Šta je novo?

Kupovina VISA ELECTRON-om preko neta

mulder_

Čuven
Učlanjen(a)
24.07.2002
Poena
619
Vise puta se pominjala ova kartica (ja licno imam kod raiffeisen banke) ali niko nije rekao da li je imao iskustva u kupovini preko neta ovom karticom i koje su radnje (linkovi ) gde se njome provereno moze pazariti.Dakle ako neko zna nesto u vezi ovoga.... :banana: hvala :beer:

Poslednja izmena:
electron radi samo na kasama sa chitachem kartica. na kartici nije odshtampan ceo broj, pa ne mozhesh da je koristish preko neta..

tebi je verovatno interesantna visa virtuon, koja je namenjena iskljuchivo kupovini preko neta.

sta podrazumevas pod celim brojem ? Na kartici imam 4x4 broja na naslovnoj strani

A koji su brojevi daj da je probamo pa cemo da ti kazemo da li smo uspeli :) :)

E bre, ne zezajte coveka... :D :D :D

nisam znao da postoje elektroni sa celim brojem.. kod mene je samo poslednja grupa od 4 cifre..

al svejedno, nece elektron preko neta.. uzmi virtuon ili embrosiranu ako imash kesha :)

ako imas 4x4 + CVV (dodatni trocifren broj), ima sanse da ti Electron kartica radi preko neta, ako nesto od ta dva fali, ne radi. u konkretnom slucaju sa rajfajzenom, pojma nemam...

sa karticom visa electron ne moze da se kupuje preko interneta. Za to sluzi visa virtuon koja ima 4x4 broja plus 3 cifre nesto kao CRC, a zove se umm ne secam se. Ove kartice izdaje reiffeissen..

amazon.de na primer ne trazi trocifreni "CRC" tako da ako imash karticu sa 4x4 broja nema problema za kupovinu, pogotovu shto u listi kartica sadrze i visu electron. Bio i probao :)

Sentenced je napisao(la):
amazon.de na primer ne trazi trocifreni "CRC" tako da ako imash karticu sa 4x4 broja nema problema za kupovinu, pogotovu shto u listi kartica sadrze i visu electron. Bio i probao :)

A da li u listi imaju i Maestro karticu.

ja imam visa virtuon, i koristio sam je nekoliko puta, ide sve super, samo sto se desi da vas zeza prodavac, konkretno sam kupovao preko americkog amazona, i tamo neki office depot, je pravio probleme, ali je ispalo ok

Hm... A ja recimo imam vizu elektron Delta banke, isto 4x4 bez ona 3... Da li ona moze na Amazon?

Gde god da pise Visa, mozes tu da je koristis, recimo americki amazon, prima sve ali salje na odredjena mesta, za srbiju stizu samo knjige i cd-ovi, a sa nemackog sve

Ja stvarno ne znam sto se lozite na kupovinu preko neta sa cc :) jedan prijateljski savet svima : manite to :) mojne neki klinac rokne bas taj server gde ste vi kupovali i sta onda :) tih par stotina evritja sto imate (mozda neko ima i vise na cc ) odose u nepovrat :)

manite se toga to vam prijateljski savetujem :) bez ikakve namere da nekoga uvredim ili sta znam ovo ono :)

p0z :)

cvijovic je napisao(la):
Gde god da pise Visa, mozes tu da je koristis, recimo americki amazon, prima sve ali salje na odredjena mesta, za srbiju stizu samo knjige i cd-ovi, a sa nemackog sve

Jesi li 100% siguran da USA Amazon salje bilo sta ovde, tj. da li si licno narucivao i primio ili si samo cuo od nekoga?

Zorro je napisao(la):
Jesi li 100% siguran da USA Amazon salje bilo sta ovde, tj. da li si licno narucivao i primio ili si samo cuo od nekoga?
Koliko ja znam, šalje samo nemački i britanski Amazon i to samo knjige, muziku, filmove...

Artz je napisao(la):
A da li u listi imaju i Maestro karticu.
Ne. Imaju:
Visa/Electron
Master Card/Euro Card
American Express

J Lo je napisao(la):
Hm... A ja recimo imam vizu elektron Delta banke, isto 4x4 bez ona 3... Da li ona moze na Amazon?

Sentenced je napisao(la):

ZorMi je napisao(la):
Koliko ja znam, šalje samo nemački i britanski Amazon i to samo knjige, muziku, filmove...

Upravo tako je bilo svih ovih godina, zato i pitam coveka. Poslednji put sam pokusao pre neka dva meseca, i USA Amazon me je surovo otkacio cim je video ovdasnji "ship to this address" :trust: Mada ce nas kad-tad sigurno skinuti sa te "crne liste", ne verujem da su toliko gadljivi na nase pare...

Evo me, Ja sam kupovao preko USA Amazona i evo sada se igram sa tim surovim elektronskim spravicama, nisam lepo razumeo sta ste pitali, ovo sto sam kupovao, billing adress je bila moja a shiping od ortaka u USA koji mi je sve doneo. znaci mogu nase kartice bez problema (ne nekih vecih) svuda da se koriste, ali ne salju svi, sve u Srbiju, samo neki i to samo nesto. na sajtu rajfajzen banke ima lista preporucenih sajtova za kupovinu, ali kada sam na amazonu stavio odakle sam napisao mi je sta se sve salje u tu zemlju (knjige, VHS, CD)

Poslednja izmena:
cvijovic je napisao(la):
Evo me, Ja sam kupovao preko USA Amazona i evo sada se igram sa tim surovim elektronskim spravicama, nisam lepo razumeo sta ste pitali, ovo sto sam kupovao, billing adress je bila moja a shiping od ortaka u USA koji mi je sve doneo. znaci mogu nase kartice bez problema (ne nekih vecih) svuda da se koriste, ali ne salju svi, sve u Srbiju, samo neki i to samo nesto. na sajtu rajfajzen banke ima lista preporucenih sajtova za kupovinu, ali kada sam na amazonu stavio odakle sam napisao mi je sta se sve salje u tu zemlju (knjige, VHS, CD)

Platiti karticom odavde a poslati na adresu u nekoj "normalnoj" zemlji nikada nije bilo problem na USA Amazonu, ali je*es ti to, fora je da ti stigne ovde na vrata... Malopre sam pogledao, i dalje nismo na listi evropskih zemalja u koje salju.

Svi evropski Amazoni salju ovamo, ali UK Amazon ima osetno nizu postarinu od ostalih. Ne salju samo software, igre i slicno (tretiraju ih kao "napredne tehnologije", koji zbog EU propisa mogu samo u EU zemlje), i kabastije stvari tipa raznih elektronika, ali to ne salju ni u ostale EU zemlje, samo po ostrvu.

Slazem se sa tobom u potpunosti, i ja bih najvise voleo da mogu da sam sedim ispred kompa i da kupujem :) ucinilo mi se da je neko napisao da nemogu nase vise da se koriste. ali mi se cini da sam video da amazon.com salje knjige i cdove, najbolje da se posalje mail amazoni i da se pita, odgovaraju bas brzo

ili da cekamo da ubace slovence :) moj ortak je nesto narucivao ne preko amazona i adresu je lepo stavio, samo je umesto serbia stavio slovenia, i kada je stiglo u sloveniju oni su dodali yugoslavija :):) i poslali mu, neverovatno

cvijovic je napisao(la):
ili da cekamo da ubace slovence :) moj ortak je nesto narucivao ne preko amazona i adresu je lepo stavio, samo je umesto serbia stavio slovenia, i kada je stiglo u sloveniju oni su dodali yugoslavija :):) i poslali mu, neverovatno

Da, radilo se tako do pre nekoliko godina, Slovenija ili Makedonija...ali sa tudjim parama :d .
Sa svojim nesto ipak ne bih rizikovao.

Poslednja izmena:
Americki Amazon provereno salje ovamo. Cak moze da se registrujemo i kao Yugoslavia i kao Serbia and Montenegro :d
Zna li neko da li jos vazi da se na robu do 100$ ne placa carina?

ja imam visa virtuon raifaisena skoro dve godine i moje misljenje je da je to jedno veliko smaranje. Narucivao sam gomilu stvari i sve ti zavisi od slucaja do slucaja. Jedno vreme sto se tice amazona.com moglo je da se narucuje jedino ako si vec registrovan clan, nikako ti nije davao da se registrujes kao YU ili SCG. Amazon.de ili .uk salju ovamo samo knjige i cd-ove, sve ostalo je rezervisano za teritoriju EU (pise lepo na sajtu pod FAQ). Iz amerike sam pokusao da narucim sa tri sajta softver i sva tri puta sam imao prepiske sa temom nisam-ciko-lopov-majke-mi ,dobijao sam isti odgovor da je 99 porudzbina koje su imali odavde sa ukradenih kartica, to su verovatno bili nasi virtuelni heroji za vreme rata(kako kog? jebali-smo-nato-moj-bato rata!). Garderoba je iz USA dolazila uglavnom OK, samo sto onda naleces na problem s nase strane. Jednom mi je duks stigao posle tri meseca (inace sam tada pisao mail u USA da nije dosao, posto je rok bio mesec dana i ljudi su poslali jos jedan sa sve nekim izvinjenjima tako da sad imam dva ista) dok je drugi put stajala trenerka na carini 2 meseca a mene je posle FedEx rebnuo sa 100e za lezarinu i dobio sam samo donji deo i to dva broja veci. Sa eBuy-a mi je stiglo pretece pismo zbog pokusaja prevare jer sam dva puta probao da se registrujem kao YU citizen i od nikud nisam uspeo da narucim hardver (sem punjaca za laptop a i tada sam morao da idem u banku po neke izjave i da saljem faxom na tamo). Eto to ti je ukratko kakva su moja iskustva.

e da jos jedna stvar. ako slucajno planiras da recimo sebi napravis letovanje po evropi tako sto ces rezervisati hostele preko neta, sto na prvi pogled super zvuci (za 20ak-30ak evra mozes da nadjes pristojan smestaj u hostelima u skoro svim vecim gradovima evrope, uzmes rezervacije, dobijes vizu, dodje te x puta jeftinije nego preko agencije....) sa viza vvirtuon karticom je nemoguce. Ne znam iz kog razloga, ona se ocigledno tretira u tim ozbiljnijim "e-transakcijama" totalno drugacije od normalnih visa kartica. A drugo evropa je u e-bussinesu dva koraka iza USA pa mozda u tome treba traziti razlog

Katastrofa, i ja sam morao da saljem fakx u USA :), ******, sta da se radi kad smo baksuzi.

U Americi i Evropi se kreditne kartice drugacije tretiraju u pogledu upotrebe. Kod prvih je kreditna kartica generalno sredstvo placanja za sve i svasta - bas kao sto je i vozacka dozvola generalno prihvacena legitimacija. U Evropi se kreditna kartica koristi bukvalno za to sta joj ime kaze, dok svaka banka izdaje debitne kartice za svakodnevno placanje u radnjama, telefonske govornice, prevoz, automate, masine za izvestaje sa racuna, itd. Uglavnom i zbog toga sto tako banke (kod kojih imate racun) imaju vecu kontrolu i odgovornost nad tokovima placanja koja nisu kreditne prirode. To su recimo EC i Maestro kartice. Tako da se same kreditne kartice u Evropi koriste uglavnom za internacionalne transakcije (odmori, internet, veliki medjunarodni prodajni lanci, itd) zbog kompatibilnosti, a lokalne debitne kartice za placanje u zemlji zbog kontrole i brzine. Ne bih smeo da kazem da je zbog toga Evropa dva koraka iza USA - nego mozda cak obratno. Kada placam takvom debitnom nacionalnom uvek mogu da operisem tom transakcijom - od delaya do storniranja, bilo preko interneta, bilo preko glasom sa nekim u banci, bilo mobilnim. U suprotnom, sve ide i zavisi preko jedne velike kompanije.
Druga stvar - kreditne kartice se koriste uglavnom na relaciji "privatno lice kao nosilac - kompanija kao primalac uplate", jer uglavnom firme imaju preko banke nacin za proveru validnosti karte i racuna onoga ko placa. Zato recimo na evropskim ebayovima necete videti da neko prima kreditnu kartu, osim ako je firma i to nesto posebno dobro raspolozena.

I da dodam da za svo vreme sharanja po Evropi nikada nisam naleteo na te elektrone, virtuone i slicne podvrste. Cista Visa, MasterCard, American Express, itd. u obicnoj i gold verziji i to je to. Mislim, pise tu i tamo na automatu da primaju, ali nijedna banka nije nudila, niti sam video vlasnika doticne.

Vrh Dno