Ne treba ti fiskalni račun za online kupovinu.
Emmi šalje fiskalni sa paketom, koliko se sećam i tehnomanijakad placaš pouzećem račun dobiješ tek kad oni dobiju pare!!! znači rade dobro ne mogu izdati fiskalni račun a da se ti predomisliš jer oni su onda već platili PDv drzavi a nisu prodali robu.
Znači oni rade kako treba a ti sačekaj imaš 14 dana za vraćanje robe pa ako u tom periodu ne dobiješ fiskalni ti vrati robu![]()
Zanimljivo, kako onda kad kupujem stvari na drugim mestima (da ih ne reklamiram ovde) uvek plaćam pouzećem i sa stvarima koje sam kupio odmah dobijem i fiskalni račun? Inače ako se predomislim taj fiskalni bi se vratio njima i bio storniran tako da....kad placaš pouzećem račun dobiješ tek kad oni dobiju pare!!! znači rade dobro ne mogu izdati fiskalni račun a da se ti predomisliš jer oni su onda već platili PDv drzavi a nisu prodali robu.
Znači oni rade kako treba a ti sačekaj imaš 14 dana za vraćanje robe pa ako u tom periodu ne dobiješ fiskalni ti vrati robu![]()
pa da vam odgovorim. Verovatno ste i ranije kupovali pa vam verujuali ja znam da se po pravilu tako ne radi. Verovatno je i njima problem da vam ponovo šalju račune i sl. ko će još da o tome vode računa a i verovatno to nisu bili televizori od 500-1000€ ali tako treba a tako i rade bar ovi kod kojih sam ja kupovao
![]()
pa da vam odgovorim. Verovatno ste i ranije kupovali pa vam verujuali ja znam da se po pravilu tako ne radi. Verovatno je i njima problem da vam ponovo šalju račune i sl. ko će još da o tome vode računa a i verovatno to nisu bili televizori od 500-1000€ ali tako treba a tako i rade bar ovi kod kojih sam ja kupovao
![]()
Dok ne dobije pare ne izdaje se fiskalni račun!!!
Sta ti druze pricas, ja samo citam tvoje komentare i mlatis praznu slamu konstantno.
Fiskalni racun mora da se izda musteriji, makar na mars da ga posalje.
edit: Kako sam ja svaki put online kupovinom npr. u Emmi-ju dobio u paketu i fiskalni racun a placao sam pouzecem?
Ako se ne varam, oni kucaju na racun-cek pa posle uplacuju sebi taj iznos.
Za online prodaju trgovac nije dužan da izda fiskalni račun.
Ajd da razjasnimo nešto oko računa.
Račun NIJE potvrda o plaćanju, već zaduženju za ostvareni promet robe ili usluge.
Reklamacija i način rešavanja reklamacije
Član 56
Potrošač može da izjavi reklamaciju usmeno na prodajnom mestu gde je roba kupljena, odnosno drugom mestu koje je određeno za prijem reklamacija, telefonom, pisanim putem, elektronskim putem, odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa, slip i sl.)
Vidis, zbog takvog odsustva empatije i jesmo ovde na dnu, i tu nam apsolutno i jeste mesto. Ne mislim konkretno na tvoje, vec na odsustvo empatije vecine drustva. Zbog 10% ljudi koji mozda zloupotrebljavaju sistem, pustimo niz vodu i onih 90%! Neka ciste sneg, neka zarade socijalnu pomoc?! Ne bih zaista dalje komentarisao, nema svrhe, iskljucujem se sa ove teme uopste.
šta je pisac hteo da kaže???
šta bi bilo da si odusto od kupovine. On za izdati fiskalni mora da plati PDV. i to je na njrgovu štetu. neko reskira a neko neće i što bi to radio kad ne mora. Dok ne dobije pare ne izdaje se fiskalni račun!!!
Raspitaj se malo kod ljudi kojima je to posao i koji znaju materiju