Sobzirom da nemas nesto veliki budzet, preporucio bih ti pre AMD konfiguraciju nego intel, bices zadovoljan veruj mi.
Plocha: Gigabyte GA-M52L-S3, AM2, nForce520LE (3300 dinara)
Procesor: AMD X2 5000+ brisbane jezgro (4200 dinara)
Ram memorija: 2x1gb DDR2/800MHz Geil Black Dragon (2800 dinara)
Graficka: Asus ATI Radeon HD 3850 512mb (6400 dinara)
DVD rezach: Pioneer DVD+-R/W drive Pioneer DVR-215D (1600 dinara)
HDD: Maxtor 250GB (3150 dinara)
Kuciste sa napajanjem: LC Power ATX-912B Pro, midi-tower, napajanje LC420H (max. 420W, 120mm fan) (3250 dinara)
Tastatura i mis: Po izboru 1500 dinara. Vidim ti kad si sklapao konfiguraciju stavio si najjeftiniju mis i tastaturu. To ti ne savetujem jer veruj mi da znaci bolji mis i tastatura. Gledaj barem 20 evra das za jedno i drugo, znachice ti dosta.
Drugo, sve komponente koje sam ti naveo mozes da uzmes u Imtel-ovoj radnji. Jer trenutno kurs pada, a oni su jedni od retkih koji cene ne prilagodjavaju kursu, vec ih drze fixno. Ostali imaju cene u evrima, i kurs racunaju uvek... tipa ako je prodajni 76, kupovni 78, oni racunaju 80. Znaci totalno nerealno. Imtel drzi fixne cene, i sada kada je pao dinar, mislim da se kod njih najvise isplati kupiti.
Takodje vidim stavio si 3gb memorije, nema potrebe toliko da kupujes. Ni 2gb neces popuniti. Vise od 2gb uzmi jedino ako planiras vistu da stavis, ali sobzirom da nemas visok budzet, bih se drzao XP-a i 2gb rama. Ovo konfiguracija je taman za tebe. Ako uzmes malo jeftiniju graficku kartu, bice 3 puta losija. Ako uzmes sporiju memoriju, ustedeces 5 evra, a bice dosta sporija. Ako ustedis 5 evra za hard disk, imaces 160gb umesto 250. Dakle ovo je za mene savrsena kombinacija po meni.
Graficka koju si izabrao je katastrofa. Sobzirom da ipak radis na fotoshopu, volis ponekad igrice da odigras, mislim da je ova savrsena.