Šta je novo?

Kupovina hardwera u Ninbergu (hitno)

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
Moze da se desi da ovih dana odem do Ninberga na par dana. E sad jel zna neko neku dobru/jeftinu radnju gde bi recimo mogo da uzmem nesto? Do koje cifre sam obavezan da prijavljujem carini? Povracaj PDVa, jel to ima sanse? (onda bi moro i da placam carinu ili ne?)

ima, ako prijavis kod njih na carini. lupe ti pecat na racun i kad sledeci put ides u nirnberg, trazi povracaj poreza. nevolja je sto teba ponovo da ides u svabiju i sto to isto treba da sklonis na nasoj carini. mnogo cimanja, mala dobit. zar ti nije dovoljno sto su same komponente jeftinije?

Ime grada je Nirnberg ;)

Garancija koju imas ovde na hw kupljen ovde ti je vaznija od minorne materijalne dobiti.

pod uslovom da ti garanciju prime. mada tu i nema mnogo kvarova ako ne budzis nista pri radu.
moja iskustva sa kupovinom su bolja u inostranstvu. najdrasticniji primer je stampac pixma 5000 koji sam kupio u julu 2005 u becu za nesto ispod 160e. ta cena je kod nas tek od ove godine.

Od kada sam iz slovenije, doneo neispravnu sony digitalnu kameru, placenu 900+ eura, pre par godina, najdalje gde kupim neku tehniku je Ilok.

okmijun je napisao(la):
Moze da se desi da ovih dana odem do Ninberga na par dana. E sad jel zna neko neku dobru/jeftinu radnju gde bi recimo mogo da uzmem nesto?

Ovo su dve prodavnice koje imaju filijale po čitavoj Nemačkoj, i imam dobro iskustvo sa njima:

ATELCO Computer Event GmbH
Sigmundstraße 153
90431 Nürnberg
Radno vreme: Ponedeljak-Subota 10 do 20 h
Bus: Linije 38, 39, 180, stanica Virnsbergerstraße

http://www3.atelco.de

K&M Elektronik Shop Nürnberg
Willy-Brandt-Platz 20
90402 Nürnberg
Callcenter: 07159 / 943 - 156
Telefon: 0911 / 5109508
Fax: 0911 / 5107453