Martin Mystere
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.02.2007
- Poena
- 905
Prvo je bitno za koju namenu ga planiraš što direktno utiče na elemente koje treba da ima taj laptop (grafika, memorija, ekran etc) ...
Postoji sekcija na forumu za poruke ovog tipaPoz drustvo
Koji je najbolji laptop do 750e?
Zapravo baš suprotno. On je jedini koji otvoreno pljuje laptopove, govori o kontroli kvaliteta, i njegovi videi su retkost jer se tiču celokupnog korišćenja laptopa a ne samo "evo ti Cinebench, Geekbench, četiri AAA igre i vozi". Na kraju krajeva, i to ako promeni priču je normalno, jer se neke tendencije i problemi jave tek nakon nekog vremena. Recenzije se generalno prave u roku od nedelju ili dve dana, i to šibaju ko ludi da postave zbog klikova. Većina kanala se ne vrati da posle o tim laptopovima priča, jer ih ni ne koriste -- svi su na Mekbukovima.Edit: mislio sam na kanal JustJosh (prvi video)
Ako je za obradu fotografija onda ti je apsolutno OLED bolja varijanta od bilo kog mid-range IPS panela. 7535HS je u suštini rebrendirana 6000 serija, tako da je mnogo bolja od pete, efikasnija sa duplo jačom integrisanom grafikom, koja ti, u suštini, ne igra neku ulogu ako se ne varam jer ti je bitniji CPU nego GPU.Ne znam da li je za ovu temu ili "Šta da kupim" ali radi se o jednom konkretnom modelu samo različita konfiguracija.
Treba mi laptop za povremen rad sa fotografijama, video ne. Znači kad sam u selu, na putu itd...M1 16" bi bio idealan ali skup.
Tako da je izbor pao na Ideapad 5 Pro, nekako mi on deluje najbolji odnos cena/dobijeno, gledao sam i Vivobook oled ali plaši me oled.
E sad, Ideapad sa 5800H, 16 gb ram i 512 ssd može da se nađe polovan za 470-500 evra. Ista ta konfiguracija ali sa Nvidia 3050 je oko 650-700, znači nekih 150-200 evra skuplja. Vredi li doplate, kakva je integrisana iz 5800H, može li da posluži? Takođe za 500 mogu da kupim Idepad Pro sa Ryzen 5 7535HS, o tom procesoru baš nema mnogo, da li je on bolja opcija od 5800H, kakva je njegova integrisana grafika?
Svi su sa IPS 16" ekranom.
Uzmes bilo koji od tih sto imaju zalemljenu memoriju od 16gb i ne vidim skoriju buducnost gde ti 48GB rama nece biti dovoljno za vecinu stvar a ne osnovnu namenu. Za osnovnu namenu je i dalje dovoljno 8GB, mada i 4GB radi posao ako pricamo o osnovnoj nameni surfa i office rada.
Ja sam navikao na lagane thinkpadove. 😀 ThinkPad L13 i X13 (13.3") su oko 1.2-1.3kg, X1 Carbon/Nano (14") oko 1-1.1kg.Da li neki od nasih prodavaca nudi opciju da se u pretrazi definise i selektuje max tezina laptopa? Kod onih par sto sam pogledao mora da se otvori stranica uredjaja pa da se skroluje do dna specifikacije da bi se videla tezina.
A bitna mi je stavka, bitnija od bilo cega drugoga navikao sam na Toshibe Portege jos od 2006.godine, sve su bile oko 1kg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari