Šta je novo?

Kućna multimedija Kupovina QLED 65", do 100k

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Gothamite

Poznat
Učlanjen(a)
19.01.2021
Poena
34
Pozdrav svima, treba mi pomoc pri kupovini TV-a od 65''. Razdaljina je nekih 3m od ugaone do zida tako da mislim da bi 65" bilo sasvim ok.

Naime gledao sam neke Samsung modele koji su oko 80k din bili na nekoj akciji ali citajuci komentare za te vece Samsung modele ljudi nisu bili previse nakloni. Znam da su LG i Samsung davno bili na nekom dobrom glasu pa me sada zanima vase misljenje.

Dakle primarni fokus bi bio gledanje filmova, serija iskljucivo nocu. Jako bitno mi je da su crne CRNE a ne isprane sive itd. Znam da je za to OLED najbolja varijanta ali nazalost nisam jos dosao do te mogucnosti da priustim OLED tv.
Tako da eto neki QLED koji bi mogao da parira barem priblizno nekom OLEDu bilo bi idealno.

Znaci primarno filmovi, sa dobrim kontrastom i bojama, da eto tako mracniji filmovi ne izgledaju onako isprano.

npr ovi mi iskacu do 100k:
LG Smart televizor 65UR81003LJ.AEU 85k na akciji
LG Smart televizor 65NANO82T3B 80k
LG Smart televizor 65UR78003LK.AEU sa 116k na 75k?
HISENSE 65E7KQ PRO Smart televizor 88k

HISENSE 65U8HQ Smart televizor 99k

TCL 65C835 Smart televizor 100k
TCL 65C645 77k

Naravno samo sam nabacao par u tom rangu, ne znam sada koja je razlika u tipa 5-6k za slicne specifikacije i na sta da obratim paznju.

Hvala :)

Sto ne bi potrazio 65 TCL C805. Mislim da ti je on bolja opcija od nabrojanih, ako ga jos ima. Sto se tice ovih sto si nabrojao, mislim da ti je Heisense U8HQ najbolja opcija.

Sto ne bi potrazio 65 TCL C805. Mislim da ti je on bolja opcija od nabrojanih, ako ga jos ima. Sto se tice ovih sto si nabrojao, mislim da ti je Heisense U8HQ najbolja opcija.
E vidim da ima u radnji na G, taj 65 C805 i 95k je. 5k popusta.
Ono sto mene sada zanima zasto mi je to npr bolja opcija od TCL 65C835 koiji je samo 4k skupllji ali spusten na 100k sa 115k?
Cisto da vidim kada budem trazio nijanse zasot je npr ovaj C805 bolja opcija?

C805 je noviji model,bolje je izbalansiran što se tiče slike i slovi za najbolju kupovinu što se tiče uloženog i dobijenog.
Aha, a sto se tice pozadinskog osvetlenja npr nocu kod tamnijih scena da li je ima problema sa pustanjem "fleka po ekranu"
I posto ne bih igrao igrice na njemu da li je zaista bitno da ima 144hz osvezenja i da li to dodatno uvecava cjenu?
Posto sam neko ko generlano ne voli tzv. frame interpolation iliti ubacivanje frejmova, ali ne bi bilo lose da ima ta opcija ako je taj "jitter" previse napadan toko pomjeranja kamere u filmu

To verovatno zavisi i od kvaliteta materijala koji se pušta.Predložio sam kumu da kupi ali manju verziju i on i ja smo oduševljeni što se tiče slike.
Ono što smo probali su kablovski kanali i yuotube.

Poslednja izmena:
Aha, a sto se tice pozadinskog osvetlenja npr nocu kod tamnijih scena da li je ima problema sa pustanjem "fleka po ekranu"
I posto ne bih igrao igrice na njemu da li je zaista bitno da ima 144hz osvezenja i da li to dodatno uvecava cjenu?
Posto sam neko ko generlano ne voli tzv. frame interpolation iliti ubacivanje frejmova, ali ne bi bilo lose da ima ta opcija ako je taj "jitter" previse napadan toko pomjeranja kamere u filmu
Nije bitno za filmove osvezavanje. To je samo za igrice.
Sto se tice tamnijih scena c805 ima duplo vise zona zatamnjivanja tako da je i bolji u tom segmentu sigurno.
Evo ti detaljno poredjenje:
-Noviji procesor
-vise zona zatamnjivanja
-veca svetlina
- c805 je jeftiniji
Prilicno lak izbor ako se ja pitam i ako biras izmedju ta dva.
Ovaj heisense moze da udje u pricu, ali ako ti znaci operativni sistem onda obrati paznju jer fosta pljuju ViDA operativni kod heisensa.

HISENSE 65E7KQ PRO Smart televizor 88k

HISENSE 65U8HQ Smart televizor 99k
K je prethodna generacija ('23.), H generacija pre ('22). U8 je bolje od E7 (Pro), što se i vidi po ceni. pitanje je da li i dalje ima H u ponudi
TCL 65C835 Smart televizor 100k
već je preporučen 805 i ja se sa time slažem

@tablet_fan 144Hz radi preko HDMI i to ako izvor daje toliko. pitanje je koliko je osvežavanje preko aplikacija ili plejera.
inače, filmovi su na blizu 24 fps 😉 23,9 nešto

Што се тиче 24p Juddera , веома детаљан тест на РТИНГС :

Filmovi su u ~24fps-a.
Probaj da podelis 60hz sa 24 pa razmisli opet.
Upravo to me zanimalo, posto imam monitor samsung odyssey g7 koji je na 240hz to bi znacilo da bi filmovi trebali da budu skroz bez juddera. Ali ipak kada gledam preko monitora, prosto taj spori pan-left to right- sjecka. Ili prosto ne znam da podesim u MPC-HC opciju :)

Judder mora postojati u nekoj meri u takvim scenama.
Najvise se primeti na visokokontrastnim scenama.
Nije do uredjaja na kome gledas vec do same kamere koja je snimila, da ne ulazim u detalje bezveze sad.

Judder mora postojati u nekoj meri u takvim scenama.
Najvise se primeti na visokokontrastnim scenama.
Nije do uredjaja na kome gledas vec do same kamere koja je snimila, da ne ulazim u detalje bezveze sad.
Udji pls u detalje hahah jer me to izludjivalo godinama unazad a niko od mojih drugara ili poznanika nema pojma o cemu pricam. Tako da nemam sa kim o tome da razgovaram :)
Cak i oni koji ponesto znaju, prosto stave preagresivan frame interpolation, ili smooth option i to izgleda kao dnevnik ili sapunica da gledam. Prosto su tako filmovi negledljivi. Ali i kada ima taj judder isto neke scene su da te glava zaboli, kao sto rece u scenama sa kontrastima.

A kada je bas taj jak kontrast ima tog panninga, da li to znaci da cak i u bioskopu sa 24fps na 24hz bio bilo juddera?

Jer ono sto me najvise brine je taj judder kod gledanja filmova. Sada bas citam da ima dosta zalbi na c805 za taj judder, a ako se pojaca judder reduction na 4/10 onda vec krece tzv soap opera effect. tako da ne zna se sta je gore...
Pomislio bi da ako TV ima opciju 120/144hz refresh da bi trebalo da bude cinematic experience a ne da se ljudi zale kao da je 3:2 obican pull sa 60hz..

Ja sam porucio c835, mada mogu da promenim. Nije mi jasno da tv sa oznakom ispod c805 bude iznad 835, vidim sa mu je i ozvucenje neko random pa kontam da je c835 vise premium ili gresim? Dajte sta je onda najbolje od ta 3 gore navedena, Hisense sam takodje gledao, al mi je prednost android svakako. Ako je slika drasticno bolja onda da hisense uzmem..

nije tema o judder itd itd
ima podforum za tako nešto

nije tema o judder itd itd
ima podforum za tako nešto
znam da nije tema judder, ali meni je taj judder bitan. Znaci ako naginjem ka c805 ili c835 bilo bi pozeljno da znam kako ce se judder/stutter ponasati na nekim od tih potencijalnih TV-a.
Tako da ako znate kako se ovi preporuceni televizori ponasaju kada je u pitanju judder, nije bas da nije tema za to :)

Evo google-am od jutros . Ni c805 ni c835 vec sveze izasli c765. Bolji je od oba gore navedena, cena manje vise ista, upada do 100k. Mene samo interesuje da mi neko kaze da li je mozda bolji i zasto Hisense u8hq?

Da li neko ima Hisense 65E7KQ, kakva su iskustva?
Da li u cenovnom rangu do 70k ima nesto posebno bolje?
(bitno mi je da podrzava AirPlay i da ima neki solidan media player ili da moze da se instalira VLC ili nesto vec slicno)

Evo google-am od jutros . Ni c805 ni c835 vec sveze izasli c765. Bolji je od oba gore navedena, cena manje vise ista, upada do 100k. Mene samo interesuje da mi neko kaze da li je mozda bolji i zasto Hisense u8hq?
C805 je do skora mogao da se kupi za manje novca, sa ovim cenama C765 je bolja kupovina. C835 ne gledaj, to je stariji model koji je u svemu inferioran u odnosu na C805. Mislim da sam čitao da ima problem sa blooming efektom, koji C805 nema (kažem iz prve ruke). Taj Hisense koliko vidim ima IPS panel, što znači da crna boja izgleda više kao sivkasta, posebno kad gledaš u zamračenoj prostoriji.

C805 je do skora mogao da se kupi za manje novca, sa ovim cenama C765 je bolja kupovina. C835 ne gledaj, to je stariji model koji je u svemu inferioran u odnosu na C805. Mislim da sam čitao da ima problem sa blooming efektom, koji C805 nema (kažem iz prve ruke). Taj Hisense koliko vidim ima IPS panel, što znači da crna boja izgleda više kao sivkasta, posebno kad gledaš u zamračenoj prostoriji.
Hvala puno, odluka je za sada C765, samo da se pojavi na vise mesta, ili sad za bf ako iskoci..

nadjoh jedva jedan jedini c805 koji nije izlozen u radnji, tako da sam konacno gotov i vezi toga :)

Posto jos nisam imao prilike da ga testiram osim da rad, da li imate neku preporuku sto se tice kalibracije itd. Da li ima ljudi koji to profi rade?
Jer poslednji put kada sam uopste razmisljao o tome jos su bile DVD varijante :)

Ili je prosto dovoljno sam ceprkati po meniju da nastelujem sam.

Nazad
Vrh Dno