Све што сам нашао јесте да су људи презадовољни и дда нису имали проблема ни са "burn in" срањима... Свакако планирам да га користим макс 2 године, тако да сам сигуран да проблема неће бити, а програмирати и гледати филмове на оваквим екранима је уживањеkakva je situacija s oled ekranima u laptopovima? Jesi li se raspitao pre kupovine?
Meni su zapali za oko ovi ASUS Oled modeli, medjutim, brine me neka dugovecnosti i staticna slika na njima...
Ima ASUS gomilu kao anti burn-in stvari implementirano, pixel shift, pixel refresh i slično. Imao sam i koristio nekoliko modela i nikad nije bio ni najmanji problem. Agresivni screensaver je isto dobra stvar. Dovoljno su uznapredovali OLED paneli da burn in uopšte više nije toliko velika pretnja kao nekad, a vrede svake uložene pare jer je iskustvo jednostavno senzacionalno, čak i "obični" HDR600 paneli (koji su na velikoj većini ASUS-ovih modela) daju neverovatne rezultate u HDR modu, iako na papiru nije ništa specijalno. Maksimalna preporuka.kakva je situacija s oled ekranima u laptopovima? Jesi li se raspitao pre kupovine?
Meni su zapali za oko ovi ASUS Oled modeli, medjutim, brine me neka dugovecnosti i staticna slika na njima...
Većina laptopova ovde je apsurdno precenjeno, pogotovo high-end modeli. Zaobići, osim ako ne nađeš neki ultrabook po dobroj ceni sa OLED ekranom.![]()
Da li je neko kupovao?
Ima ASUS gomilu kao anti burn-in stvari implementirano, pixel shift, pixel refresh i slično. Imao sam i koristio nekoliko modela i nikad nije bio ni najmanji problem. Agresivni screensaver je isto dobra stvar. Dovoljno su uznapredovali OLED paneli da burn in uopšte više nije toliko velika pretnja kao nekad, a vrede svake uložene pare jer je iskustvo jednostavno senzacionalno, čak i "obični" HDR600 paneli (koji su na velikoj većini ASUS-ovih modela) daju neverovatne rezultate u HDR modu, iako na papiru nije ništa specijalno. Maksimalna preporuka.
Većina laptopova ovde je apsurdno precenjeno, pogotovo high-end modeli. Zaobići, osim ako ne nađeš neki ultrabook po dobroj ceni sa OLED ekranom.
Ja imam OLED 14" Vivobook (iz kine donesen, ali racunam pandan nekim domacim modelima je). Ekran je stvarno dobar, full HDR, koristio sam ga i dosta u wordu, uvek napicen brajtnes na max, i vidi se da je kvalitet. Od burnina evo vec 2 godine okruglo, ni traga ni glasa, a nisam ga uopste stedeo niti palio one gluposti iz myasus, pixel shift, itd, neretko je ostajao i na youtubeu na max brajtnesu a pesma samo sa slikom bez klipa je, itd.kakva je situacija s oled ekranima u laptopovima? Jesi li se raspitao pre kupovine?
Пазарио сам јуче ову машину... Презадовољан сам, олед екран је нешто једноставно савршено. Такође без проблема терам прилично захтевне игре. Све у свему одличан лаптоп.
Jeдноставно, од квалитетног IPS eкрана можеш да очекујеш да ти траје 10 година. Oд OLED-a не.kakva je situacija s oled ekranima u laptopovima? Jesi li se raspitao pre kupovine?
Какав је квалитет израде ? Екран ?Ipak sam odustao od ASUS-a, uzeo sam HP Elitebook 840 g9.
Koja je verzija ekrana, 250 ili 400nits? Ja imam G5 i prezadovoljan sam, pikirao sam G9 za sledeći (deluje mi kao ubedljvi best buy trenutno), ali bih gledao da iskopam 400nit varijantu..Izrada je fenomenalna, aluminijum svuda, cvrst, oseca se kvalitet kad ga uzmes u ruku.
Ekran je dobar, lepo izgelda za jedan IPS.
Pritom, laptop je potpuno modularan, otvarao sam ga da ubacim RAM, lako se pristupa svemu, samo 5 srafova.
Uzeo sam nesto slabiji model koji nema neke stvari koje mi nisu bile preko potrebne (SC reader, WWAN, NFC).
Tacped me odusevio, velik, bez otpora klizi...
Sureview opcija je tipa na hp konfiguratoru uvek bila verzija od 1000 nitsa, godinama unazadKo je to i gde deklarisao 1000 nita?
Gde god sam pogledao piše 400 nita...
Ova dva linka sam postavio jer su na srpskom a inače svuda su iste specifikacije.HP EliteBook 860 G9 (Silver) WUXGA IPS, i5-1235U, 16GB, 1TB SSD, Win 11 Pro (6T0Y5EA) cena - HPshop
HP EliteBook 860 G9 (Silver) WUXGA IPS, i5-1235U, 16GB, 1TB SSD, Win 11 Pro (6T0Y5EA) cena - HPshopwww.hpshop.co.rs
Tako stoji na linku bcgroup-a, pretpostavljam da je neki njihov zaposleni uneo.Ko je to i gde deklarisao 1000 nita?
Sporan u kom smislu? Po mom iskustvu, taj displej je onako, loš kontrast i prikaz boja uglavnom. Trebalo bi ići na Oled, mini led ili dobre IPS varijante, ima ih pregrštTako stoji na linku bcgroup-a, pretpostavljam da je neki njihov zaposleni uneo.
Nego ovaj sureview, da li je stvarno sporan? Meni realno nisu potrebne neke specijalne security/privacy opcije, no, kad su već tu, bar da ne uzrokuju lošiji rad na defaultu.