Dragi forumaši, pokušavao sam da nađem odgovor na moju nedoumicu, ali nisam uspeo. Naime, kod kuće imam kablovski modem koji sam premestio na suprotan zid od onog gde mi je konektor u zidu, pa mi to zahteva jedan koaksijalni kabal bar nekih 5-6 metara dužine, kako bi išao pored zida. Za to sam kupio neki random kabal na Amazonu koji ima gomilu dobrih rivjuova i ocena, no kad sam ga prikačio, brzina interneta (merena kada je laptop prikačen direktno LAN kablom na modem) puno manja od one koje u paketu imam.
S tim u vezi, hteo sam da pitam da li bi dužina kabla od zida do modema ovde mogla praviti problem, ili pak dam kvalitet kabla? Prilikom kupovine koaksijalnog kabla za ovu namenu, šta bi se najpre trebalo gledati? Ne znam da li sam mogao/trebao kupiti neki kvalitetniji kabal za ovu namenu, pa nisam znao šta treba da gledam.
Hvala svima na savetima i pomoći!
S tim u vezi, hteo sam da pitam da li bi dužina kabla od zida do modema ovde mogla praviti problem, ili pak dam kvalitet kabla? Prilikom kupovine koaksijalnog kabla za ovu namenu, šta bi se najpre trebalo gledati? Ne znam da li sam mogao/trebao kupiti neki kvalitetniji kabal za ovu namenu, pa nisam znao šta treba da gledam.
Hvala svima na savetima i pomoći!