Naravno, jer na taj način dele resurse Pošte i pružaju uslugu bez PDV-a, jer se sve vodi kao poštanska usluga. Na taj način su nelojalna konkurencija za ostale kurirske službe, a ujedno su postali besmisleno skupi, pa imamo situaciju da su za neku uslugu skuplji nego drugi kuriri, koji u toj ceni imaju i 20% PDV.PE je usluga Poste isto kao i paket i sve ostalo. Mozda to nekome tako izgleda ali nije odvojeno ni na koji nacin.
Zovi bexEvo sad sam zvao Deexpress da zakazem preuzimanje posiljke gde su me pitali za dimenzije i tezinu..
Kada sam rekao da je duzina 1.8 metara, rekli su mi da ne mogu prevoziti takve posiljke i da je najveca maksimalna dozvoljena duzina 1 metar , tacnije 100x60x80..
Zato što ih bas briga, može im se, koriste infrastrukturu Pošte Srbije, usluge računaju kao "poštanske usluge" i ne plaćaju 20% PDV-a na to, neće još dugo moći takoPoceli su neku foru da ako do 15h ne dostavis posiljku za taj dan si se obriso. Ako dostavis kasnije salju tek naredni dan za onaj tamo. Zasto onda ne smanje cenu (post ekspres)
Poceli su neku foru da ako do 15h ne dostavis posiljku za taj dan si se obriso. Ako dostavis kasnije salju tek naredni dan za onaj tamo. Zasto onda ne smanje cenu (post ekspres)
@Sirius9: Kako se u aplikaciji post expresa prijavljuje običan paket (oni što imaju broj za praćenje; CC...RS) ?
Koliko znam, ne postoji mogucnost prijave obicnog paketa u aplikaciji.
Ocigledno u posti nisu upuceni...
Kod mene isto do 17h šta prime to ide taj dan, posle 17h ostaje za sutra. Tu bi onda trebalo da uvedu uslugu "danas za prekosutra" i naplate 40% manje od "danas za sutra".
Bio na pošti i pitao opet
Kaže ovako: prijaviš kao danas za sutra preko aplikacije i onda kad doneseš paket kažeš da šalješ kao "običan paket" ili kao "CC pošiljku" a ako preuzima kurir možeš da napišeš na paketu tu gde pišeš i broj koji ti izbaci aplikacija kad prijaviš pošiljku. Mogli bi ovo da srede sledećim apdejtom aplikacije ...
moze li Bex da stigne danas za sutra ili u praksi ipak uglavnom stize za 2 dana?
Na šta konkretno misliš?Ovo koliko znam ne moze, nego moras da imas 5 i vise paketa da bi bilo moguce preuzimanje na adresi, ispod 5 ne moze.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari