Šta je novo?

Kupovina tehnike u Madjarskoj - kako?

Super...prvo je "kineska veza" sa Alijem otišla u penis usled raznih zezancija (Korona, propisi, shipping), sad će da ubiju i HU šverc a ti se slikaj ako ti zatreba nešto čega nema kod naših lopova...mašala.
Meni je ovo upravo i najveći problem, jer kod nas prvenstveno nisam kupovao jer toga što sam hteo nije bilo (niti je bilo želje da bude), a tek onda zato što je garancija kod Fante bila kudikamo sigurnija nego kod naših prodavaca.
 
Više nije ni problem garancije već dostupnosti.
Kod nas nema ničega. Ranije kad mi jezatrebalo nešto, tražio sam ili na KP ili na Aliju. Sada i dalje ima stvari na Aliju ali dostava košta đavo i po čak i za sitnice, jedan običan kablić za bubice sam čekao 4 meseca...a ako ukakaju šverc ih HU, šta da radim kad mi nešto zatreba? Mogu samo da se slikam. Garancija mi je tu čak najmanja briga, kad ne mogu ni da nađem ono šta mi treba...
 
ja imam sačuvano na KP, sve poruke od 2012. na ovamo, 25 strana. Samo sačuvane one sa kojima sam nešto radio. Na svakoj strani jedan crven. Na jednoj i 3. Znači trajno blokiranih.

Hmm interesantno da imas te poruke jer je moje neko ocigledno pobrisao a zasto i kako nemam pojma... Mozda ima nesto sto ja tamo ne vidim ili ne znam?
 
Stikliraj box pored kojeg piše "prikaži i poruke starije od 6 meseci". Kad uđeš na poruke, gore u desnom uglu.
 
Isto, 20 dana stoji paket, nista se ne desava
 
Nešto se definitivno dešava na carini. Nije ovo stanje samo zbog korone. Već mesec i po dana pokušavam da kupim TV ali niko od prodavaca sa KP ga ne može nabaviti. Jednostavno sve stoji.
 
Ja sam počeo da uzimam hardwer preko mađarske veze prilično davno, sasvim slučajno sam prvu narudžbinu odradio kod Fante, mislim da je tada imao još uvek dvocifren broj ocena na kp, i cela ta priča nije bila još mainstream. Okrenuo sam se švercu ne jer je bilo jeftinije, već zbog toga što u našim hw radnjama nisi mogao da nađeš apsolutno ništa što nije jeftina junk roba široke potrošnje. Npr, sklapanje silent PC u zemlji Srbiji 2005 godine je bilo nemoguće bez nekog šverca. Od te prve narudžbe, a zbog tretmana koji mi je bio neverovatan od strane nekog ko je, jel, "švercer" sam sve do pre tri meseca osta verna Fantina mušterija. Da li je Fanta Robin Hud? Nije. Da li je mogao da namlati pare i sa mnogo manje truda i sa mnogo gorim odnosom prema kupcima? Sigurno jeste.

p.s. ja sam od nekih random mađara naručio komponenti za skoro celu konfiguraciju u petak 12.02., sve mi stiglo u utorak 16.02..
 
I napajanje?
Jel dobro, neka platina ili titan neka ultra serija?
 
p.s. ja sam od nekih random mađara naručio komponenti za skoro celu konfiguraciju u petak 12.02., sve mi stiglo u utorak 16.02..
Kako? Kad niko ne donosi trenutno..?
Ja već 2 nedelje čekam!
 
Meni za par dana stize porudzbina od ~28.1, izgleda da se polako vraca u normalu.
 
I napajanje?
Jel dobro, neka platina ili titan neka ultra serija?
Ako je pitanje za mene, napajanje sam uzeo ovde, obzirom da su cene napajanja napolju otisle dodjavola, uz 20% popusta koje ogrebes kod telenora cena kod Bate izadje kao kod madjara. Ja sam konkretno uzeo SS GX650. Hteo sam prvo Corsair hxi750, ali on je u par meseci na KP otisao sa 130e na 180e, plus ga uglavnom ni nemaju, sem za hvaljenje na oglasima.
 
Kako? Kad niko ne donosi trenutno..?
Ja već 2 nedelje čekam!
Stvarno ne znam, ja sam pre nove godine par puta cimao Fantu i posto sam svaki put dobio "trenutno ne primamo nove narudzbine", odustao sam od kupovine.
Onda mi je prosle nedelje bilo dosadno pa sam bzvz surfovao po kp, izabrao random likove sa razumnim cenama i preuzimanjem u NS, poslao poruku sa spiskom ploca/procesor/memorija/disk/kuler i ocekivao nesto izmedju "ne donosimo" i "moze ova jedna stvar". Stigao mi odgovor pola sata kasnije "moze sve u utorak, sem kulera, on par dana kasnije".
 
Ja sam 19. naručio kuler, podlogu za miša i ventilator i stiglo mi je juče...navodno se normalizuje situacija, kako su mi rekli.
 
Mene danas zvao da mi napajanje stiže iduće nedelje. :)
 
Meni danas rece ne radi jos...
 
Ko to? Fanta?
 
Ja sam cimnuo Fantu pre dva dana i kaze da jos ne radi nista. Jos jedan "madjar" mi rekao nista jos uvek, dok je treci rekao moze da nabavi pola stvari a za ostale nezna kad ce biti dostupne. Pored njih jos dvojca mi nisu odgovorila uopste nista oko porudzbine. Kapiram da jos ima problema sa svim time i da se oni krpe jedan od drugog sta im je ostalo na lageru pa se nekako snadju medjusobno ili ono ode jedan i donese neku "sicu" pa sta stigne stigne. Fanta mi rekao da ga cimnem opet za jedno 2 nedelje. Korona ubija, a ovi nasi se sad jos navadili i na ovu madjarsku liniju... Nadamo se najboljem i da ce brzo da proradi kombinacija opet
 
Državi je u cilju da stopira/onemogući/prolongira svaki vid trgovine u sivoj zoni. Da nije do sada bi napravila haos u pošti Srbije i omogućila ponovo free shipping naručivanje sa Alija. Nisam ni svestan bio koliko glupih sitnica sam nabavljao sa Alija a koje ovako ne mogu naći. Da krenem od najobičnijih gumica za PS3/PS4 joypade i sl. Ova situacija sa koronom im odgovara savršeno. Kao i našim trgovisnkim lancima koji su zbog korone u nokdaunu. Tako da će država/njeni organi maksimalno iskoristiti situaciju da suzbiju svaku trgovinu van zvaničnih tokova.
 
Čeka se da se svi oni međusobno "dogovore".
 
Da li je neko skoro uzimao kuciste sa KP tj. iz Madjarske ?

Ako neko zna nekog prodavca sa KP koji ih dovozi, neka mi pusti PM.
Uzeo bih Phanteks 600P ali kome god da sam poslao poruku, svi javljaju da ne rade kucista.
 
Da li je neko skoro uzimao kuciste sa KP tj. iz Madjarske ?

Ako neko zna nekog prodavca sa KP koji ih dovozi, neka mi pusti PM.
Uzeo bih Phanteks 600P ali kome god da sam poslao poruku, svi javljaju da ne rade kucista.
Pa vecini ne znam dal se isplati, oni koji rade nekako mnogo vecu cenu daju nego ovi nasi bar u mom slucaju. Pustam ti ja na PM
 
Znam, problem su kucista jer im zauzme mnogo prostora. Najvise im se isplate sitne koponente, memorije, cpu, ssd itd..

Secam se i pre 4 godine kad sam uzimao Fractal Define R5 da nije bilo lako.
Kontaktirao sam 6-7 prodavaca i samo 2 su radili kucista.

Ali sad je situacija izgleda takva da ih skoro niko ne radi.
 
Posto sam u kupovini televizora, bio sam u madjarskoj samo da vidim sta ima i u povratku sam sreo prijatelja koji je pricao sam madjarskim carikom, koji je rodjak, od njegove supruge. Upozorio me je ako kupim tv u madjarskoj, ne mora znaciti da cu moci vratiti tv u madjarsku, ako budem imao neki kvar. Madjarski carinici kad cuju da se tv, ili neka tehnika, vraca na garanciju bas nisu odusevljeni. Dobili su naredjenje da sto manji broj slucajeva reklamacija, puste u drzavu. To ce trajati do daljnjeg, nemaju pojma dokle. Nazalost ja cu verovatno odustati od kupovine od madjara. Meni je bas frka da dam 1000€ za tv i na kraju nemam garanciju
 
Mislim da to napisano ne važi za ove naše "dilere" pošto oni i ovako ne idu regularnim putevima.
 
Nazad
Vrh Dno