obicno imaju prevelik reon + razne situacije se mogu dogoditi(povreda na radu, neispravno vozilo, ispraznjena baterija(nababili su elektricna vozila). ja imam ugovor sa njima u 99% isporuka danas za sutra(iz bgd ka ostalim gradovima)
Изгледа да је то било у срећна времена, данас за сутра, осим ако није Београд слабо фукционише.
 
Imam da posaljem jedan poveci alat pa u obzir ne dolazi Posta.
Zanima me koje sve kurirske sluzbe vrse isplatu otkupa na tekuci racun za fizicka lica ?
City Express znam da ima tu opciju, DeExpress, AKS i BEX ne znam kakvo je stanje ?
 
Kako brzo istekne ovaj edit, na koliko je postavljen ?

@jogi , mozes li nam reci a verujem da mozda i nekoga jos zanima, postoji li mogucnost da fizicko lice posalje glomazni paket i kako to sada ide ?
 
Nazad
Vrh Dno