Šta je novo?

Kupovina preko interneta?

prenex

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2001
Poena
705
Ako kupim neku karticu preko neta za recimo 100$, koji troškovi me još čekaju dok stigne? Ako je neko kupovao preko neta zamolio bih ga da mi malo detaljnije objasni postupak. Hvala unapred!

Ja sam pitao jednog prodavca na Ebay-u koliko bi me izasla postarina za Palm V do Juge, i ovaj mi je posle par sati javio da je najjeftinija varijanta koju je pronasao 102$ :( Tip je inace u USA. Uglavnom, jedino ti se isplati ako imas nekog u USA ili u najgoroj varijanti Kanada, pa da ti taj donese kad bude dolazio u domaju.

Zavisi koliko je tesko pakovanje (ispod 50$ ne ide)...

ma da...

Imao sam prilike da dobijam stvari iz inostranstva za male pare (tip ima kreditnu, tamo zivi, znamo se dugo vremena i rekao da ako ocu da samo kazem, a ja njemu posle uplatim kintu "western union" ili bilo sta....) ali dok doticna stvar stigne dovde, i dok se naplacaju sve moguce i nemoguce dazbine, pa jos i ako je veca-teza stvar, onda bude i mnogo skuplje nego sto nase gulikoze svih vrsta uzimaju...

Tamo imaju silne rasprodaje, warehouse stocks i sl.. ali ti vredi jedino ako neko odande, dolazi vamo :(

prenex je napisao(la):
Ako kupim neku karticu preko neta za recimo 100$, koji troškovi me još čekaju dok stigne? Ako je neko kupovao preko neta zamolio bih ga da mi malo detaljnije objasni postupak. Hvala unapred!
Prvo potrebna ti je kreditna kartica u vecini slucajeva, mogu i druga sredstva placanja ali su vretko zastupljena.
Troskovi koje placas kod nas su u zavisnosti od sl. faktora: odakle ti je poslat paket, dali avionom ili zemljom, i da li je poslat preko neke kompanije(npr. DHL). DHL odma da ti kazem dere, preko njih nikako, ortaku stigle 4 majce iz Italije a usluga DHL bila 100dm koliko i vrednost majci.
Nasa postarina je smesna, cene tacne ne znam jer zadnji paket sam dobio pre nekih godinu dana. Carinu ces platiti oko 20% posto narucujes tehnicku robu. Znaci nikako preko DHL ili avionom, najeftinije je zemljom (surface) ali se i najvise ceka.
pozdrav

Ja ti nebih savetovao ni jednu varijantu koja ima veze sa PTT-om iz vishegodishnjih iskustava. :mad:

Da li neko moze da objasni zasto PTT uzima 20% a na aerodromu cak 30% za carinjenje racunara, kada je zvanicna carina 5%?

*****i to ... ja sam hteo da qpim neke zvuchnike u nemachkoj ali bi me mnogo izashli i onda sam ih uzeo preko prijatelji koji tamo zivi on mi poslao preko svog vozacha busom i platio sam 100 dm njemu

poz

Vrh Dno