Šta je novo?

Kupovina preko kredita uz licnu kartu. Hitno!

Wahad

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
440
Da li ima negde u bg-u jos neka radnja pored foruma (jer oni trenutno nemaju sta meni treba) koja daje kredite samo uz licnu kartu i potwrdu o zaposlenju? Znaci ne preko banke nego kao sto sam gore objasnio. Treba mi hitno owa informacija, do sutra pre podne najkasnije

Poslednja izmena:
ne treba ti firma , vec banka. najbolji trenutno u tim manjim kreditima su ti EFG banka, idi u radnju gde vec ocesh da kupish, uzmi profakturu, EFG plati za stvar, a ti onda dugujesh njima. nije veliki iznos, suprotno onome shto su pisali korisnici elitesecurity foruma, moj primer je - 200 evra stvar, vratio sam im 240 evra u 6 meseci. knap, sa sve kamatom i pedeveom.

Ma ne, ne razumes. Ne mogu da uzmem kre ni preko jedne banke, znaci potrebno mi je ono, komb sa licnom i potwrdom o zaposlenju

ne treba ti firma , vec banka. najbolji trenutno u tim manjim kreditima su ti EFG banka, idi u radnju gde vec ocesh da kupish, uzmi profakturu, EFG plati za stvar, a ti onda dugujesh njima. nije veliki iznos, suprotno onome shto su pisali korisnici elitesecurity foruma, moj primer je - 200 evra stvar, vratio sam im 240 evra u 6 meseci. knap, sa sve kamatom i pedeveom.

Pozdrav Igoritza, pre 3 meseca smo diskutovali o ovome na jednom drugom forumu ako se secas...Uostalom nije ni bitno. Tad si rekao da nisi dobio kredit pa mene interesuje da li se nesto u medjuvremenu nesto promenilo, odnosno da li je banka ponovo pocela da dozvoljava kredite "samo uz licnu kartu".

igoritza... meni samo nije jasno kako 20% za 6 meseci nije velik iznos!?!

Poslednja izmena:
@danijel00 - pa ne kupujesh mercedesa, vec placash sicu, realno - 40 evra je sica, jer je i rachun sitan, u odnosu na stambeni kredit, recimo. moja kritika je bila upucena odredjenom chlanu elite-a koji je izjavio da je monitor od 17 hiljada isplatio 38 hiljada na godinu dana. svashta ljudi prichaju tamo.

@vladimird - eto vidish, tebi chovek ne moze da objasni, poshto sam tamo u tri navrata razlichitim rechima objasnio, a ti i dalje terash po svome da ne moze da se uzme. u redu je, ne moze ...

@Wahad - nisi ti mene skapirao. to shto ti nazivash "kupovina uz lichnu kartu" to ti svakako ide preko banke, stim shto neke firme nude tu uslugu jer imaju ugovore sa tom i tom bankom.

usluga se u vecini sluchajeva zove - instant kesh kredit, i dobija se uz lichnu kartu i potvrdu o zaposlenju (e chitaj dobro vladimird-e sada: EFG je veoma kratak period nudio ikljuchivo ugovorno, sa lichnom kartom, bez potvrde i o zaposlenju! i to je trajalo mozda mesec dana, pa im je stigla naredba od tamo nekog da to ne rade, kako je meni objasnio jedan od sluzbenika. eto, ja sam uleteo u taj period, kada ti je trebala lichna karta, potvrda sa kreditnog biroa, da nemash dugove kao shto bi naprimer bili ugovori sa mobilnim provajderima, i to je to)

nijedna firma nema razloga da ti odobri sopstveni kredit, jer oni ne posluju sa parama, vec sa hardverom. eto, nadam se da si shvatio da je zabluda da firme daju kredt, vec svi oni imaju ugovore sa bankama, koje to odobre, i firmi bude momentalno placeno, od strane banke, a ti si posle duzan banci, a ne firmi.

i zato sam ti i rekao walkarround - umesto da jurish firme koje saradjuju sa tom i tom bankom (gigatron na primer radi sa raifaisen-om i intesom) ti lepo dogovorish sa firmom kupovinu uz profakturu, a sa bankom ostvarish instant kredit od 200-300 evra, shta ti vec treba ...

Zowite forum pa widite o cemu pricam. Znaci oni daju nesto na foru, njihowog kredita. Znaci ni jedna banka nije umesana

Zowite forum pa widite o cemu pricam. Znaci oni daju nesto na foru, njihowog kredita. Znaci ni jedna banka nije umesana

Forum, a?
Postoji tema na ovom forumu o tom "Forumu" gde su mnogi izneli svoja "pozitivna" iskustva sa istom. :trust:

@Wahad

Forum i slicni mogu da rade jedino u ovakvoj zemlji kao sto je Srbija i obmanjuju javnost jer nazalost ovde je jos uvek mnogo ljudi koji nemaju pojma ni o ekonomiji ni o kompjuterima ni o primeni zakona o zastiti potrosaca......

Ajde objasni ti meni kako si ti u 6 meseci vratio kredit, a 27.1.2008 si na jednom drugom forumu pokrenuo temu kako i da li ti uopste mozes da dobijes kredit? koliko ja znam danas je 27.3.2008 znaci tacno 3 meseca od tog posta. Pa sad mene interesuje da li si ti tamo nas :smash: ili nas sad ovde :smash: ?

ti si neurachunljiv chovek vladimird, i tebi je vishe stalo da dokazesh da ne moze, nego shto ti je stalo do chinjenica. zaista se ponashash kao malo dete. eto, slagao sam te, i nisam uzeo kredit, i ono, daj da zavrshimo diskusiju :S:

Naravno da sam neuracunjiv kad neko ne govori istinu.

Cekajte bre ljudi...
Pa dajte nismo mala deca. Ko to jos daje kredit a da nije preko banke???
Zanima me kako neko samo moze da pomisli tako nesto.
S druge strane koja to firma ima toliki budzet da sama kreditira svoje kupce...

Mnoge..
ali to niti je mgouce niti je dozvoljeno

Offtopic: Sve veleprodaje praktično to rade - kreditiraju svoje dilere (ali praktično beskamatnim kreditom) dajući im period od recimo 30 dana u kome treba da plate robu koju su već uzeli.

Ali potrošačke kredite krajnim kupcima daju samo banke. Mislim da firme ne smeju da kupcima daju kredite sa kamatom.

naravno, samo ovlascne institucije smeju po odredjenim pravilima da daju kredite(citaj banke:d)
ostalo bi bilo zelenashenje,a to je krivicno odgovorno...

a o 200e koje za 6 meseci odu na 240e...Sta reci to je 40% na godisnjem nivo...To je enormno mnogo, i to nema nikakve veze sa sumom, da li uzeto 1e ili 100.001e.... to je jos malo pa lopovluk..

kad bi pod tim uslovima uzeo stan od 50.000e za 25godina bi morao da vratis barem 500.000e!..

Cekajte bre ljudi...
Pa dajte nismo mala deca. Ko to jos daje kredit a da nije preko banke???
Zanima me kako neko samo moze da pomisli tako nesto.

Pa forum :)... I to bez ucesca... Mada deru kamatom but whatever... Wrtela se reklama na tv-u pre 2dana mislim o toj 'akciji'. To mi je trenutno najisplatiwije. Ja koliko toliko imam pozitiwne impresije o njima, kupio komp od njih pre par godina i dobio gomilu free perifernih uredjaja...

Wahad, garant radis u Forumu!!! ;)

@Wahad
Ako ti se Forum i njihove lazi svidjaju idi i kupuj kod njih.....

Da je ovo pravna drzava na RTS-u koji bi trebao da bude Javni servis bi "letelo perje".........

Neko definitiwno nije shwatio moj post :). I hocu sasa022 samo nemoj da me bijes

Nemam nameru nikoga da bijem :)
Ili nevesto pokusavas da reklamiras Forum ili neces da procitas i shvatis sta smo ti napisali....

ne reklamiram, samo kazem da trenutno jedino oni nude robu na onaj nacin placanja koji meni odgovara pa sam osudjen da uzmem od njih...
iskreno pojma nemam kakvi su, nisam dugo u bg-u niti sam citao forume da bih saznao tako nesto...

Wahad, aj sad realno - ti nisi shvatio da je to zakonski nemoguce da ti daju "sopstveni" kredit ?? ili treba neko da ti nacrta ?

nijedna firma ne moze da ti da sosptveni kredit, vec sve imaju ugovore sa bankama!

i dosta vishe, nisi osudjen da kupish kod njih, nego ne znash shta prichash.

Ali owo ne ide preko banke nego preko njih, ne znam kako ti nije to jasno :). Uzimam tako 2 kompa (laptop, desktop) najwerowatnije u utorak. Zowi ih pa pitaj ako mi ne werujes...

Ali owo ne ide preko banke nego preko njih, ne znam kako ti nije to jasno :)

ti si uzaludan sluchaj, pravac pod ruku sa vladimird-om ...

to je kao da si rekao da pishtolj ne moze da se kupi bez dozvole, ali ti znash radnju koja moze, i "da ih zovem ako ne verujem"

evo ti nacrtano -

1. kreditni posao je obligaciono pravo koje mogu da ostvaruju iskljuchivo banke sa strankama, pravnim ili fizichkim licima.

2. potpisivanje takve vrste ugovora izmedju dve stranke od kojih nijedna nije banka se podvodi kao krivchno delo.

3. posledice za krivichno delo su zatvor i novchane kazne.

4. ne postoji izuzetak koji ce omoguciti pravnom licu (u ovom sluchaju firmi za prodaju komp opreme) da sastavlja takvu vrstu ugovora.

5. mozesh ti da pozovesh njih kolko ocesh puta, i da ti kazu shta se tebi svidja, ali poenta je sledeca -

firma ne moze da ti da kredit ako nema ugovor sa bankom, jer bi onda odgovarali zakonu!

Poslednja izmena:
@Wahad

NO COMMENT

Ako do sada nisi nista shvatio dzaba da ti bilo sta vise objasnjavamo.

Nazad
Vrh Dno