Šta je novo?

Kupovina

Ili da kupis sa nekog online key stora po nekoj povoljnoj ceni :)

Baci pogled na oglase, danas videh da jedan član prodaje te studenetske licence, ima i win 7 pro.

Ja sam kupio Win 7 Pro 64bit u kutiji za 300 evra. Morao sam jer ce mi trebati za firmu, a instalirao sam ga na Mac-u kao virtuelnu masinu (dakle nisam mogao da dobijem OEM verziju koja je oko 100 evra).

Botom line: Mnogo je skup, treba da smanje cenu i vise ljudi bi ga kupilo, a nebi instalirali piratske verzije. Isto tako, hteo sam i Office da kupim - ali opet cena ±300 evra. Instalirao sam Libre Office i radi ok (sa vremena na vreme malo pomeri tabele, ali moze da se zivi sa tim).

mislim da je uzlov za kupovinu OEM licenci kupovina bar jedne racunarske komponente uz to

OEM valjda ide uz racunar (konfiguraciju)?

BTW, sta ce vam Pro? Home Premium je sasvim dovoljan cak i Home Basic, koji jedino sto ima ogranicenje od 8 GB memorije u x64 verziji (Home Premium 16GB).

Na racunu mora da bude 4 komponente:cpu,mobo,hdd I mislim da je cetvrta kuciste.samo tako je oem licenca validna

Da, mislim da je kuciste obavezno jer se nalepnica lepi na kuciste.

Ja sam kupio Win 7 Pro 64bit u kutiji za 300 evra. Morao sam jer ce mi trebati za firmu, a instalirao sam ga na Mac-u kao virtuelnu masinu (dakle nisam mogao da dobijem OEM verziju koja je oko 100 evra).

Botom line: Mnogo je skup, treba da smanje cenu i vise ljudi bi ga kupilo, a nebi instalirali piratske verzije. Isto tako, hteo sam i Office da kupim - ali opet cena ±300 evra. Instalirao sam Libre Office i radi ok (sa vremena na vreme malo pomeri tabele, ali moze da se zivi sa tim).

Zasto nisi uzeo ggk za 233 € ?

bilo bi lepo kada bi se dule javio da i dalje prati temu :D
ni omogucavanje pm ne bi bilo lose.

Vrh Dno