Šta je novo?

Kupovina sistemskog diska

Učlanjen(a)
31.10.2009
Poena
350
Ljudi,

Treba mi predlog za kupovinu brzog, pouzdanog diska za instalaciju OS-a. Imam dva hitachi-ja HDP725050GLA360 za podatke i pokazali su se odlicno do sada. Medjutim sistemski disk je pretpostavljam, sasvim druga prica zbog cesceg pristupa fajlovima jelte' i sl.

S obzirom da imam dobro iskustvo sa hitachi-em razmisljao sam da uzmem jos jedan isti ovakav mada sam nasao na netu i WD6400AAKS koji je malo brzi od hitachija.

Sa druge strane, vucem "traume" od WD-a jer dva WD-a koja sam imao prije nekoliko god su riknula posle par mjeseci upotrebe. Iz cista mira. Da se razumijemo, nemam predrasude u vezi WD-ovih diskova, ovo je samo bilo lose iskustvo. Mozda me zapala losa serija, ko ce ga znati.

Elem, ono sam do sada zakljucio da je neophodno za jedan sistemski disk, a vi me ispravite ako grijesim, to je 7k (ili vise) brzina, sto manje ploca i sto veci bafer ... ?

Dakle, prvi izbor HITACHI HDP725050GLA360 ili mozda WD6400AAKS...drugi predlog?

Ako imaš kintu, idi na ssd, za 100ak evra može da se nadje 64gb, što je većini ljudi dovoljno za sistem.

Neki bi ti rekli da je Samsung F3 od 500GB ili 1TB prvi izbor za sistem. :p

Kako su se pokazali ti Sljamsunzi :d ?

Ili mozda 1TB black sa dve ploce, malo skuplji..

Mislis li na WD ?

Ako imaš kintu, idi na ssd, za 100ak evra može da se nadje 64gb, što je većini ljudi dovoljno za sistem.

Razmisljao sam i o tome ali, prvo meni je na zalost 64 GB malo, drugo ne znam koji modeli su dobri koji valjaju.

Nazad
Vrh Dno