Šta je novo?

Kupovina RTX 4070ti SUPER

negovan90

Cenjen
Učlanjen(a)
20.10.2013
Poena
170
Pozdrav drugari, trenutno posedujem ovu konfiguraciju:
Ryzen 7700 - procesor
Asus Dual 3060ti - graficka
B650 GAMING X AX - ploca
g skill 2 x 16gb 5600mhz - ram
nzxt c850 - napajanje

Koju verziju 4070ti super da uzmem(koji proizvodjac), i da li vredi doplatiti 650e za graficku(prodati moju i kupiti drugu) ?
Komp iskljucivo koristim za CS2 i muziku(muzicar sam)
Hvala unapred na odgovorima

Mislim da za to za sta koristis komp ne vredi davati toliko novca na bolju graficku.
Sto ne sacekas sa tom da izadje nova serija pa da vidis gde si?

s'obzirom da ce to biti za nekih 9 meseci minimum, ako ti se trose pare kupi :)

Ja isto igram samo CS2 najviše i još nešto što izađe na popustu. Tako da ti mogu reći, da ti 1070TI završava posao, a ako hoćeđ baš jače uzmi 3060TI i sačuvaj lovu. Nećeš ništa drastično dobiti u igri, sem ako hoćeš sve detalje na maskimum i da ti FPS bude 600. Jesi merio FPS koliki ti je sada?

Jao, moja greška. Ustao sam tek uz kaficu i totalno omanuh. Bio sam ubeđen da ima drugu kartu. Ja bih voleo da čujem, zašto ima potrebu za jačom grafikom i koliki mu je FPS u igri? Da li je čovek rešio svakako da uzima bolju, pa naveo šta igra ili samo zbog kantera? Grafika mora biti uparena sa procesorom računara, jer u suprotnom neće dobiti drastično bolji FPS. Bitne su i ostale komponente, ali to dvoje ide u paru kako bi se dobio maksimum.

Drugari, evo javljam se i ja, trenutno sam na windows 10, danas ako stignem instaliracu windows 11(kazu da bolje radi igrica na win 11), trenutno imamo oko 400 fps-a, ali mi se desava da dropuje i na 200, a posto igram na monitoru sa osvezavanjem od 240hz, bilo bi lepo da imam konst 240+ fpsa. Interesuje me i to sto pricate za grafiku i procesor da budu upareni, mislim da ce 4070ti da radi odlicno sa 7700, ako bas mora, uzecu i 7800x3d ili mozda i neki jaci

Igrice rade bolje na Windows 10 to je moje iskustvo, jer Windows 10 je ostavio dosta godina iza sebe i ispeglan je sistem. Windows 11 i dalje ima bagove i milion neki procesa u pozadini koji usporavaju sam rad računara, a u igrama se dešava to da varira drastično FPS. Mislim da nikada nećeš moći da postigneš da ti FPS bude kontstantan, jer mnogo detalja ima u igri koji se menjaju, a pri tome probaj da baciš par dimnih bombi na početku i kreni prema njima, videćeš kako opada FPS. CSGO je imao mnogo bolji engin za igru, ova firma koja ih je sada uzela je uništila igru i dovela do toga da se svi žale. Proveri sve to pre nego što daš lovu. Još jedna stvar, kanter se igra na manjoj rezoluciji da bi imao veći FPS. Ja imam 2K monitor, ali ne igram na toj rezoluciji, već na FULL HD i sve na minimalnim detaljima i ako mi sve radi na ULTRA HIGH. Samo tako ćeš postići da igra radi tečno.

Ma igram ja na 1152 rezoluciji, moram da ocistim ceo komp i da uradim novi windows pa da vidim kako radi, prepun mi je m.2 i ssd.
Ajde da ne otvaram novi post, da li moja ploca podrzava dva m.2, imam trenutno kingston a200 od 500gb, a narucicu 980 pro od 1tb, da li cu moci da ih stavim oba na plocu?

Sad sam nasao na netu:
  • 3*M.2 Ultra Storage Performance Connectors​

• 3*PCIe 4.0 x4 M.2
    • 2*Enlarged Thermal Guards

Pričam iz glave po secanju ali mislim da na toj ploci ima 3 m.2 slota.

Top, e sad jos jedno pitanje postoji 980 pro sa hladjenjem i bez hladjenja, sta uzeti od ova dva, ista je cena ?

Bez hladnjaka:

Sa hladnjakom:

Ako na ploči već imaš na slotu hlađenje onda bez, ako nemaš onda sa.

Nazad
Vrh Dno