Šta je novo?

kupovina laptopa preko interneta

acarinho

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2008
Poena
345
interesuje me da li neko moze da mi objasni kako ide kupovina laptopova preko interneta iz inostranstva. na primer nasao sam diera preko nekog sajta, koji mi je odgovorio na mail ovako <HI ASUS k70io IS 465USD INCLUDING THE FREIGHT>
taj laptop kod nas je preko 500e a ovaj ga nudi za oko 300e, e sad me interesuje
sta bi jos trebao da platim u srbiji i dal se to uopste isplati ?

ako te lik ne zapali za pare, oshasholjice te nasa carina...
kupovina iz inostranstva ide ili preko diplomatskih kanala ili neko koga znas putuje preko pa on licno unese raspakovano kao da je njegovo...

ako te lik ne zapali za pare, oshasholjice te nasa carina...
kupovina iz inostranstva ide ili preko diplomatskih kanala ili neko koga znas putuje preko pa on licno unese raspakovano kao da je njegovo...

neverujem da ce me lik zeznuti za pare, ali srbija sigurno hoce nisam nista bolje ni ocekivao, necemo mi skoro u evropu.

Za pare te nece zeznuti ali gledaj da ne kupujes u nekoj radnji u nepouzdanoj zemlji ili u pouzdanoj a totalno nepoznata e-radnja. Moze da se desi da ti carina bude naplacena ali i ne mora zavisi od vrednosti robe. cak i ako licno unosis tehnicku robu manje vrednosti (neotpakovanu) nece ti je oporezovati. Na carini se ne mora bas trcati da se prijavi :) Ipak, laptop od 300 eur odavno nije neki luksuz i cak i u Srbiji se ne smatra luksuzom. Moze se ipak desiti i da ti carina bude naplacena ali i sa carinom taj uredjaj je jeftiniji nego u Srbiji i to mi je malo nemoguce. Cene uredjaja koji se ne prave u evropi a laptopovi su bas to su ujednacene svuda - ako ces da pazaris najbolje je u Engleskoj jer je funta slaba - tako rade mnogi na Zapadu. Ipak, problem sa garancijom ostaje ako nije medjunarodna a za tako jeftine uredjaje valja prvo pitati. Uracunaj i troskove trasporta u sve to - relativno su mali unutar jedne zemlje ali ako se prelazi granica to vec nije zanemarljiva suma.

moj savet ti je da se manes kupovine iz inostranstva osim ako imas nekoga tamo ko ce to da preuzme za tebe i da ti posalje, eventualno kupi preko ebay-a

Kakva je varijanta za porucivanje direktno sa sajta proizvodjaca? Mislim na mogucnost konfigurisanja laptopa i porudzbine po rezultujucoj ceni. Nudi li to iko nama iz Srbije?

jok... to je najcesce za USA

Posto za 15-ak dana idem u USA, mislio sam da odavde platim notebook karticom nekoliko dana pre polaska (SONY Vaio) i da mi ga posalju na hotel gde cu biti smesten...aha, vazi.

Primaju samo US kartice...

pa ako taj webshop radi shipping samo u USA, normalno je da nece da primaju ne USA kartice
probaj neki drugi shop :)

Ako kupujes iz USA, mozes da pokusas sa www.viaddress.com. Registracija je besplatna,a uz nju dobijes virtualnu adresu u USA koju koristis za kupovinu, kad obavljas kupovinu koristis tu adresu, paket stize viaddressu i oni prosledjuju tebi. Takodje ako imas problem sa karticom tj ako ne prihvataju tvoju karticu viaddress ce obaviti kupovinu umesto tebe bez provizije.

Nazad
Vrh Dno