Šta je novo?

Kupovina tva sharp, grunding, vox...

Canonada

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
320
U sustini troumim se, Grundig, Sharp, Vox...u cenovnom rangu do 43000din.

http://www.tehnomediacentar.com/vox...rt?filter=656&sort=p.price&order=ASC&limit=75
https://www.bcgroup-online.com/televizori/sharp-lc_40cfe6242e-smart-full-hd-digital-led-tv-31503
https://www.bcgroup-online.com/televizori/grundig-43-vle-6621-bp-smart-led-full-hd-33647

Taman se odlucim za Sharp, pa onda vidim da im televizori za evropu nisu onog kvaliteta kao za Japan...
Onda mi se ovaj Grundig ucini dobar pa onda vidim da to nije vise Nemacki nego Turski brend...
Onda se pitam da li su ova dva toliko kvalitetnija od ovog voxa, razlike u ceni nisu velike a sva tri imaju 3 god garanciju, vox i sharp 400mhz, a Grundig 600mhz, ova dva su 43'' sto mi se vise svidja a Sharp je 40", sva tri su smart.
Para za LG,Samsung, Sony,Panasonic, Philips smart od 40" ili 43" incha nemam tako da te preporuke zaobidjite.

Sta bi ste vi uzeli od ova tri i zasto i ako sa tim karakteristikama ima nesto cetvrto recite, naravno ni cent preko 43000din jel mi je i to previse?

Hvala unapred!

Vox ima jeftine televizore bez smarta (inače retko koji Vox ima integrisan Wi-fi).

Sva tri Tv-a pravi turski Vestel.

I Grundig i Sharp imaju integrisan Wifi, tako da bolje gledaj njih.

Uh to sam tek sad primetio, hvala Leckov, nekako mislim da ce biti Grundig, razocarao sam se u Sharp zbog toga, mada pise da mu je panel Made in Japan...
Ako cemo pravo razocarao sam se i u Grundig mislio sam da je nemacki, ali bar za iste i manje pare nudi 600Hz, i 43", malo mi se ne svidja ovaj sivi deo na donjem delu ne znam sta prestavlja, ali vise mi se svidjaju standardni tanki crni okviri, mada mislim da cu mu to oprostiti...

Poslednja izmena:
Zašto se zamaraš mestima proizvodnje TV-a?
Idi u prodavnicu i pogledaj kakva je slika na sva tri uređaja i uzmi onaj gde ti se slika najviše dopadne.

Šta ti znači da ti ja sad kažem da se meni Sharp baš sviđa (ima sestra već par godina jedan) i da meni on zvuči i izgleda najpouzdanije, kad to za tvoj konkretni model i tvoj ukus ne mora da znači ništa.

Problem je u tome sto sam dosta puta gledao izlozene razne modele i proizvodjace na kojima ide identican video materijal i da su mi razlike bile zanemarive.
Sharpov plus je bas taj panel, al mana su herci i dijagonala u odnosu na Grundig, a Sharp od 43" je vec preskup...videcu, hvala svima...javljam sta sam uzeo...

Smart tv-i su najveca glupost moguca. Bolje uzmi neki android box. Nj jedan smart ne moze da se poredi sa kombinacijom obican tv + android box.

Problem je u tome sto sam dosta puta gledao izlozene razne modele i proizvodjace na kojima ide identican video materijal i da su mi razlike bile zanemarive.
Sharpov plus je bas taj panel, al mana su herci i dijagonala u odnosu na Grundig, a Sharp od 43" je vec preskup...videcu, hvala svima...javljam sta sam uzeo...

Herci su identični, makar oni pravi koji znače. Ti softverski povećani ti ne znače ništa. A dijagonala stvarno jeste plus.

Nista nije preveliko lako se naviknes. Ja sad da kupujem uzeo bih bar 50". Jedino ne znam sa kog rastojanja gledas tv.

Edit: ja gledam trenutni tv od 42" na nesto preko 2 m.

Poslednja izmena:
Ja gledam TV sa nekih dva i po metra razdaljine. Imam 40" TV, verovatno bi maksimum za tu razdaljinu bio 42"

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Svi kažu da se na veću dijagonalu za par dana navikne i da je uvek veće bolje, bar kod TV-a ;)
Ja sam za razdaljinu od 2,3m naručio 55" pa ćemo videti.
A tu su i one tabele za razdaljinu, dijagonalu i sd/720/1080/2160p materijal sa koje se vidi razlika...

Hm, nemanja123 gde se to vidi u specifikacijama da su oba 400 a da grundig ima 600 softverski...malo pocinje da me plasi da je 43" preveliko...
Nijedan nije 400. Sve je to softverski. Svi su na 50hz pravih, ostalo je softverski povećano. Višestruko skuplji televizori imaju opet 50 ili 100/120hz (pravih).
Proizvođači to kriju ko zmija noge, pa proguglaj ima u review-ima ili da lično meriš.

https://www.bcgroup-online.com/televizori/sharp-lc_43cfe6242e-smart-full-hd-32765

kupljen ipak sarp od 43" gore sa linka za 45500din. , grundig jeste bio 41500, ali mi se dizajn nije svideo, kapiram da je sharp skuplji 4000din samo na ime ne znam sta moze toliko da bude bolji od grundiga, mada je i ovaj od 40 isto bio skuplji mozda sam mogo i neki samsung da nabodem za te pare ali da bude smart i 43 incha tesko...hvala svima na pomoci

Poslednja izmena:
Sto se kvaliteta slike dizajna i slicno tice TV je odlican.
Medjutim opasno baguje, odjednom, doduse ne cesto, nestane slika, crn ekran, kad krenes da listas kanale dole se menjaju natpisi kanala,ali je slika i dalje crna, ako pak hoces da promenis kanal pretiskajuci broj, on svaki broj kuca duplo, pritisnes 6 on kuca 66, a slika i dalje tamna, pomaze samo gasenje i ponovno paljenje. Preko neta radi uzasno sporo, sve dok ne zakuca i ne napise nesto tipa da kao nema memorije, press ok to return to home.
Kapiram da je problem u softveru, ni upgradovanje firmvera nije pomoglo, opet ista pesma, moracu da ga reklamiram, nadam se samo da me ovi u bc grupu nece *****avati.
Ocigledno za 370e nema dobar, smart tv sa integrisanim wi-fi, a da je dijagonale 43'''...

Ma reklamiracu ga obavezno, vidim sad i ja da sam se zaxebo sto sam dodao 70e kad je bio za 300e bez androida, preslo me to sto sam koristio android na nekom soniju od 700e i internet je radio ko sat, inace 300e mi je bio budzet a za ovih 70e sam se protego i ocigledno zeznuo...hvala

Poslednja izmena:
Svi vi koji ste u fazonu androida na televizoru ćete biti kad tad u fazonu da isti zamenite ozbiljnim platformama. Za sada LG WebOS 3.0 i samungov Tizen nemaju konkurenciju.
Već se javljaju problemi sa andriodom, poput android boot up loop'a, raznoraznim virusima i bagovima pa samim tim daju apdejtove na svaka 3 dana. Meni takva platforma ne treba iako je dosta otvorenijeg tipa nego WebOS ili tizen.

Kupiti običan TV. Uštekati tih 50-100 eu razlike u ceni i kupiti kršten android box. Najbolja kombinacija. Pa i ako zezne virus ili šta već box, TV ostane čitav.

Inače, svi low brand TV-i sa androidom imaju 512MB radne memorije (od toga dostupno oko 300) što je nedovoljno za današnje aplikacije. Ne znam kakva je situacija kod jakih brandova tipa Sony, Sharp i sl.

Poslednja izmena:
^^ to moze da vazi za neke manje televizore.

kad predjete u neke vece dijagonale tu su svi smart i morate odabrati platformu.

Mislim da android nije dobar izbor za TV vec treba ici na neke lakse platforme, a u slucaju i da kupiti TV sa androidom koji ima 2gb rama (sto je malo verovatno) on ce vec za 2 godine biti potpuno zastareo i sasvim moguce da ce sve da zastopa na njemu.

Samsung i LG su u slucaju smart platformi upravo zauzeli najbolji moguci kurs, ulozili i razvili platforme koje razvijaju a nisu iskoristili univerzalno i gotovo android resenje.

I ne zaboravite koliko vam je bio star prethodni TV, osim ako ne planirate da ga menjate na 2 godine kao telefon.
Android box +TV je bolje resenje nego Tv sa androidom.

Kakvi bre virusi na androidu, još i da zezne ni manje ni više nego TV?

A ko bira TV na osnovu smart funkcija njemu svaka čast...
TV se bira na osnovu kvaliteta slike!
Sve ostalo su samo manji +/-. A SMART funkcija se reši na X puta bolju za par desetina dolara, a i da zastari lako se zameni za istu sumu.
Zbog SMART-a (koji se reši za smešnu sumu u odnosu na cenu TV-a) trpeti lošiju sliku (boje manje osveženje...) je cista ludost.

P.S. TV sa dobrom slikom bez SMART-a ne postoji!
Čitaj: u televizore sa boljom slikom uvek ubacuju SMART.

Ja sam u medjufazi,dok mi nije stigao tv,uzeo alpha tv.Ušao u radnju,i pitao koji vam je najjeftiniji tv,i uzeo ga za 17999.I,iskreno da kažem nije to toliko loše koliko sam očekivao,,evo ga u kuhinji lepo radi,i mislim da nije ništa lošiji od c brendova,vox,fox,tesla.

Nazad
Vrh Dno