Šta je novo?

Kupovina Hitachija

zoki123

Slavan
Učlanjen(a)
08.09.2006
Poena
309
Pozdrav svima,

Pitao bih nekoga za savet u vezi dobrog Hitachi harda od 250 gb... Koji mi preporuchujete da kupim?

kakav je npr Deskstar T7K250 250GB (8MB cache, 7200rpm, SATA II)?

ili SATA2 250 GB HITACHI GST Deskstar, 7200rpm, 8MB ?

Kakva su vam uopshteno iskustva sa Hitachi diskovima?

Imam Epox 8 RDA Pro plochu.

Hvala unapred ;)

Poslednja izmena:
Pretpostavljam ovaj T7K250, iako neznam koja je razlika ako je uopće ima. Nisu preskupi, i jako su tihi kad se uključi "acoustic management" ... ja imam GST 7k80 i za sad sam jako zadovoljan.

Poslednja izmena:
Da li mogu da ti preporučim neku drugu firmu ili si siguran da želiš samo Hitachi?:trust:

Ako nisi isključivo zainteresovan za Hitachi preporučio bih ti Seagate Barracuda 7200.10 od 320 GB SATA-II 16 mb cache (tzv. perpendikularac). Brz, tih, ne greje se, a sada nije ni preskup (cirka 100 dukata).;)

Poslednja izmena:
Pa, ja bih pazario Seagate, pogotovo ako i na taj od 250 GB daju garanciju 5 godina, a ako na Hitachi ne.
Da li znaš karakteristike Dekstar serije, tj. grejanje, brzina, buka. Seagate ti je po sva tri pitanja stvarno strava hard. Npr. imam pored njega i WD od 200 gb. Tem. viša za 10 stepeni (Seagate 36, WD 46), bučniji je (ne nešto bog zna šta), a što se tiče brzine Seagate je mnogo brži i to mu je mislim najbitnija prednost.
Uostalom, kako hoćeš.
Samo pazi, neki su na forumu iznosili i negativna iskustva sa novom barakudom (uglavnom je bila inkompatibilija). Ja imam samo reči hvale!

A proveri i hot hardware sobu...

Nazad
Vrh Dno