msm da je greška 7040 umesto 7840 al nije to pitanje nego da li će integrisana moći da se izbori sa ovim programima, naravno tweak se podrazumeva iz reg. dodavanje 8gbvideo mem.Gde ima ovaj sa ryzen 7 7840u za 100k ?
Ovo je odlicno za office upotrebu ...HP EliteBook 860 G9... Dosta kvalitetniji uredjaj od tog fensi Envy-a 😉Gledam nešto laptop za klijenta, budžet mu oko 1200e i hoće samo HP, 15.6", za klasičan office work, ništa zahtjevno. Kapiram ima dobar Envy sigurno i nađem ga ali for God's sake kakve ovo displeje HP ugrađuje u ove laptopove ? Je li realno da za 1200e dobijaš 250 nita ekran sa 45% NTSC pokrivenosti ?
Isti ekran ko kod ovog Envy-a, nisu normalni.Ovo je odlicno za office upotrebu ...HP EliteBook 860 G9... Dosta kvalitetniji uredjaj od tog fensi Envy-a 😉
Ako ces imati dva stapa RAM memorije, tj. pridodati jos 32GB na 5600MHz ili 5200MHz, oba ce raditi na koliko radi sporiji modul od 4800MHz.Trenutna RAM memorija u laptopu je DDR5 na 4800MHz (32GB). Planirana je nadogradnja na 64GB.
RAM na 5200MHz bi bilo optimalno resenje, da se iskoristi max potencijal CPU-a. Jedino me brine stabilnost i zagrevanje. Ne znam zasto je Asus stavio 4800MHz RAM umesto 5200MHz. Mozda zbog stabilnosti, a mozda zbog dostupnosti DDR5 RAM-a kada je predstavljen laptop (sam pocetak godine). Zato sam pitao fa li taj 5200MHz moze da se namesti na 4800MHz ako bude problema u radu.Što se ddr(5) tiče, gledaš koja je brzina maksimalno podržana za taj model laptopa i to vijaš (bržu možeš kupiti ali je generalno bacanje para da ne kažem overkill). Naravno čak i da staviš bržu memoriju, laptop će setovati ono što mu je max podržano i raditi na tome.
Ssd od 4gb vidim dosta Sabrent rocket da hvale ali nisam imao iskustva...ja sam na samsung 980 pro koji je sekundarni disk.
Neverovatno krš ekrane koriste... Još jedan od razloga zašto je HP najveće đubre na tržištu.Gledam nešto laptop za klijenta, budžet mu oko 1200e i hoće samo HP, 15.6", za klasičan office work, ništa zahtjevno. Kapiram ima dobar Envy sigurno i nađem ga ali for God's sake kakve ovo displeje HP ugrađuje u ove laptopove ? Je li realno da za 1200e dobijaš 250 nita ekran sa 45% NTSC pokrivenosti ?
Pošto naš Asus baš kasni sa odgovorima.RAM na 5200MHz bi bilo optimalno resenje, da se iskoristi max potencijal CPU-a. Jedino me brine stabilnost i zagrevanje. Ne znam zasto je Asus stavio 4800MHz RAM umesto 5200MHz. Mozda zbog stabilnosti, a mozda zbog dostupnosti DDR5 RAM-a kada je predstavljen laptop (sam pocetak godine). Zato sam pitao fa li taj 5200MHz moze da se namesti na 4800MHz ako bude problema u radu.
Samsung 980 i 990 ne vidim u 4TB, max je 2TB. Pa cu videti neki od drugog proizvodjaca. Da li bi mogli da se instaliraju u laptop sa heatsinkom njihovim? I to mi je nejasno.
dru
Ja cekam odgovor Asus-a na mail više od 10 dana. Pa ćemo videti.Ne bi trebalo da se garancija gubi ubacivanjem rama i ssd-a. Ja sam lenovo pitao ranine za to, rekoše da se ne gubi garancija
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari