Šta je novo?

Kupovina zvucnika za Alfu 147

suarezz

Zapažen
Učlanjen(a)
29.03.2024
Poruke
36
Poena
5
Pozdrav, imam Alfu 147 Facelift. Imam fabricki ,,radio''. Zeleo bih da zamenim sva cetiri zvucnika u automobilu. Mozda bih za sada kupio samo dva komada, pa ako se dobro pokazu kupio bih naknadno jos dva. Na internetu sam pronasao podatak da su svi zvucnici precnika 16cm. Samim tim, treba mi predlog za neke zvucnike do 6000-7000din. U Gigatronu sam nasao zvucnike JBL Stage1 621 i JBL Stage1 61F. Ne znam da li postoji neka primetna razlika izmedju njih. Pretpostavljam da cu morati da kupujem neke adaptere, ramove i slicno kako bih ih ugradio.
 
A zašto ne potražiš na otpadima fabričko Bose ozvučenje u kompletu.
AR u standardnom paketu ima ukupno 6 zvučnika (u prednjim vratima su visokotonci), dok je u zadnjim vratima izvučena priprema za visokotonce.
 
Razmisljam o tome, ali pre svega je to staro i polovno ozvucenje. Treba i naci u dobrom stanju. Sama ugradnja nije najlaksa i kosta oko 100e. Vidim i da ljudi po forumima nisu nesto odusevljeni Bose ozvucenjem naspram fabrickog.
Razmisljam i o kupovini nekog pojacala koji ce da bude u gepeku. Samim tim ako budem prodavao auto, mogu da iskoristim/prodam to pojacalo i ostatak.
Mada ne razumem se puno ni oko pojacala. Pretpostavljam da od fabrickog plejera ide signal do pojacala/gepeka pa onda odatle ka zvucnicima?
 
Ja sam u 147 imao standardno ozvučenje i bilo je pristojno. Na Đulijeti imam Bose koje je poprilično dobro sa ukupno 9 zvučnika i vuferom u rezervnom točku. Zvuk je čist, nema primetne distorzije zvuka... Mada ja slušam muziku ili sa radija ili u mp3 formatu, a to nije kvalitetan format za audiofile....
Nisam se nikada bavio detaljima samog zvučnog sistema.
 
Ma ja bih najradije, cetiri zvucnika + 2 visokotonca napred na fabricki plejer i to je to... Nego me brine da li ce i kako da radi :/
 
OE Bose lepo svira u kombinaciji sa nekim kvalitetnijim HU. Konkretno, u 156 sam 8 godina vozio i uzivao u Bose kombinaciji sa Alpine HU i stvarno ko god je cuo, bio je odusevljen kvalitetom zvuka.
 
Koliko kosta taj Alpine HU? Koliko sam procitao, fabricki HU nije toliko dobar. Gledam da uzmem neki tipa Kenwood KMM-104RY za 8000din, valjda je bolji od fabrickog.
 
Savet je da potrazis informacije i na nekom auto forumu, verovatno postoji i neki alfa klub srbija ili slicno, pa pogledaj tamo. Ovako na prvu, svaki plejer obicno ima pojacalo u sebi sa 4 kanala. Nisam siguran da te varijante sa "obicnim" zvucnicima od 50ak evra daju mnogo bolji zvuk nego sto je fabricki. Ogradjujem se, ne znam kakav je fabricki zvuk u konkretnom modelu...
 
Zvuk je pristojan i ništa više od toga...
 
Mozda bi bilo bolje sa novim plejerom i zvucnicima, ali mi deluje kao klanje vola...
 
Verovatno bi bilo, pošto je 147 već mator model i pitanje je u kakvom su stanju zvučnici. Gomila alfista ih je već menjala.
Ja volim kada je fabrika pa bih možda pokušao da nađem Bose u dobrom stanju

A lepu je preporuku dobio i iz prve ruke od miloshbg
 
Ali sama ugradnja BOSE ozvucenja je 100-120e. Plus naci u dobrom stanju polovno BOSE ozvucenje...
Ja bih voleo da mi ostane fabricki HU zbog izgleda, ali nema od toga nista...

Za sada mi je u glavi kupiti neki iole normalan HU, polovan vufer i pojacalo u gepek i cetiri nova zvucnika.
 
Kakva je situacija se nekom malo boljom multimedijom, recimo Pioneer?
Mada mora da se vadi fabrički CD plejer i fioka za kartice i čaše
 
Nemam para za multimediju, a da nije neki krs.

A i cup holderi zlata vrede :D
 
Nazad
Vrh Dno