@danijel00 - pa ne kupujesh mercedesa, vec placash sicu, realno - 40 evra je sica, jer je i rachun sitan, u odnosu na stambeni kredit, recimo. moja kritika je bila upucena odredjenom chlanu elite-a koji je izjavio da je monitor od 17 hiljada isplatio 38 hiljada na godinu dana. svashta ljudi prichaju tamo.
@vladimird - eto vidish, tebi chovek ne moze da objasni, poshto sam tamo u tri navrata razlichitim rechima objasnio, a ti i dalje terash po svome da ne moze da se uzme. u redu je, ne moze ...
@Wahad - nisi ti mene skapirao. to shto ti nazivash "kupovina uz lichnu kartu" to ti svakako ide preko banke, stim shto neke firme nude tu uslugu jer imaju ugovore sa tom i tom bankom.
usluga se u vecini sluchajeva zove - instant kesh kredit, i dobija se uz lichnu kartu i potvrdu o zaposlenju (e chitaj dobro vladimird-e sada: EFG je veoma kratak period nudio ikljuchivo ugovorno, sa lichnom kartom, bez potvrde i o zaposlenju! i to je trajalo mozda mesec dana, pa im je stigla naredba od tamo nekog da to ne rade, kako je meni objasnio jedan od sluzbenika. eto, ja sam uleteo u taj period, kada ti je trebala lichna karta, potvrda sa kreditnog biroa, da nemash dugove kao shto bi naprimer bili ugovori sa mobilnim provajderima, i to je to)
nijedna firma nema razloga da ti odobri sopstveni kredit, jer oni ne posluju sa parama, vec sa hardverom. eto, nadam se da si shvatio da je zabluda da firme daju kredt, vec svi oni imaju ugovore sa bankama, koje to odobre, i firmi bude momentalno placeno, od strane banke, a ti si posle duzan banci, a ne firmi.
i zato sam ti i rekao walkarround - umesto da jurish firme koje saradjuju sa tom i tom bankom (gigatron na primer radi sa raifaisen-om i intesom) ti lepo dogovorish sa firmom kupovinu uz profakturu, a sa bankom ostvarish instant kredit od 200-300 evra, shta ti vec treba ...