Šta je novo?

Kupovina laptopa

DJOXXXA

Cenjen
Učlanjen(a)
22.02.2010
Poena
159
Pa, evo konačno je došao i taj dan kada sam odlučio da kupim laptop. Pošto sam upisao fax, koristio bih ga i u "školske" svrhe, ali i da se malo zabavim. Prelistavao sam forum i video opis jednog Acer laptopa, nisam trenutno siguran koji je član radio opis, pa sam se odlučio da uzmem model Acer Aspire 7736ZG-444G50Mn, koji nije baš sličan opisanom modelu, ali je vrlo sličan.

Acer Aspire 7736ZG-444G50Mn

E sada interesuju me kritike onih koji imaju ovaj model, kao i mišljenja i sugestije. Takođe bih voleo da čujem mišljenja o tome da li bi na ovu konfiguraciju bolje išla 64-bitna verzija "sedmice" ili 32-bitna verzija iste.

Poslednja izmena:
Eto ko se prvi javio :D Svaka čast na opisu, odlično i detaljno je urađen, na osnovu njega sam tražio neki laptop za mene. Ja sam isto mislio u početku 64-bitnu verziju, ali pitam zbog mogućih problema sa drajverima i programima.

Hvala. Što se tiče drajvera, pogledaj šta ćeš od hardvera kačiti na njega...skener, štampač i sl, pa proveri da li postoje 64bitni drajveri. Sa programima nećeš imati problema.

razmisli i o tome da ako to planiras mnogo da nosas - 3.2kg + punjac i sve ostalo...

inace, sasvim dobar izbor u tom cenovnom rangu...

auh... sa 17" i ATI 4650 ti mu savetujes da predje na 15" sa integrisanom Intel GMA 4500

za te pare bolje nema. Procesor je i3, baterija duže drži. Ako mu igrice nisu prioritet nego miltimedija, mogao bi da nabavi ovu mašinu koja ima duplo dužu garanciju, i da ušteka oko 100e za nešto drugo.

razmisli i o tome da ako to planiras mnogo da nosas - 3.2kg + punjac i sve ostalo...

inace, sasvim dobar izbor u tom cenovnom rangu...

Pa i ne bih ga baš puno nosio, većinom vremena bi bio u sobi, pošto se selim na jesen u studentski dom, pa bih samo da ga odnesem tamo...

Toshiba Satellite C650-16R 15.6" Core i3-330/3GB/320GB/DVDRW

nemoj da se zezas sa Acer om. Ova Toshiba je prava stvar. Vidi samo da li još uvek košta 440e.

http://www.emmi.rs/laptop-računari-...156-core-i3-330-3gb-3.11.html?productId=11311

Ja sam je pazario juče za suprugu

Acer je malo skuplji, ali ja bih ipak da igram neke novije igrice, a spreman sam da dam tih 100-150 eura, što zbog ekrana, što zbog grafičke, tako da mislim da je Acer trenutno bolji izbor, iako kao brend nije bolji.

Poslednja izmena:
Acer je malo skuplji, ali ja bih ipak da igram neke novije igrice, a spreman sam da dam tih 100-150 eura, što zbog ekrana, što zbog grafičke, tako da mislim da je Acer trenutno bolji izbor, iako kao brend nije bolji.
Al' onda te savetujem da obavezno dokupis jos 2 godine garancije :) malo je godinu dana garancije da bi se mirno spavalo, popravke laptopova van garancije su obično veoma skupe i neisplative :crash:

Al' onda te savetujem da obavezno dokupis jos 2 godine garancije :) malo je godinu dana garancije da bi se mirno spavalo, popravke laptopova van garancije su obično veoma skupe i neisplative :crash:

ovo je tačno. Bolje dokupi, nego da ti posle naplacuju ploču 20k :d

Znam da sve ovo podiže cenu, ali opšte je ponato da ne ide i jare i pare. Nego kada ide koj neka ide i uže.

Imam još jedno pitanje, ako kupim laptop preko nekog online shopa (najverovatnije Gigatron), i odmah uzmem produženu garanciju, da li nekako to produženje treba da se aktivira, ako treba, kako da aktiviram to produženje, ili se to produženje automatski aktivira zbog daljine.

Vrh Dno