Šta je novo?

Kupovina HDD-a

TazDeVil

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
619
Razmisljam da uzmem neki HDD, u opciji su WD 800 BB i Seagate Baracuda IV , pa me interesuje, da li je neko probao keki od ovih hardwera?

TazDeVil je napisao(la):
Razmisljam da uzmem neki HDD, u opciji su WD 800 BB i Seagate Baracuda IV , pa me interesuje, da li je neko probao keki od ovih hardwera?

Pa ako razmisljas samo o ta dva onda WD.Ali najbolje uzmi MAXTOR!

Re: Re: Kupovina HDD-a

Cvele je napisao(la):
Pa ako razmisljas samo o ta dva onda WD.Ali najbolje uzmi MAXTOR!

A sto je najbolji Maxtor?

Seagate ima jednu lepu osobinu, a to je da se uopste ne cuje, ali su zato performanse na WD strani (mada sve ukupno gledano to su manje vise akademske razlike, ako izuzmes seriju WD-a sa 8mb kesa)

I WD bi bio sa 2mb kesa, jos je skupa varijanta sa 8 mb kesa. Inace cena tog WD-a (80 GB, ATA100, 7200rpm) je nekih 93 eura. Seagate je skuplji za 10-15 eura.

Chuo sam lepa ( dosada ) iskustva sa tom "barakudom" pa bi to bila i preporuka...

Oba su odlicni diskovi - neka ti presudi skup "indirektnih" osobina, kao sto su cena, duzina garancije i slicno.

neznam mnogo o hardovima....

ali bi trebalo da uzmes u obzir onaj koji je TISHI!!!!
veruj mi (imam drljacu u kucistu) razliku od 5% neces osetiti, ali ces drljanje (ili ga nazovi kako hoces) osetiti itekako!!!!
svedi buku na minimum - lakse ces spavati....

Re: neznam mnogo o hardovima....

Tom je napisao(la):
ali bi trebalo da uzmes u obzir onaj koji je TISHI!!!!
veruj mi (imam drljacu u kucistu) razliku od 5% neces osetiti, ali ces drljanje (ili ga nazovi kako hoces) osetiti itekako!!!!
svedi buku na minimum - lakse ces spavati....

koji je model ta drljaca?

Gde ima ta Barakuda! Trazim bas nesto tiho!
Dosta mi je 7200rpm Qantuma!

TazDeVil je napisao(la):
U Segedinu, pa treba da pazaris na jednom mestu preko 50.000 forinti, onda trazis nazad porez kad iznosis iz madjarske.
Ako nekog interesuju cene radi uporedjivanja, evo link: http://www.mistral.hu/bolt/arlistakeret.php3?arl=8

Inace buka mi ne smeta, hardove drzim u rack-u.

Koje lud da se cima do Segedina i nazad da kupi jedan HARD DISK!!??
Bolje da kupis ovde dva.

Pa da, ali za novu godinu idem u Budimpestu, pa usput pazarim ponesto... :D
boom FX ctp; :whip

model je

quantum 20 AS - koji se toliko drma i cima u radu - da uopste ne vredi drzati ga u kucistu (mislim zasrafljenog u slotu). Ja uopste neznam kako su uspeli da naprave taj HDD a da on ne rikne posle 5 minuta - par puta sam ga ukljucivao i drzao u ruci - zamalo sto mi ne ispadne koliko se drma???? ali kada ga izvadis iz kucista i stavis da visi - to je onda to (nema nasta da prenese vibracije!!!)

Kako li drugi primerci quantuma as to ne rade, majku li im ? Detektuju da su kod tebe, pa drmaju, a ako nisu kod tebe, onda ne drmaju ?

:D

no name je napisao(la):
Gde ima ta Barakuda! Trazim bas nesto tiho!
Dosta mi je 7200rpm Qantuma!

Ja sam sa Quanuma AS presao na Seagate Barracudu IV... razlika u buci se ne moze opisati recima :)

Trenutno mi je u kucistu pored Baracude i Maxtor @ 7200 60gb koji je daleko bucniji od Barracude... cak imam utisak da se i vise greje... ali istina je da je koji % brzi u testovima... ali to ne primecujem u realnom radu...

A može li se kod nas nabaviti WD Special Edition 1000 JB sa 8mb keša ???

JOBAH je napisao(la):
Ja sam sa Quanuma AS presao na Seagate Barracudu IV... razlika u buci se ne moze opisati recima :)

Trenutno mi je u kucistu pored Baracude i Maxtor @ 7200 60gb koji je daleko bucniji od Barracude... cak imam utisak da se i vise greje... ali istina je da je koji % brzi u testovima... ali to ne primecujem u realnom radu...

Pa izgleda da se ne cuju bas svi primerci isto ali ovaj moj (AS) bas gadno zuji! Isti je slucaj i sa Maxtor-ima koliko znam!

Nista cim iskopam Seagate negde ovde uzimam!

kad smo vec kod tisine hdd-ova da pitam koji je ubedljivo najtisi???
a da moze da se nadje kod nas??

moze i na 5400 oko 40gb..

samo da nema ovo visokofrekventno pistanje kad radi u leru od kog mogu da poludim!!!!!!

Da si malo pazljivije citao, video bi da je to trenutno Seagate Barracuda IV

Nazad
Vrh Dno