Šta je novo?

Kupovina igara za xbox 360

comi

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2004
Poena
304
Da li neko moze da mi kaze gde u Srbiji mogu da se kupe original igre za xbox 360? Par mest na kojima sam video da navodno prodaju, u ponudi imaju samo stare i igre i one koje nisu hitovi :(

U drugom slucaju, ako resim da porucujem igre online iz zapadne Evrope (npr. amazon.de ili .fr, fnac i sl.) da li moze da mi se desi da dobijem igu koja je full lokalizovana na nemacki, francuski ili italijanski i nema engleski jezik? Odnosno da li igre kada su lokalizovane imaju opciju da se pri pokretanju bira jezik ili su samo na jednom jeziku? Koliko sam uspeo da vidim na tim sajtovima u informacijama o proizvodu nigde se posebno ne naglasava na kom je jeziku/jezicima.

Evo ja online porucujem preko http://www.shopto.net/ i sve su igre na engleskom nisam ni pogledao da li ima opcija za prebacivanje na neki drugi jezik.
A kod nas imas u Virtual-u (iza Mcdrive-a na nbg) i u Games prodavnici to ja mislim u Decanskoj.
Pozdrav

Hvala!

Kakvo je iskustvo sa carinom u tom slucaju?

Druga opcija mi je da mi neko fizicki donosi igre iz francuske ali opet je pitanje da li su kod njih igre samo na francuskom ili multi language.

Ja sam video neke igre u Rodic-u (megamarket) u NS, nisam gledao koliko su nove itd...

Da li oslobadjanje diskova od carine zavisi od vrednosti / velicine posiljke? (interesuje me iskustvo)

Iskustvo koje sam ja imao sa porucivanjem knjiga - porucim istovremeno 3 knjige sa amazon.co.uk, dve stignu u jednom paketu i ne naplate mi carinu, treca stigne sama i naplate mi carinu!!!
Znam da je trashold 20e za pakete i da bi trebalo da su izueze knjige i diskovi, ali sam negde cuo da carinik (po defaultu visoko obrazovan i upucen :wall:) ima ovlascenje da odredi pausalno carinu ako proceni da "to" izgleda veliko ili skupo!

Znaci, ako hocu da porucim 4-5 igara da li da ih porucujem jednu po jednu ili sve od jednom, ili nema veze?

Vrh Dno