Šta je novo?

kupovina novog SATA HD-a -> PROBLEM!!!

japi

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2005
Poena
309
Otkako sam se prebacio na SATA Maxtor 250 GB 8mb, desava mi se da se pojavi na komp-u kada ga startujem:

"Verifying DMI pool data...
Disk read error,
please press CTRL+ALT+DEL"

u cemu je problem, javlja mi se barem jednom u 2dana...

jel ti to sistemski HDD?

slabo napajanje mozda?

napajanje?
sta jel lose nataknuto napajanje ili mora da se servisira napajanje ili da se kupi nov?

jok jednostavno je slabo napajanje

ona cifra pored slova W je previshe mala :)

uostalom hajde napisi koju konfiguraciju imas, i koje napajanje (neko jeftino kinesko, mozes prepoznati po bledom limu, ili neki brend)
da se ne gubimo vishe

off: Jedan meni poznat lik je sebi zacrtao da je fabricki pogresno napravljen molex na napajanju, pa je uzeo lemilicu i istopio one coskove i obrnuto je prikljucio na cd-rom, naravno spalio je, pa me zvao da vidim sta nije dobro...

on: Koji je chipset ploce? Kod moje cure se slicno desava svaki put pri hladnom paljenju racunara, ja uvek zaboravim da zapisem koji je model ploce pa da probam da flashujem bios, poca je MSI K9N FSR koliko sam skontao, a na sajtu od MSI ima podatak da to ispravlja slican bag, pa cu veceras da zapisem model, sutra cu da flashujem, pa cemo videti.
Jesi li flashovao bios?

off: Jedan meni poznat lik je sebi zacrtao da je fabricki pogresno napravljen molex na napajanju, pa je uzeo lemilicu i istopio one coskove i obrnuto je prikljucio na cd-rom, naravno spalio je, pa me zvao da vidim sta nije dobro...

ti se to zezas???ne znam ni ja puno,al on ne zna nista....

ti se to zezas???ne znam ni ja puno,al on ne zna nista....

Ne zezam se, a lik sa FTN-a, bilo pre 2-3 godine. :type:

Evo konfiguracije moje, pa ako neko zna da mi odgovori:

napajanje: MS Industrial KY-350ATX
Ploca: Gigabyte K8NS
HD: Maxtor SATA 250GB 8MB cache

valjda je ovo dovoljno...

Evo konfiguracije moje, pa ako neko zna da mi odgovori:

napajanje: MS Industrial KY-350ATX
Ploca: Gigabyte K8NS
HD: Maxtor SATA 250GB 8MB cache

valjda je ovo dovoljno...

Bilo je dosta reci o nekompatabilnosti nforce3 chipset-a sa maxtor sata II diskovima, ja sam se sa Asus K8N plocom izborio tako sto sam degradirao disk jumperom na sata I i poslao maxtoru mail na koji su mi oni odgovorili sa novim firmware-om koji mi je uspeo resiti problem. Probaj i ti tako.

Nazad
Vrh Dno