Pozdrav, zeleo bih da kupim 2 nova HDDa i da ih stavim u RAID rezim, i imam par problema i mnogo dvoumljenja 
Moja konf. sadasnja je
Ploca: Asus P5QL Pro
HDD: WD Caviar Blue 500gb WD5000AAKS
Procesor Intel q8300
Napajanje: OCZ Technology 600W
ostalo nije bitno za ovu temu...
Prvi problem je sto moja mat. ploca ne podrzava raid, i saznao sam da moj problem da se resi kupovinom tkzv. Raid Kontrolera...
Takodje me zanima dal je taj kontroler za interno povezivanje...
Sto se tice novih HDD-ova koja planiram da uzimam naisao sam na WD Caviar Black 640GB WD6402AAEX
Ovo je koliko sam video SATA III HDD zbog 64mb cache-a... Kako bih mogao da povezem sata III HDDove u RAID kad mi ploca takodje ne podrzava SATA III? Jel moze preko RAID kontrolera za SATA III ili nekako drugacije(ako uopste i postoji takav kontroler)?
I da li mi preporucujete neku bolju varijantu (ja sam mislio nesto tipa wd caviar blue i obican RAID kontroler)?
Pozdrav
Moja konf. sadasnja je
Ploca: Asus P5QL Pro
HDD: WD Caviar Blue 500gb WD5000AAKS
Procesor Intel q8300
Napajanje: OCZ Technology 600W
ostalo nije bitno za ovu temu...
Prvi problem je sto moja mat. ploca ne podrzava raid, i saznao sam da moj problem da se resi kupovinom tkzv. Raid Kontrolera...
Takodje me zanima dal je taj kontroler za interno povezivanje...
Sto se tice novih HDD-ova koja planiram da uzimam naisao sam na WD Caviar Black 640GB WD6402AAEX
Ovo je koliko sam video SATA III HDD zbog 64mb cache-a... Kako bih mogao da povezem sata III HDDove u RAID kad mi ploca takodje ne podrzava SATA III? Jel moze preko RAID kontrolera za SATA III ili nekako drugacije(ako uopste i postoji takav kontroler)?
I da li mi preporucujete neku bolju varijantu (ja sam mislio nesto tipa wd caviar blue i obican RAID kontroler)?
Pozdrav