Na šta konkretno misliš?
Ja šaljem pakete kao fizičko lice i retko kada šaljem više od 3 paketa istovremeno, nisu mi do sad tražili da platim.
Kolega takođe šalje, isto možda 3 najviše.
E sad, u zadnje vreme se to dosta usporilo, i većinom mi odgovara da lično odnesem u poštu tako da ne znam dal bi došli po jedan paket!
Na sta ti mislis na paket kao paket ili na PE, dosta ljudi to cesto mesaju, dve su razlicite stvari.
PE mozes da zakazes kurira a mozes i u Postu da nosis.
Paket do prosle NG, znaci 2022 nije mogao nikako da se zakaze kurir nego si morao u Postu da nosis i to je to.
Od 22 kada su uveli obican paket itd.. onda su uveli da moze i paket da se preuzme na adresi od strane kurira ali minimalno 5 komada.
''Пријем пакета врши се на шалтерима свих пошта у Републици Србији, док је уручење, такође, на целој територији Републике Србије.
По избору пошиљаоца, поштарину за пренос пакета може платити прималац пакета.
Искористите могућност нове услуге
„Преузимање на адреси 5 и више пакета“, у одређеним поштама, уз приступачну цену по преузимању.
Списак пошта одређених за преузимање 5 и више пакета на адреси можете погледати
овде. Ова услуга се заказује позивом броја 011 3607 607 или 0800 100 808.''
Mada su i oni iz Poste poceli da se gube junacki.. Ja kada sam zvao njhov korisnicki centar da pitam za GLOMAZNI paket da li to mogu da salju obicna fizicka lica bez ikakvog ugovora, rekli su mi da mora pravno lice i ugovor, pa sam ovde pisao na forumu i jedan clan mi je rekao da to nije tacno, da mogu i fizicka lica, onda sam pitao u Posti i isto su mi rekli da je glomazni paket za pravna lica sa ugovorom pa sam pisao mail korisnickom centru i posle nekih 7 dana dobio odgovor :
''Поштовани,
Сагласно информацијама достављеним од запослених надлежне организационе целине Предузећа, обавештавамо Вас да гломазни пакет могу послати физичка и правна лица. Више информација овим поводом можете пронаћи на корпоративном сајту Предузећа, линк:
https://www.posta.rs/cir/stanovnist...paketske-usluge-srbija/slanje-paketa-u-srbiji.
С поштовањем,Пошта Србије''
A konkretno na sajtu ne stoji nista, samo stoji da ima taj glomazni paket ne stoji ko moze da ga salje i sta treba.. tako da i oni dele informacije kako se kome prohte, sta je zapravo tacno nemam pojma, ali ako budem imao nekad prilike bas cu da isprobam.