Šta je novo?

kupovina igara

gillonio

Cenjen
Učlanjen(a)
21.10.2011
Poruke
451
Poena
170
Poštovani , da li može neko da mi objasni kako funkcioniše kupovina igara odnosno kupovina naloga sa igrama? Prvo nije mi jasno da li su to ukradeni nalozi, fejk nalozi, nalozi sa piratskim igrama i na kraju koliko je to opasno za mene kao krajnjeg kupca ( da li mi mogu blokirati moj osnovni nalog, onemogućiti igranje sa odredjene ip adrese)? Kapiram ja da sa tim igrama nema kasnijeg raspolaganja, one igre koju hoću da imam ja kupim na cd, ali ima baš dobrih ponuda, naloga sa puno igara, za relativno mali novac.
Hvala svima
 
Koji nalog je tačno u pitanju? Tj. koja platforma?

Ako nalog nije već blokiran, nije bilo upozorenja(mada ako korisnik može da obriše imejlove sa upozorenjima ne možeš znati, u slučaju da nema na samom programu naloga upozorenje), nema razloga zašto ti ne možeš da postaneš vlasnik imejla i naloga. Ili samo naloga i promeniš imejl na koji se nalog vodi.

Ja sam prodao svoj WoW, blizzard nalog davnih dana, u skorije vreme sam kupio jedan Bethesda nalog. Sve to funkcioniše.

Ako su igre kupljenje na nekom sivom tržištu, možda i crnom, nalog će ispaštati, tj. biti banovan ali za takve slučajeve još nisam čuo.
 
Poslednja izmena:
mislio sam na ps4 konzolu. Ima puno ponuda sa igrama za relativno male novce i značajno jeftinije od igara na disku.
 
Tu se zapravo radi o prodaji naloga koji imaju kupljene te igre. To većina naših novih korisnik ne kapira. Ti tu ne kupuješ igru u digitalnom obliku već nalog. Imaš sve objašnjeno o Share i Guest nalozima u temi o prvoj kupovino PS-a.

Pre svega, Share i Guest treba raditi samo sa poznatim (rođaci, prijatelji, ...) ili proverenim ljudima (recimo neko sa foruma koji je baš aktivan i veruješ da neće da te prevari). Sve ostalo je rizik koji ti sam treba da proceniš (da li će ti biti ukinut taj nalog ili će ti vlasnik igre ukinuti privilegije koje ti je dao, ...).

Najjednostavnije i najjeftinije je kupovina preko Store-a na popustima koji su manje više veoma česti. Takođe, igre možeš kupovati na drugim proverenim online "šopovima".
 
Poslednja izmena:
Ljudi pomoć , kupio sam gift card ubaciona wallet 10 dolara i kad hoću da kupim nešto što je 9,99 dolara on mi posle cheka izbacuje da ubacim peymen metod i kad ubacim gift card on mi kaže da je in use ?
 
Pozdrav! Da li se moze prodati igra koja je na licnom steam nalogu, a da se ne proda sam steam nalog? Hvala. p.s. Ako neko zna za mesto na forumu gde se tema podrobnije raspravlja, nema mi prosledi link. Hvala unapred!
 
Znaci, samo ceo nalog dolazi u obzir. Hvala puno na brzom odgovoru. Puno pozdrava!
 
zavisi od iskustva, ja sam na primer uvek za share jer i sam to radim posto drzim igraonicu i rentiram sonije.

kupis ps+ extra npr za 3 puta manju cenu i umesto da platis godinu ti dobijes bukv 3. Tako je i sa igrama, kada izadje fifa nova platis je 4000 a sam da je kupis je 2-3 puta skuplje...
 
Nazad
Vrh Dno