Šta je novo?

Kupovina iPhone-a 3G

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Zanima me 3G model, kapacitet nebitan, i 8GB je previše svakako. 3GS bih uzeo, ali mi je skup, tako da ću se morati zadovoljiti i sa "običnom" varijantom.

Treba mi par saveta za kupovinu, pošto sam slabo do sada pratio razvoj telefona, a zaista mi je previše čitati 50 strana one teme:

1. Gde kupiti? Ne znam kako ovi naši to nabavljaju, jel daju neke garancije, ko uopšte to prodaje?

2. Šta gledati pri kupovini, viđao sam u nekim temama da se spominje neka simfree varijanta, ako mi se dobro čini? Šta mu to tačno dođe, jel to bolje, lošije, otključano, zaključano?

3. Vidim da je izašla nova verzija softvera (ili OS-a), 3.0, pa me zanima da li novi modeli stižu već sa njim ili mora naknadno da se ubacuje?

4. Ukoliko bi se odlučio za polovan (pošto vidim da ih ima po oglasima za ~300€ par meseci stari), šta bi trebalo posebno proveriti pri kupovini, pored naravno fizičkog stanja? Ima li nekih boljki koje se ispoljavaju na ovaj ili onaj način, faličnih verzija, primeraka i slično?

5. Nema pet za sada, ukoliko se još nečega setim dopisaću, a unapred hvala svakome koga ne bude mrzelo da malo pomogne :)

:wave:

1. Ja sam moj uzeo preko oglasa (3G) a i predhodni 2G. Garancije uglavnom nema.
2. SimFree je otkljucan iPhone ali ne treba da obracas paznju, posto i on zna da se zakljuca prilikom update-a software-a.
3. Zavisi... mada lako se ubacuje 3.0 i otkljucava se bez problema.
4. Obrati paznju na mrtve pixele, obicno su verzije iz Swiss imale po neki... mada to je bilo na pocetku. Predpostavljam da razlikujes Iphone od kineske kopije?!

Nazad
Vrh Dno