Šta je novo?

Kupovina zvucnika preko granice

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

konjvodeni

Cenjen
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poena
160
Planiram da odem licno kolima i kupim par Cerwin-Vega zvucnika u Bugarskoj, vrednost 1200e, i zanima me koliko bi me izasli haraci na granici? Da li postoji neki nacin da se to izbegne, na primer sa dokumentom da sam ih dobio na poklon, ili da mi u radnji napisu racun na manju vrednost npr 300e, ili da im stavim neke izdrapane mrezice pa da pomisle da su stari il tako nesto?

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Najbolje je da imas nekog na granici:) ako nemas,mozes probati da uvalis neku kintu cariniku. 50,30,50e...znam da mnogi tako rade.

Tesko da cu moci da potplatim cujem da su sad mnogo sofisticiraniji, a zvucnici su ogromni pregledace ih sigurno. Sad gledam zvucnici bez pdv-a su 900e, cuo sam nesto da na granici refundiraju njihov pdv pa naplate nas i carinu. Jel zna neko koliko je carina? Negde cujem 10% negde cujem 20% :S:

Ni jedno ni drugo, već oko 30% (tu je uračunat i PDV) na carinsku osnovicu, ti možeš da se potrudiš da ona bude što manja - do 100 eura vrednosti imaš pravo da uvezeš neku stvar, ako je to nešto skuplje onda od vrednosti oduzimaju tih dozvoljenih 100e. Možeš napraviti fakturu na manju vrednost, oduzmu ti dozvoljenu stotku i još malo pride, platiš državi 50-60 eur i svima lepo. Osim ako ne budeš toliki baksuz pa ne naletiš na carinika audiofila, onda će biti klepanje po ušima...

kako uz pomoc mita, falsifikovanih papira i sl. prevariti drzavu, a samim tim i mene i sve nas nije dozvoljena tema.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno