Šta je novo?

"Kuriozitet" TFT rezolucije

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
Maloprije umjesto mog Samsung SyncMaster 740N nakačim 755DFX i rekoh ajde da probam sliku na max - 1600×1200. Slika super, naravno.

Onda uzmem i bez promjene rezolucije vratim 740-icu i iznenadi me poruka na monitoru: Not optimal mode, set to 1280×1024. Monitor je ladno nastavio da radi u 1600×1200@60Hz...

Evo u attach-u screenshot...

Prilozi

• samsung syncmaster 740n i 1600×1200.jpg
    samsung syncmaster 740n i 1600×1200.jpg
    233.6 KB · Pregleda: 233
Cesto Windows zabudali ovako, "ne primijeti" da je monitor promijenjen, pa ostavi rezoluciju i osvjezavanje koje je bilo prethodno.

@castor:

:zgran: cekaj, RADI u toj rezoluciji ??? Ceo desktop je na ekranu ili izlazi van margina (kao da je rastegnut) ???

edit: AAAAAaaaaaaaaa ROFL LADNO I MOJ RADI HEHEHEH, stavio mu da mi da sve rezolucije i whoila ! Jedino je slika krsh teski :) Moram da primetim da nekako razvuce sliku, tj nemam osecaj kao da je proimenuo sliku (sem aspect ratio-a) ali se wallpaper smanji - skroz otkaceno !

Poslednja izmena:
Bilo je već reči o tome. Noviji TFT-ovi često podržavaju i veće rezolucije, ali to vredi samo kao ispomoć, da možeš lepo da promeniš na native ako zaboraviš pre toga, ili ako hoćeš da testiraš neki program u određenoj rezoluciji.

Ja ne razumem sta je tu cudno, monitor uvek radi hardverski resize ako je potrebno, bilo da je slika manje ili vece rezolucije...

Pa do sada sam samo viđao da slika može da se "šeta" po monitoru... Ovo je prvi put da sam vidio da LCD može da "stisne" veću sliku na istu površinu. I to još može da se koristi, što je najcrnje...

Vrh Dno