Šta je novo?

Kupovina procesora

nidza998

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2013
Poena
169
Hocu da predjem na noviju platformu , e sad ako moze neko da mi kaze da li da prelazim na am3 ili 1155 socket.Ako bih uzeo am3 stavio bih neki athlon II ili phenom II, a kada bih uzeo 1155 stavio bih i3 ili jeftiniji i5,iskljucimo mi treba za gaming.Sta vi mislite ?

Čak je i i3 bolja opcija od PII(u većini slučajeva), tako da i moj glas ide za s1155.

bila bi steta da ne uzmes INTEL i5-3470 samo je 10e skuplji od tvog budzeta a evo i zasto preporucujem i da pevas :D

Mozda ce zvuciti smesno ali trenutno koristim nvidia geforce 210 1gb ddr3 i guram sve novije igrice na low podesavanja.Za graficku bih dao 40-60e samo ne znam da li da idem na ati ili nvidia sta vi mislite?

cek cek to li rece da zelis "sve igre na max"? ili nesto lose procitah par postova pre?

cek cek to li rece da zelis "sve igre na max"? ili nesto lose procitah par postova pre?

Nebitno, bez AA i nekih detalja, može gurati dosta igara.

@nidžo,
Bolje onda da pare daš na i3 3220, 'primjer', i da ovaj ostatak para što si mislio dati na i5 prebaciš na ove za grafu i kupiš neku 6850 polovnu ili slično. Ovako ćeš samo dobiti uzak vrat, ako budeš davao na procesor 150 evra, a na grafičku 60.

Poslednja izmena:
Pa da, prvo koliko love si spreman da das za sve, sta imas, sta nemas,
Drugo, jer planiras fullHD gaming ili 720p
trece, jel zelis sve novo ili moze i nesto polovno?

To sto pricaju neki ljudi da je losa nvidia geforce 210 su u pravu ali ja igram hitman absolution ,tomb raider 2013,bioshock infinite na low bez seckanja a dishonored igram na max , samo se far cry 3 malo koci.Dobro uzecu onda i3220 i hd 6850.Ja sada imam asus p5kc i da li bi mogao da dobijem neku dobru 1155 plocu u zameni ?

Ne može glavu za glavu, ali neka štipa na drugim komponentama, da bi sve mogao sklopiti. Nemoj se ustručavati ni da dodaš malo, gledaj na računar kao potrebu, a ne kao trošak. Uvijek je bolje dati pare za nešto što valja ako će te stvarno služiti.

Vrh Dno