Šta je novo?

Kupovina UPS?

Cleric

Slavan
Učlanjen(a)
05.07.2007
Poena
320
Imam UPS PCM Black Knight od 600VA. Posto za dva dana uzimam novo napajanje Chieftec od 550W (staro je bilo isto Chieftec od 360W), zanima me da li bi ovaj UPS mogao da radi sa novim napajanjem ili moram da kupujem novi UPS?
U kompu imam eVGA 8800GTS 320, AMD Athlon64 X2 4800+ i Pioneer 111D.

Imam UPS PCM Black Knight od 600VA. Posto za dva dana uzimam novo napajanje Chieftec od 550W (staro je bilo isto Chieftec od 360W), zanima me da li bi ovaj UPS mogao da radi sa novim napajanjem ili moram da kupujem novi UPS?

Radiće ti dok ga ne opteretiš sa više od 600VA ;)
Znači, ako ne menjaš ostale komponente, potrošnja će ti biti kao i ranije. Ako budeš dodavao još neke veće potrošače (da iskoristiš novo napajanje), može se desiti da ti "propišti" :S:

Pa pre sam sa Chieftec 360W napajanjem i tim UPS-om imao AMD Athlon64 3000+ Venice i Gainward 7600GS Golden Sample. Ali posto sam sad kupio novi racunar sa novim procesorom i grafickom neznam kako ce UPS da se ponasa. Potrosnja ovog novog racunara ne bi trebalo da bude veca od 300W, posto sem 8800GTS i X2 4800+ nema nekih komponenti koje bi mogle da povuku preko 360W. Imam jos dva kulera i DVD rezac.

Trebalo bi da ti u softveru koji si dobio uz UPS, piše trenutno opterećenje UPS-a u %

vodi racuna

Ako je chieftec GPS serije, skoro je sigurno da nece raditi sa UPSom.Evo sta kaze tehnicka podrska APCa

Thank you for your question to APC.

I guess the Chieftec PSU is GPS series.

Unfortunately this power Supply can work only with pure sine wave. That is what the mains is ok, and the online operation is ok for the PSU, but not the battery operation.

All the Back UPS and the Smart SC has stepped approximated sine wave what is not acceptable for this PSU.
Stepped sine wave is standard in the industry and OK for any other PSU than Chieftec GPS series.

I suggest you to replace your PSU in the PC, rather than the UPS, because a pure sine wave UPS is 3-4 times more expensive than a new PSU.

If you got any further question, do not hesitate to contact me.

Regards,
Zsolt Streng
APC Hungary
Technical Support Engineer

Nikako ne uzimajte mustek 800va, tragedija od ups-a, ja ga imam i gledam samo kad cu ga baciti, ne moze da izdrzi ni 1 sec. sa chieftec 450w i monitorom povezanim na njega. Cak kada mi je jednom pao napon je ugasio racunar, kao da ne postoji.

APC apsolutno jedini izbor, po mom mišljenju... Moram i ja da menjam UPS, samo ne znam da li će mi biti dovoljan najjači model (!) jer je deklarisan na 400 W max... A ovaj HD 2900 XT vuče mnogo...

Nikako ne uzimajte mustek 800va, tragedija od ups-a, ja ga imam i gledam samo kad cu ga baciti, ne moze da izdrzi ni 1 sec. sa chieftec 450w i monitorom povezanim na njega. Cak kada mi je jednom pao napon je ugasio racunar, kao da ne postoji.

ups ti je neispravan. kod mene taj drži pola sata komp bez monitora ili 12 minuta sa uključenim monitorom.

APC apsolutno jedini izbor, po mom mišljenju... Moram i ja da menjam UPS, samo ne znam da li će mi biti dovoljan najjači model (!) jer je deklarisan na 400 W max... A ovaj HD 2900 XT vuče mnogo...

Nisam siguran da je to " najjaci model " :p,
uzmi 800 VA verziju i neces imati problema, njegova izlazna snaga je 500w jedina " falinka " je cena oko 200 eura ali posto imas za 2900xt imaces i za ovo cedo ;)

meni APC CS 500V drzi dva kucista core2duo 3.2Ghz i Sempron 2800+ i to izdzi oko 10 minuta :)
dok Semprona samog drzi 40min
Inace malo sam mu jacu bateriju stavio prilikom zamene (bila je od 7.2Ah a sad je od 12Ah ali neka leva firma pa neverujem da ima vise od 8-9Ah)
Mustek UPS je neopevan skart bezite dalje od njega!!!!

Ja sam imao pre Chiefteca 360w i UPS Mustek 600VA, da bi kada sam nabavio Chiefteca od 550w (iz potpisa) morao da menjam i UPS jer ovaj nije mogao da ga prebaci na bateriju. Stos je u prelasku sa struje na bateriju i pri samom paljenju kompa kada napajanje povuce max struje da se razbudi i komp proveri jer sve sljaka. Stari UPS nije hteo da radi sa baterije a kada sam ga odneo kod drugara sa slabijim kompom radio je bez problema. Zamenio sam ga za Mustek 1400VA i prezadovoljan sam. Razlika je ogromna u korist jaceg modela, dosta je kvalitetnije napravljen. Stos kod jacine UPS je da bude jak koliko i peak snaga napajanja + dodatni uredjaji koje prikljucujes na njega, u mom slucaju monitor i SBB modem.

Nazad
Vrh Dno