Šta je novo?

Kupovina opreme preko neta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

n1tr0

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2007
Poena
480
Zanima me da li je iko kupovao odavde i kakva su iskustva(jel pouzdano):
http://yongnuo.photography/
U sustini vodi na: http://www.eachshot.com/

Takodje koji su jos takvi sajtovi ok za kupovinu - da li bolje da idem preko AliExpress?
Konkretno zanimaju me neki blicevi sa HSS/TTL i triggeri...

Iz nekog posebnog razloga bezis od eBay? Ja sam bas YN-565EX kupio preko eBay-a.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nije mi palo na pamet da potrazim na eBay jer sam mislio da ce direktno od Yongnuo biti jeftinije, kad ja tamo a ono medjutim...
Razmisljam se izmedju Yongnuo YN-568EX II i Yongnuo YN-500EX II ... Ne znam koliko je 500EX slabiji u praksi... :/
A za triggere par od YN-622C mi je najjeftinije resenje koje podrzava HSS i TTL?

edit: jos jedno pitanje - dakle do 50 eur ili bese 75 eur ne bi trebalo da me kaci porez i carina.
Sta ako kupujem 2 razlicite stavke od istog prodavca koje su po 40 eur a ne stavim ih zajedno u cart vec ih razdvojeno kupim (evenutalno koji dan razmaka). Da li se to onda isto ne carini?

Poslednja izmena:
Greska... YN-500EX sam uzeo preko eBay-a. A i 565 isto :D (samo ne ja licno)*. Meni su ok i jedan i drugi. Slabiji je i gabaritno manji, pa mi je nekad i prakticniji. Nisam ih nikada direktno uporedjivao.

Ne znam ima li jeftinijih od YN-622c. U svakom slucaju slobodno idi preko eBay-a :)

EDIT: Do 50€ se ne carini, a PDV mozes da platis i za manje (kako te posluzi sreca). Stavi ih razdvojeno par dana. Npr. uzeo sam komplet 2 komada 622c i platio sam carinu+PDV. Posle mesec dana sam uzeo samo jedan i nisam platio nista.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

* P.S. Kao onaj vic - "Baba, koliko imas ovaca?", "Crnih ili belih?", "Recimo... crnih?", "Crnih imam 100.", "A belih?", "Belih imam isto 100"... itd :)

Poslednja izmena:
Zahvaljujem na informacijama... :)

Neka preporuka za stativ, adapter(za blic i kisobran) i kisobran sto jeftinije a da nije raspad - moze domaci i strani sajtovi...

Pa navedi koliko želiš da uložiš u to. Nije da ja mogu da ti dam neki savet ali da znaju ljudi.

Za uber jeftine stvari pogledaj kineske sajtove poput Aliexpress, DealExtreme, TinyDeal itd. Nabavio sam onako za lično zezanje komplet relektivnog kišobrana sa nosačem odatle i čak je i meni MEH a ja inače baratam sa uber jeftinim stvarima. Ono drži kišobran i blic OK ali ne uliva poverenje. Čak je i kišovran OK reflektivan ali to je tek nešto veća refleksija nego alufolija.

Poslednja izmena:
Pa sta ja znam - video sam na jednom sajtu da su stativi 35 - 40 eur najjeftiniji, pa me zanima da li ima jeftinije. Adapter je uglavnom oko 10 eur, a kisobrane nisam nesto gledao, pa pitam da li ima nesto jeftino a da valja. Mislim da bih jako retko koristio napolju, uglavnom unutar, tako da se ne bi mnogo rastavljali/sasatavljali...

Jeftino znaci i lose, a niko nije dovoljno bogat da kupuje jeftino, veruj mi :)

Ebay je bolji jer svaki opis mora da bude tacan inace imas pravo da vratis, da ga prijavis, da mu napravis ******, i zato se prodavci trude da daju najbolju mogucu uslugu, pored tog zakonskog dela gde imas potpunu sigurnost kupovine, i sto se tice kreditnih kartica, i same kupovine. Zato stvarno nema nikakvog razloga gledati bilo sta drugo, osim za neke specificne stvari koje ne mozes ni da kupis na ebayu, a foto oprema nije to..

Evo da podelim i ja svoje iskustvo sa kupovinom na ebay-u. Narucio sam blic yn 560 II, po ceni od 60 dolara. Platio sam preko paypal-a, 31.5. oko 23:30. 1.6. sam dobio poruku da je blic poslat i dobio tracking number (isplati se i doplatiti 2-3 dolara ukoliko prodavac ne nudi besplatno). Preko TN (tracking number) sam video da je posiljka napustila Hong Kong 6.6. i od tada preko ovog TN se moze pratiti na sajtu poste. 11.6. posiljka stigla u Srbiju, sledeci dan poslata na carinu, 13.6. posiljka pregledana i 16.6. poslata sa carine (14 i 15 je vikend). 17.6. posiljka je stigla na moju adresu, platio sam oko 600din porez i oko 240 din otvaranje posiljke pregled... Dobijate papir gde to sve pise. Carina je procenila ovaj blic na 40 dolara. Inace kinezi stavljaju na paket cenu od 20 dolara i opciju GIFT, pa za manje stvari vrv prolazi.
Sto se tice samog blica, ja sam prezadovoljan pakovanjem i samim kvalitetom, za te pare je zaista odlican. Ukoliko neko ima neko pitanje, neka slobodno pita. :)

... Inace kinezi stavljaju na paket cenu od 20 dolara i opciju GIFT, pa za manje stvari vrv prolazi.

Odavno to "gift" i manja cena vise ne prolazi kod nasih carinika. I oni su vec naucili da Kinezi stavljaju nerealne vrednosti i da im nije verovati.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Tacno! Meni su zadnja 2 puta ocarinili robu cija je vrednost 10 i 30 dolara, free shipping..To im je prvi, drugi i zadnji put !

Tako je, ne dozvoli im da se izivljavaju, od sad samo kupovina u prodavnici i samo "Sloboda Cacak" proizvodi :):)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno