Šta je novo?

Kupovina u SAD?

owim

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
395
Buraz mi je u New York-u još 15-ak dana, razmišljao šta je sitno i korisno i jeftinije tamo a da može bez cimanja da se donese. Recimo, procesor, memorija, mobilni, možda netbook.

I krenuh da istražujem.

(1)
Sada sam pogledao za procesor Intel i3-2100.

Newegg: 125$ = 86 evra
Duocom, Beograd: 8.830 din, s garancijom, bez cimanja preko okeana -- ista cena!

Možda gledam pogrešan sajt, možda je Newegg skup danas, ranije sam tamo kupovao kada sam bio u SAD. ;).

(2)
S druge strane, na eBay-u se mobilni HTC Desire može kupiti za oko $165, ređe niže a i skuplje, što je 114+ evra, dok je kod nas 270 evra najjeftiniji u današnjim Halo oglasima.

Nisam upućen dovoljno, recimo, da li svi telefoni imaju SIM karticu kao evropski ili neki imaju CDMA sa odgovarajućom mrežom? Našao sam modele kojima piše unlocked, gledao na eBay-u, gde sam pre par godina dosta kupovao. Sem toga, punjači su na 110V.

(3)
Najviše bih voleo da kupim Dell Latitude 13 ili sličan, no cena je oko $450, sad sam gledao. Možda neki drugi notebook/netbook, nešto što je ipak jeftinije a isplatilo bi se da se docima do SRB. ;)

Uvek otvoren za mudrijaške predloge! :) Hvala!

najispativije je u USA kupiti Apple, jer kod nas ili nema ili su cene po usima.
samo nek se neko pametniji javi po pitanju World Wide garancije...

Što se tiče tog desirea, pazi da nije cdma verzija, jer postoji za nekog sitnog provajdera (us celular, ili kako već). Opet, ako je gsm, poželjno je da bude sa att, jer sa tmobile ne radi 3g kod nas (koriste aws, čini mi se).

Ttalk.

Za mobilni telefon neka obrati paznju da bude GSM jer ima i jednih i drugih, i po mogucstvu da bude otkljucan ili ces morati jos da se zezas sa otkljucavanjem tj najverovatnije da platis i to. Meni je skoro burazer doneo stari Magic (kod njih T-Mobile MyTouch 3g) i bio je otkljucan iako cak nije bilo navedeno. E sad nisam ni znao da sa T-mobile ne radi 3g kod nas, ja ga i ne koristim pa sam ga odmah iskljucio kada sam dobio telefon.

Najpametnije ti je da nadjes firmu koja se zatvara jer su proglasili bankrot. Tu mozes naci odlicne stvari po super cenama.
A ne brini zbog reci bankrot - pametan svet ga proglasava kad se dodje do projekcije da posao pocinje da propada, a ne kao kod nas kad je konj vec davno crkao i truli na ulici.
Naci takvu radnju nije lako, ali hteo si mudrijaski predlog, pa si ga i dobio ;)

btw, na procesorima i memorijama su jako male margine zarade, samim time i provizije te i moguce ustede.
Ja bih pre isao neki uber cool foto aparat.

najvise ti se isplati da donese nesto iz apple ponude i ovde prodas...

Jesi gledao bestbuy.com ? Imaju svakakvih stvari izmedju ostalog i nesto od ovog sto ti hoces. Cesto su jeftiniji i od ebay-a za neke stvari.

Moze kupovina karticom, vrlo su profesionalni, salju na sve adrese u USA. Primaju CG kartice a vjerujem i domacih banaka ukoliko ti brat ima neku karticu kod sebe. Meni je brat donosio neku foto opremu prosle godine, veoma povoljno.

Jesi gledao bestbuy.com ? Imaju svakakvih stvari izmedju ostalog i nesto od ovog sto ti hoces. Cesto su jeftiniji i od ebay-a za neke stvari.

Moze kupovina karticom, vrlo su profesionalni, salju na sve adrese u USA. Primaju CG kartice a vjerujem i domacih banaka ukoliko ti brat ima neku karticu kod sebe. Meni je brat donosio neku foto opremu prosle godine, veoma povoljno.

Pogledaj sajtove www.logicbuy.com i www.dealzon.com. To su pretrazivaci popusta ciji linkovi vode do sajtova poput Newegg-a.
Koliko sam ja video, u SAD se jedino isplati uzeti laptop sa globalnom garancijom. Gledao sam Intel Core i5 2500k. Razlika u ceni je oko 10 evra. Graficke isto tako. Mozda se neki SSD isplati pod uslovom da ti nikad ne zatreba garancija. :)

Jučerašnje istraživanje pokazalo je sledeće: cene računarskih komponenti (procesori, memorija, HDD...) su iste ili skuplje u SRB, plus shipping do NYC i cimanje buraza da donese i garancija mi ovde ne važi. Ostaje neki netbook ili mob. Uopšte neću po svaku cenu, posebno ne nekoga da cimam. Lakše je doneti mob, oslobodiš se kutije i u džep, dok je laptop/netbook ipak gabaritniji. Ne volim da smaram druge, makar mi to bio i burazer.

BestBuy.com ima samo Motorolu Droid Milestone (bez ugovora, unlocked) za $450. Iskreno, ne bih dao tolike pare za ovaj mob, kada za $450 mogu da kupim Dell Latitude 13 (13" sjajni netbook lakši od 1,5kg koji sam već koristio).

btw, na procesorima i memorijama su jako male margine zarade, samim time i provizije te i moguce ustede.
Ja bih pre isao neki uber cool foto aparat.
Ovo za komponente sam se uverio. Već imam Canon EOS D1 kupljen pre 2 god u SAD, kad sam ja bio. Meni je to "uber cool", a imam još dosta fotografske (prave) opreme, te mi ne treba ništa od toga.

Pogledaj sajtove www.logicbuy.com i www.dealzon.com. To su pretrazivaci popusta ciji linkovi vode do sajtova poput Newegg-a.
Baš ništa nisam našao na ovim sajtovima. :( Hvala u svakom slučaju!

Poslednja izmena:
Ne po svaku cenu je skroz zdrav stav :)

U drugoj temi sam postovao "šta sam saznao za 24h" (kao summa summarum), koga zanima neka klikne ovde. ;)

Vrh Dno