Šta je novo?

Kupovina i overclock Celeron D, pls help meee!!!!

Sn00py

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
304
Uskoro kupujem novu matichnu i procesor, i zamolio bih vas, da mi pomognete pri kupovini, ja sam se odluchio za sledece komponente :
MB: Abit IC7-G (Max II) - oko 115 E
Procesor: Celeron D (2.4 ili 2.66Ghz) 70-88 E
Cooler: CoolerMaster Aero 4, a imam i par pitanja vezana za ove:

1. Da li je ova plocha, dobra za `OC celerona, ili ako znate neku bolju u istom cenovnom rangu..koja je to??

2. Koji je cely bolji za OC 2.4 ili 2.66, (voleo bih da dostignem 3.6 :p, a chuo sam da je to lakshe na 2.4, da li je to istina??)

3.Trenutno imam Barton na ASUS A7N8X-X koji nece preko 2.1, na naponu od 1.775, pa verovatno kontate zashto menjam, da li ce celeron imate bolje performanse od ovog procesora???

Molim vas pomozite, jer ja sam nov u Intel taboru, i neznam mnogo o njima, a nemam mnogo para na bacanje...

Sn00py je napisao(la):
Uskoro kupujem novu matichnu i procesor, i zamolio bih vas, da mi pomognete pri kupovini, ja sam se odluchio za sledece komponente :
MB: Abit IC7-G (Max II) - oko 115 E
Procesor: Celeron D (2.4 ili 2.66Ghz) 70-88 E
Cooler: CoolerMaster Aero 4, a imam i par pitanja vezana za ove:

1. Da li je ova plocha, dobra za `OC celerona, ili ako znate neku bolju u istom cenovnom rangu..koja je to??

2. Koji je cely bolji za OC 2.4 ili 2.66, (voleo bih da dostignem 3.6 :p, a chuo sam da je to lakshe na 2.4, da li je to istina??)

3.Trenutno imam Barton na ASUS A7N8X-X koji nece preko 2.1, na naponu od 1.775, pa verovatno kontate zashto menjam, da li ce celeron imate bolje performanse od ovog procesora???

Molim vas pomozite, jer ja sam nov u Intel taboru, i neznam mnogo o njima, a nemam mnogo para na bacanje...

1. Koja je ploca IC7G Max2 pa jos za 115e?

2. 2.4

3. :d

4.Ako nemas pare za bacanje bolje uzmi jeftiniju plocu i ostatak ulozi u vise memorije recimo.

Poslednja izmena:
1.IC7-G za 115 E mi daje lik, inache je oko 120-125, mozhda je dobijem i jeftinije...
2.Imam 2 modula, Kingston 400, jedan 512- sa Hynixovim chipom, a drudi 256 400..
3.Siguran si da je cely 2.4 bolji od 2.66, zashto je bolji???

Usput nisi mi odgovorio da li je ta plocha dobra za OC celerona....

Sn00py je napisao(la):
1.IC7-G za 115 E mi daje lik, inache je oko 120-125, mozhda je dobijem i jeftinije...
2.Imam 2 modula, Kingston 400, jedan 512- sa Hynixovim chipom, a drudi 256 400..
3.Siguran si da je cely 2.4 bolji od 2.66, zashto je bolji???

1. do yaya ti cena, hocu i ja :D

2.drago mi je ali nisam skapirao pitanje?

3. jesam

Poslednja izmena:
simpson H je napisao(la):
1. Koja je ploca IC7G Max2?
Pa ona koja je izbacena izmedju IC7G Max i IC7G Max3! :D:D:D

E bre matori, i ti *****avas ponekad... ;) :d

Da ne pocinjem novi tred, Simpse.... koji stepinzi ovog novog Celerona D @ 2.4ghz su "podlozni oc" ;)

CAR je napisao(la):
Pa ona koja je izbacena izmedju IC7G Max i IC7G Max3! :D:D:D

E bre matori, i ti *****avas ponekad... ;) :d

Postoji IC7, IC7-G i IC7Max3 i bolje se ti drzi socijale :d

simpson H je napisao(la):
Postoji IC7, IC7-G i IC7Max3 i bolje se ti drzi socijale :d
E matori, ne provaljujes ni kad se neko *****ava... ;)

U najkracim mogucim crtama:
IC7- standardni IC7
IC7-G - IC7 sa gigabitnim lanom (otud ono "G")
IC7-MAX3 - najnabudzeniji IC7, ima sve zivo... a pritom i Vdimm do 3.2V - koji ne radi! :d

Dovoljno? ;)

Jes' da ne pratim intela, ali pratim ABIT-a... pa znam sve njegove ploce, kako za AMD-a, tako za intela :smoke:

Dobro momci, ali zasto onda ekipa iz FiringSquada testira sa sledecom plocom: ABIT IC7-G MAX II Advance? :d

CAR je napisao(la):
E matori, ne provaljujes ni kad se neko *****ava... ;)

IC7-MAX3 - najnabudzeniji IC7, ima sve zivo... a pritom i Vdimm do 3.2V - koji ne radi! :d

Kako kod koga! :D

Paradigma je napisao(la):
Dobro momci, ali zasto onda ekipa iz FiringSquada testira sa sledecom plocom: ABIT IC7-G MAX II Advance? :d

Zato sto su polu-pismene vune :D

Uvek ima odgovor na sve... :d

Nema, na 2V mod :d :D

Ili ipak ima... (videti custom titulu) :( :d :D

Ne mjenjaj nista kad radi! :D
Imao sam 2.4 i moze na 3.0 bez problema. A preko ti treba dobro napajanje, dobro hladnjenje (Zalman 700AlCU uspjeva) i dobro memorija (PQI funkcionise), ali ipak stabilan rad nisam postigao na 3.6! Zato mislim da ne trebas sanjati o tome, kao sto ti Simpson kaze.

jaksa je napisao(la):
Nema, na 2V mod :d :D

Ili ipak ima... (videti custom titulu) :( :d :D
Kao sto vidis, ipak ima i na to... ;)

Nego, moracu ja malo vise da se potrudim, pa da te isteram odatle! Ipak je ono mesto rezervisano samo za mene :d

CAR je napisao(la):
Kao sto vidis, ipak ima i na to... ;)

Nego, moracu ja malo vise da se potrudim, pa da te isteram odatle! Ipak je ono mesto rezervisano samo za mene :d

Posto za vas dvojicu vec i vrapci znaju, i dok mi Silver ne prosiri mesto.... :d

:d:d:d

Strasno... :d

Sve ce da nas upise tamo...:beat:

Red je da me upozorite u napred o novoj tituli, a ne da se ovako isecem :d :d

Milan je napisao(la):

Heh, videla zaba... :D :d

Marti Misterija je napisao(la):
Jel da ponovim pitanje o stepinzima?

Nemoj da ponavljas, nema ko da ti odgovori. :D Izgleda si pogresio tred. :d:d

Milan je napisao(la):
Evo, ovom prilikom svecano te obavestavam da si i kod mene upao tamo ispod avatara ;)

Poslednja izmena:
Marti Misterija je napisao(la):
Da ne pocinjem novi tred, Simpse.... koji stepinzi ovog novog Celerona D @ 2.4ghz su "podlozni oc" ;)

Meni se najbolje pokazao SL7JV Philippines D0 stepping

Vrh Dno